Заглавие: Първата си находка Нед Фев 28, 2010 9:30 pm
Здравейте,спомняте ли си първата находка.Моята беше една турска бронзова монета,и като си спомням купих си апарат преди 12 години,за 40 лева и то само антената с кутията чрез един познат а той забравил да каже че работи с 18 волта аз на 12 и давай ни праг и дълбочина на пет сантиметра.открих я на повърхноста да я подритнеш.късмет.
danio1978 Легионер
Заглавие: Re: Първата си находка Нед Фев 28, 2010 9:54 pm
Първата ми нахотка:болт с гайка.
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Първата си находка Нед Фев 28, 2010 10:10 pm
[
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 7:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
apti Легионер
Заглавие: Re: Първата си находка Нед Фев 28, 2010 10:31 pm
Капачка от буркан
топи Цезар
Заглавие: Re: Първата си находка Пон Мар 01, 2010 8:17 am
50 ст.от 1974
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: Първата си находка Пон Мар 01, 2010 10:10 am
топи написа:
50 ст.от 1974
Монета от 500 турски лири на един забутън връх дето го катерих 3 часа.
bulgari Легионер
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Мар 04, 2010 11:14 pm
първата си монета която намерих така и не разбрах каква е нещо римско мисля че е много по малка от 1 ст от съвременните едвам се личи нещо до ден днешен си я пазя
vale Легионер
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Мар 04, 2010 11:28 pm
Ако говорим за монети турско рубие на око .После с арарат малка скития на елий според мен.
charon Цезар
Заглавие: :( Пет Мар 05, 2010 4:45 pm
Пирон...
maslinata Преторий
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Мар 05, 2010 4:58 pm
гилза от макаров
castron Новобранец
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Мар 05, 2010 7:47 pm
Има хора които вече не помнят първата си находка.
talasumo Легионер
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Мар 05, 2010 8:28 pm
5 лева 1930г през далеечната 1988г
pgd Консул
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Мар 05, 2010 8:45 pm
моя първи сигнал беше сребърен пръстен ама на плажа на баира не се сещам
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Мар 05, 2010 8:51 pm
Първата нахотка със МД е силиква на Лициний - разбира се за което си струва - реверс човек яхнал орел...
Джони Цезар
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Мар 05, 2010 9:59 pm
Първото нещо, което извадих с металотърсач беше станиол от цигари, но пет минути след това - денарче на Антоний Пии. Но по- интересното беше реакцията на тогавашния ми приятел. "Не ме вдигай, моето момиче, да ти копая пак, станиолче ще е. Тук/беше поляна и аз се разхождах около копките на поне още трима търсачи/ монети вече няма. А, най- сладката находка - първата ми Маронея, не че беше нещо кой знае какво, но бяхме тръгнали по Родопските поляни с хубава компания, палатка и две туби домашна ракия. Пристигнахме, хапнахме и пийнахме за "добре дошли" и докато мъжете нареждаха лагера, пуснах апарата. Това беше първия сигнал. В далечната 1996 момчетата още не знаеха каква е монетата и се разкрещяха - "Бронзова тетрадарахма!!" А и от същото това турне запазихме най хубавите спомени за планинците. Идваха вечер при палатките и разказваха истории докато се черпим. А един от тях ни подари цяла кошница домашно овче сирене, защото му дадохме кутия, две цигари от запасите ни. Вкусът на това сирене ми е още в устата. Изобщо тоя занаят има много достойнства. И не само за мъжете! Тогавашният ми приятел е бил на път да се отказва от търсенето няколко пъти - аз - никога! Наздраве, колеги, от една жена - търсач! /Търсачка ми звучи кофти!/
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Мар 05, 2010 10:18 pm
Джони написа:
Първото нещо, което извадих с металотърсач беше станиол от цигари, но пет минути след това - денарче на Антоний Пии. Но по- интересното беше реакцията на тогавашния ми приятел. "Не ме вдигай, моето момиче, да ти копая пак, станиолче ще е. Тук/беше поляна и аз се разхождах около копките на поне още трима търсачи/ монети вече няма. А, най- сладката находка - първата ми Маронея, не че беше нещо кой знае какво, но бяхме тръгнали по Родопските поляни с хубава компания, палатка и две туби домашна ракия. Пристигнахме, хапнахме и пийнахме за "добре дошли" и докато мъжете нареждаха лагера, пуснах апарата. Това беше първия сигнал. В далечната 1996 момчетата още не знаеха каква е монетата и се разкрещяха - "Бронзова тетрадарахма!!" А и от същото това турне запазихме най хубавите спомени за планинците. Идваха вечер при палатките и разказваха истории докато се черпим. А един от тях ни подари цяла кошница домашно овче сирене, защото му дадохме кутия, две цигари от запасите ни. Вкусът на това сирене ми е още в устата. Изобщо тоя занаят има много достойнства. И не само за мъжете! Тогавашният ми приятел е бил на път да се отказва от търсенето няколко пъти - аз - никога! Наздраве, колеги, от една жена - търсач! /Търсачка ми звучи кофти!/
Ето една хубава находка , жена на хоризонта !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Джони Цезар
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Мар 05, 2010 10:25 pm
slavitoooo написа:
Джони написа:
Ето една хубава находка , жена на хоризонта !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Да, време е и ние, жените да излезем на светло. Може би ще пусна една темичка за това във форума. Не виждам причина да пиша като мъж, не че не го правя понякога, защото отношението е друго. Но може би съм по- отдавна в занаята от някой колеги тук. Не виждам причина за дескриминация. Напротив, по обектите като се видим си приказваме много сладко! След първата изненада, разбира се!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Мар 05, 2010 10:33 pm
Колежке здрасти...
Джони Цезар
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Мар 05, 2010 10:43 pm
pechkata написа:
Колежке здрасти...
petko_petkov Новобранец
Заглавие: Re: Първата си находка Вто Дек 03, 2013 4:57 pm
Станиол от цигари и много железца
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Дек 05, 2013 2:06 pm
Кутия от натурален сок беше моята първа находка
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Дек 05, 2013 4:37 pm
Консервна,кръгла кутия от копърка-със саморъчно направен "звяр"на принципа на биенето. По времето на развития социализъм... Ееее,колко много пепел за отупване съм имал по панталоните тогава!
Хаосът е или временен,или гибелен!
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Първата си находка Чет Дек 05, 2013 6:27 pm
Жълта дребна стотинка на г-н zeno! От тогава ме хвана крастата и няма отърване.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Дек 06, 2013 7:51 pm
Денарии на Septimius Sever-първата, а на следващия ден-денарии на Pescenius Niger-втората- декември, 1990-Tа година...
OFROAD Про-Консул
Заглавие: Re: Първата си находка Пет Дек 06, 2013 7:58 pm