Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Нед Мар 14, 2010 11:06 pm
Преди години, насред лято, намерих в Ягодинската пещера няколко каси бира, охладени до 4 градуса ))) Ех, че късмет беше )) Но се оказа,че са на близкото барче
Magikman Консул
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Нед Мар 14, 2010 11:11 pm
Ето ви линк за пещерите в България.приятно търсене! http://caves.4at.info/
stil Легионер
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Вто Мар 16, 2010 12:11 am
Ей никой не е намерил сандъка
Гост Гост
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Сря Мар 17, 2010 6:58 pm
Никой ли не е намирал нещо с металдетектор в пещера,кажете че ми е много интересно,аз доста време изгуби по дупки,няма ли и други като мен
ELATION Легионер
Заглавие: Брой мнения: 29 Точки: 39 Репутация: 0 Joined date: 15.10.2008 ПисанеЗаглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Вто Мар 16, 2010 12:11 am Отговорете с цитат Report post to moderator or admin Lock post for new reports Ей никой не е намерил санд Чет Мар 18, 2010 6:37 pm
Действителна случка! Разказана ми от мой приятел, вече на доста годинки около 60. Та по темата.Действието се развива през 80-те години на миналия век когато някой като мен са били хлапета .Моят човек и още 3-ма негови приятели ,придобиват карта за местностите около р. Русенки лом( скалните манастири).И така качват се на Москвето със нужното оборудване и потеглят след има няма 1-2 часа са на местото,всичко е точно както по картата.Намират указаната пещера с посочените белези и заповат да работят,след 30 мин попадат на съндък 80 на 45-50 см височина около 12-15 см,обковани с метал(само си представете как са се почуствали ).След разкриването на 1-я се откриват оше 2 или 3, не запоних точната цифра,но от тук започва разочарованието както в по вечето случай.Отварят ги а съндъците пълни с пари от Фердинанд.( едни бакърени монети) -цитирам човека ,това е точния израз който той употреби. Дори сега толкова години след случката си личеше разочарованието му!
И какви са изводите,все пак има някой неща който са достоверни,работили са по карта и са открили нещо.А и нали си знаем в повечето случай остава,тръпката и високия адреналин.
Това е 100% достоверна история ,подчертавам това .Надявам се да ви е била интересна историята.
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Чет Мар 18, 2010 6:59 pm
stemla написа:
Никой ли не е намирал нещо с металдетектор в пещера,кажете че ми е много интересно,аз доста време изгуби по дупки,няма ли и други като мен
Най-много някое погребение,затрити пари,огнище и железа... това е.Възможно е някой да е захвърлил някое и друго гърне с денаре ама ... не съм чувал.
leo 1 Преторий
Заглавие: някой намирал ли е нещо в пещери Чет Мар 18, 2010 8:18 pm
браво на колегата elation за хубавия разказ но защо него украси малко да кажеш че парите са били коруби , важно е тръпката на античноста
ELATION Легионер
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Чет Мар 18, 2010 8:54 pm
leo 1 написа:
браво на колегата elation за хубавия разказ но защо него украси малко да кажеш че парите са били коруби , важно е тръпката на античноста
По някога трябва да се придържаме към деиствителноста.
Гост Гост
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Чет Мар 18, 2010 9:57 pm
Чул съм от колега, че в пещера над Бели извор(Врачанско) преди години са извадили находка от златни коруби. Имало е и погребение.
leo 1 Преторий
Заглавие: някой намирал ли е нещо в пещери Вто Апр 20, 2010 8:19 am
преди 20 дни бях на една излезна само топилки антично олово,немога да си го обясна откаде е попаднало до нея се стига само по една пътека,пред нея и пътеката е 100метра пропаст
alpay_es Легионер
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Вто Апр 20, 2010 9:32 am
pechkata написа:
stil написа:
И там е имало живот.
Някой колеги вече не са между живите от тези пещери - внимавайте!!!
така е колега има много пострадали по тези пещери,чух че от Левски 2-3 преди години са загинали в една могила....
alpay_es Легионер
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Вто Апр 20, 2010 9:37 am
казват че ,,голямото имане´´ е в тези пещери на които входа им е затворен, т.е. скрит
Павето Легионер
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Вто Апр 20, 2010 7:49 pm
Еми ....дай да ги отворим
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Вто Апр 20, 2010 8:18 pm
Али Баба само да не отвори някой
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Вто Апр 20, 2010 8:53 pm
али баба е много лош и лошо не го закачаите
leo 1 Преторий
Заглавие: някой намирал ли е нещо в пещери Вто Апр 20, 2010 10:31 pm
незнам за али баба ама за крали марко за голямата стъпка трябва да сте чували а и при камака на крали марко има и антични къщи хобави неща
don taban Новобранец
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Сря Апр 21, 2010 7:55 am
leo 1 написа:
незнам за али баба ама за крали марко за голямата стъпка трябва да сте чували а и при камака на крали марко има и антични къщи хобави неща
При камъка на крали марко може и да има антични къщи ама хубавите неща отдавна ги няма Да не си от търновско бе колега
bigcat Новобранец
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Сря Апр 21, 2010 10:59 am
leo 1 написа:
Тази стъпка май я има на много места.
alpay_es Легионер
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Сря Апр 21, 2010 11:03 am
да така е аз за 2 съм чувал
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Сря Апр 21, 2010 5:11 pm
ELATION написа:
Действителна случка! Разказана ми от мой приятел, вече на доста годинки около 60. Та по темата.Действието се развива през 80-те години на миналия век когато някой като мен са били хлапета .Моят човек и още 3-ма негови приятели ,придобиват карта за местностите около р. Русенки лом( скалните манастири).И така качват се на Москвето със нужното оборудване и потеглят след има няма 1-2 часа са на местото,всичко е точно както по картата.Намират указаната пещера с посочените белези и заповат да работят,след 30 мин попадат на съндък 80 на 45-50 см височина около 12-15 см,обковани с метал(само си представете как са се почуствали ).След разкриването на 1-я се откриват оше 2 или 3, не запоних точната цифра,но от тук започва разочарованието както в по вечето случай.Отварят ги а съндъците пълни с пари от Фердинанд.( едни бакърени монети) -цитирам човека ,това е точния израз който той употреби. Дори сега толкова години след случката си личеше разочарованието му!
И какви са изводите,все пак има някой неща който са достоверни,работили са по карта и са открили нещо.А и нали си знаем в повечето случай остава,тръпката и високия адреналин.
Това е 100% достоверна история ,подчертавам това .Надявам се да ви е била интересна историята.
Там е имало смъртни случеи,в скалните манастири до р.Русенски Лом.Иманяри са умрели,когато са търсили нещата на поп Мартин.Имаше голяма статия в един вестник.Озаглавена беше "ЛЕГЕНДАРНО СЪКРОВИщЕ ПОДЛУДИ ИМАНЯРИТЕ"...
ELATION Легионер
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Сря Апр 21, 2010 8:18 pm
sitalk написа:
ELATION написа:
Там е имало смъртни случеи,в скалните манастири до р.Русенски Лом.Иманяри са умрели,когато са търсили нещата на поп Мартин.Имаше голяма статия в един вестник.Озаглавена беше "ЛЕГЕНДАРНО СЪКРОВИщЕ ПОДЛУДИ ИМАНЯРИТЕ"...
Да за съжаление е така и това не е единичен случай.Може би си чувал че дори и при едни организирани археологични проучвания пак в там в тоя район ,в който археолозите са работили по стар опис и карта също се е случил инциден с фатален край.Един от работниците е бил непредпазлив и е попаднал на описан капан в описа.После тогавашната милиция отцепва района и се прекратяват проучваанията.Какво се е случило на татък ............незнам.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Сря Апр 21, 2010 10:44 pm
Някой чувал ли е нещо за Змей кале,с.Копривлен,Русенско?
branib Легионер
Заглавие: Някой намирал ли е нещо в пещери? Чет Апр 22, 2010 12:00 pm
Казва се Зеймин кале от змия ,а селото Копривец,но за пещера там не съм чувал.
stil Легионер
Заглавие: Re: Някой намирал ли е нещо в пещери? Чет Апр 22, 2010 7:25 pm