Заглавие: Re: Хванаха трима с металотърсач Пет Мар 12, 2010 8:11 pm
колега cheron ами веднъж преди да тръгнем за гонка и полицията мина на проверки на оръжието и освен разрешителното поискаха и фактура за закупуването на оръжието, и тогава един от полицаите каза носете фактурите защото, ако не ги носите с вас на пръв поглед все едно е крадено или незаконо. аз може да имам разрешително за огнестрелно оръжие ама, ако съм взел някоя незакона пушка и като ни направат проверка - къде е фактурата ми няма такава, ами договора за покупкопродажба и такъв няма значи е незаконо и изгаряш на сянка.
borisov Консул
Заглавие: Re: Хванаха трима с металотърсач Пет Мар 12, 2010 8:38 pm
а и закона за лова няма нищо общо с закона за културното наследство разграничаваите тези неща
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Хванаха трима с металотърсач Пет Мар 12, 2010 9:34 pm
borisov написа:
а и закона за лова няма нищо общо с закона за културното наследство разграничаваите тези неща
утре недай си боже те спре някой полицай и ти иска фактура за гащите ти (а ти нямаш такава),какво ще направиш?ще му ги свалиш ли?в закона за мвр е записано какви документи имат право да изискват служителите на мвр при проверка.
FOX Легионер
Заглавие: Re: Хванаха трима с металотърсач Пет Мар 12, 2010 9:55 pm
borisov написа:
колега cheron ами веднъж преди да тръгнем за гонка и полицията мина на проверки на оръжието и освен разрешителното поискаха и фактура за закупуването на оръжието, и тогава един от полицаите каза носете фактурите защото, ако не ги носите с вас на пръв поглед все едно е крадено или незаконо. аз може да имам разрешително за огнестрелно оръжие ама, ако съм взел някоя незакона пушка и като ни направат проверка - къде е фактурата ми няма такава, ами договора за покупкопродажба и такъв няма значи е незаконо и изгаряш на сянка.
Колега ти от кога си ловец ? Това което го пишеш си е млако измислица. От служба КОС в разрешиелото за носене на оръжие е записано видъ , марката и идентичен номера на оръжието.Това НЕ става без да си представил договор за покупко-продажаба ако е от частно лице или фактура от магазин.
мерцедес G Легионер
Заглавие: Re: Хванаха трима с металотърсач Пет Мар 12, 2010 10:05 pm
FOX написа:
borisov написа:
Колега ти от кога си ловец ? Това което го пишеш си е млако измислица. От служба КОС в разрешиелото за носене на оръжие е записано видъ , марката и идентичен номера на оръжието.Това НЕ става без да си представил договор за покупко-продажаба ако е от частно лице или фактура от магазин.
Добре казано колега и аз съм ловец но за първи път чувам преди да тръгнем за гонка да дойдат служба КОС със горските и да ми поискат фактура за оръжието за разрешително да но фактура Колегата ти го обясни много добре
borisov Консул
Заглавие: Re: Хванаха трима с металотърсач Съб Мар 13, 2010 10:35 am
не съм ловец но бащамие е такъв и ходя на лов с него от като се помня и тогава когато направиха тази проверка в едно съседно село бяха откраднати 2 или 3 пушки неси спомням и били получиле сигнал че някои дрожинки ходат някои ловци не с тяхното собствено оръжия а с незаконо дядовците им имли карабини от 2 рата световна и излизали с тях на лов ако невярвате дави дам номера на началника на горското и се обадете и питаите
charon Цезар
Заглавие: Re: Хванаха трима с металотърсач Съб Мар 13, 2010 10:43 am
borisov написа:
не съм ловец но бащамие е такъв и ходя на лов с него от като се помня и тогава когато направиха тази проверка в едно съседно село бяха откраднати 2 или 3 пушки неси спомням и били получиле сигнал че някои дрожинки ходат някои ловци не с тяхното собствено оръжия а с незаконо дядовците им имли карабини от 2 рата световна и излизали с тях на лов ако невярвате дави дам номера на началника на горското и се обадете и питаите
Ами ето каква е работата,полицията е действала по сигнал,за откраднато оръжие а не защото така им се е искало,да правят проверки и точно затова са искали документи,за собствеността на оръжието.
borisov Консул
Заглавие: Re: Хванаха трима с металотърсач Съб Мар 13, 2010 10:48 am
да но поискаха и фактурите братле незнам ти дали си чувал за откраднатите оръжия тава стана в с Голям Извор
charon Цезар
Заглавие: Re: Хванаха трима с металотърсач Съб Мар 13, 2010 11:07 am
borisov написа:
да но поискаха и фактурите братле незнам ти дали си чувал за откраднатите оръжия тава стана в с Голям Извор
Ми точно за това бе,брат щото са имали сигнал за откраднато оръжие,за това са го искали.