Заглавие: Re: Първата си находка Сря Дек 11, 2013 6:45 pm
georgi_at написа:
Здравейте,спомняте ли си първата находка.Моята беше една турска бронзова монета,и като си спомням купих си апарат преди 12 години,за 40 лева и то само антената с кутията чрез един познат а той забравил да каже че работи с 18 волта аз на 12 и давай ни праг и дълбочина на пет сантиметра.открих я на повърхноста да я подритнеш.късмет.
Първата монета ми беше една колонийка
hagemon4o Про-Консул
Заглавие: Re: Първата си находка Сря Дек 11, 2013 11:28 pm
динар,акчета и сребърно ръчно направено синджирче на куп в цепнатина на скала .... после я разбихме ама туй си беше най-готиното хоби
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Сря Дек 11, 2013 11:37 pm
- -Кви ли не теми са съживяват и преоткриват напоследък -Изглежда Гууулемата Надпревара за парцелите на Гарет в Клондайк веке е започнала -Мъш,мъш,мъш, стари хъскита сега му е момента да спечелите.......................................................
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Дек 12, 2013 8:27 am
stan960 написа:
- -Кви ли не теми са съживяват и преоткриват напоследък -Изглежда Гууулемата Надпревара за парцелите на Гарет в Клондайк веке е започнала -Мъш,мъш,мъш, стари хъскита сега му е момента да спечелите.......................................................
Няма нищо лошо в това.Тази тема пък е универсална,всеки от хобито има първа находка.която предизвиква особени емоции.
Хаосът е или временен,или гибелен!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Дек 12, 2013 8:19 pm
-Верно емоцийте са особени - Адреналина който кара ушите ти бучат кат чуеш цвет ти действа като допинг и копаеш наред-Нема тва,нема онова-Първа находка-капачка ,втора гърне с инструменти,трета некой голема оловна стопилка-А парете все ги нема и нема -Емоцийте ка викаш стигат до небесата......................................
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Дек 12, 2013 10:01 pm
stan960 написа:
-Верно емоцийте са особени - Адреналина който кара ушите ти бучат кат чуеш цвет ти действа като допинг и копаеш наред-Нема тва,нема онова-Първа находка-капачка ,втора гърне с инструменти,трета некой голема оловна стопилка-А парете все ги нема и нема -Емоцийте ка викаш стигат до небесата......................................
Много са недолюбвани тези стопилки!...
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Дек 12, 2013 10:07 pm
Трибал-М написа:
stan960 написа:
Ега ти се прецаках един път с тези стопилки. Събрах около 8 кг олово . И ми казаха , че ако е стопено чисто е 2 лв. иначе 1лв. Топих като улавите в една тава на огнището и накрая пак 1лв.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Дек 12, 2013 10:18 pm
ivanasen написа:
Трибал-М написа:
stan960 написа:
Ега ти се прецаках един път с тези стопилки. Събрах около 8 кг олово . И ми казаха , че ако е стопено чисто е 2 лв. иначе 1лв. Топих като улавите в една тава на огнището и накрая пак 1лв.
Това рестото след заведението ли е? ...Иначе,егати нечистото олово!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Дек 12, 2013 10:20 pm
Трибал-М написа:
ivanasen написа:
Трибал-М написа:
stan960 написа:
Това рестото след заведението ли е? ...Иначе,егати нечистото олово!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Дек 12, 2013 10:31 pm
Едни строители,докато си вършели работата по изкопа за основите,събрали около двеста кила...И на другата сутрин се прибрали без ресто!Следващият ден им се сторил истински кошмар.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Дек 12, 2013 11:21 pm
-Бе то и я днеска маам на едно место ма глеам двамина в далечината маат преди мене -Брех а тука а там,навсекъде стъпки -Викам си тия ша да са професионалисти -После кат го зачесах едно петно че кат почнаа ония ми ти олова нема свръшване ша ми откинат джобо -Бе викам си кви са тия слушаче,ма продължавам да си маам -Привечер кат си тръгнах единиот ма бе изпреварил та запали колата им сигур да подгрева -Отвадям аз нанатам че мойта бричка бех остайл до техната и гледам вътре в колата,мадама -Ааааа викам си,за туй значело са подминуват цветните сигнали..............................................