Поровил съм се естествено.Има някаква но не изчерпателна информация.Започва се за F5 и се продължава за f75.Прегледах и тестовете впечатлен съм от F5 със S.E.F.Но в реални условия няма много инфо.
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 Сря Мар 02, 2011 9:37 am
maas7eer написа:
Поровил съм се естествено.Има някаква но не изчерпателна информация.Започва се за F5 и се продължава за f75.Прегледах и тестовете впечатлен съм от F5 със S.E.F.Но в реални условия няма много инфо.
Тогава остава да питаме Админа.Той работи с F5.
joro_76 Легионер
Заглавие: Re: Fisher F75 Сря Мар 02, 2011 3:55 pm
maas7eer написа:
Колега , работих около година с Ф5 и със сефката . Писал съм доста за машинката... и то доста изчерпателно.
maas7eer Про-Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 Сря Мар 02, 2011 8:12 pm
къде е да го прочета
joro_76 Легионер
Заглавие: Re: Fisher F75 Сря Мар 02, 2011 9:59 pm
maas7eer написа:
къде е да го прочета
В интерес на истината почти всичко къде съм писал е на лични Питай конкретно и ще ти отговоря до колкото мога. Но за начало ми кажи от кой район на България си конкретно защото почвата е от основно значение за абсолютно всяка машина и с какво си работил до сега и от колко време ?
maas7eer Про-Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 Чет Мар 03, 2011 11:14 am
Знам за какво ми говориш.Прав си за особенностите.За нормални условия говорим долу-горе.Дълбочината и дискриминацията ме вълнуват в работен ход отговарят ли на теста.Благодаря все пак за вниманието.
handjata Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 Съб Ное 12, 2011 1:05 am
Здравеите колеги. може ли и аз да питам ф75 на all metаl един тон ли издава на цвят и желязо, или го мени.Питам щото на живо не съм го виждал
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 Съб Ное 12, 2011 9:58 am
Един тон колега.Но пък на дисплея ти изписва стойностите на засечения сигнал.Така на ал метал е по-дълбок и имаш дискриминация.
handjata Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 Съб Ное 12, 2011 6:54 pm
lomidol написа:
Един тон колега.Но пък на дисплея ти изписва стойностите на засечения сигнал.Така на ал метал е по-дълбок и имаш дискриминация.
мерси за бързия отговор колега
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 Съб Ное 12, 2011 8:03 pm
lomidol написа:
до тук добре: но забрави да спомeнеш че на AL METAL почти е невъзможно дасе работи! иначе да,по-дълбок е но дълбоките сигнали са изключително слаби и едвали човек ще им обърне нужното внимание по време на ход!!!! освен това щети е необходим и водач!!!!!
до тук добре: но забрави да спомeнеш че на AL METAL почти е невъзможно дасе работи! иначе да,по-дълбок е но дълбоките сигнали са изключително слаби и едвали човек ще им обърне нужното внимание по време на ход!!!! освен това щети е необходим и водач!!!!!
това чудо като хване сигнал,фиксира ли цифрата на дисплея,или постоянно играе. мисълта ми е по цифра като даде цвят,до края ли е цвят
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 Нед Ное 13, 2011 8:15 pm
handjata написа:
Баш-Иманяра написа:
[quote="lomidol":
това чудо като хване сигнал,фиксира ли цифрата на дисплея,или постоянно играе. мисълта ми е по цифра като даде цвят,до края ли е цвят
колега нема даси кривя душата братле! даде ли "цвят" начи е цвят! говориме за сигнал който има повтаряемост дори и при кръстосване!!!! а иначе има лека склонност да лъже когато сигнала е по-дълбочко и най-вече на едри клинци или продълговати пирони!!! но характерното при тези сигнали е: че неса категорични А са променливи- крайно в ляво при единя замах , и крайно в дясно при следващия замах! но това нее талказ фатално, въпрос на свикване е! а определено Ф75 е лесен за свикване! друг е въпроса когато има два железни сигнала в близост един от друг на 2-3 или 4 см. тогава нещата са коренно различни! разтоянието между предметите го изсвирва за цветен сигнал, а то всъщтност нее! в този случай ТРИГЕРА е изключително важен! бавно и сигурно центриране на всеки и един предмет И когато знаеме къде е точното положение на всеки от двата предмета, правиме много свити махове!!! само над предмета , само така апарата може да свирне категоричен сигнал!!! или по трудоемкия вариант е да удариме две лопати и решаваме проблема с колебливите сигнали!!!!! аз лично така правя!!!!!!
handjata Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 Нед Ное 13, 2011 8:26 pm
Баш-Иманяра написа:
handjata написа:
Баш-Иманяра написа:
[quote="lomidol":
колега нема даси кривя душата братле! даде ли "цвят" начи е цвят! говориме за сигнал който има повтаряемост дори и при кръстосване!!!! а иначе има лека склонност да лъже когато сигнала е по-дълбочко и най-вече на едри клинци или продълговати пирони!!! но характерното при тези сигнали е: че неса категорични А са променливи- крайно в ляво при единя замах , и крайно в дясно при следващия замах! но това нее талказ фатално, въпрос на свикване е! а определено Ф75 е лесен за свикване! друг е въпроса когато има два железни сигнала в близост един от друг на 2-3 или 4 см. тогава нещата са коренно различни! разтоянието между предметите го изсвирва за цветен сигнал, а то всъщтност нее! в този случай ТРИГЕРА е изключително важен! бавно и сигурно центриране на всеки и един предмет И когато знаеме къде е точното положение на всеки от двата предмета, правиме много свити махове!!! само над предмета , само така апарата може да свирне категоричен сигнал!!! или по трудоемкия вариант е да удариме две лопати и решаваме проблема с колебливите сигнали!!!!! аз лично така правя!!!!!!
е то е ясно че му е маиката.
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 Пон Ное 14, 2011 10:15 am
хах !! щесе сетиш братле!!! хорото требе дасе играе, а не дасе гледа
handjata Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 Пон Ное 14, 2011 9:51 pm
Баш-Иманяра написа:
хах !! щесе сетиш братле!!! хорото требе дасе играе, а не дасе гледа
колега аз съм с гти 2500, но ми е интересно как работят и другите геги. та едно време с този интерес само че към мобилни телефони,за един месец през ръцете ми минаха 40 броя. та сега е малко криза,а и бангиите са по скъпи,и трудно моеж ги сменя често е те тва е
medeen Новобранец
Заглавие: Re: Fisher F75 Вто Ное 15, 2011 4:13 am
Дребните железа на режим дискриминациа и на ал метал какви цифри ги отчита на дисплия.
wallb2 Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 Вто Ное 15, 2011 9:16 am
medeen написа:
Дребните железа на режим дискриминациа и на ал метал какви цифри ги отчита на дисплия.
От 1 до 10..15... с нисък тон и придружаващ висок тон 50-до 60, 70.... но кръстосвайки остава само ниският тон и посоченият ИД. Това е обичайно за ръждивите неща особенно за пирони. на ал метал е почти съшото... За по големите железа ИД е до към 30-40 но кръстосвайки сигнала изкарава нисък и висок тон в едната от посоките, по което определяш желязото.... разбира се гледай ки и дълбокомера, защото този сигнал може да е и от цвят на прага на детекция!!! За по-големите неща дълбокомера ги показва по на плитко, верен е само за големина на монета.
Kъсмет на всички!
handjata Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 Вто Ное 15, 2011 6:18 pm
wallb2 написа:
medeen написа:
От 1 до 10..15... с нисък тон и придружаващ висок тон 50-до 60, 70.... но кръстосвайки остава само ниският тон и посоченият ИД. Това е обичайно за ръждивите неща особенно за пирони. на ал метал е почти съшото... За по големите железа ИД е до към 30-40 но кръстосвайки сигнала изкарава нисък и висок тон в едната от посоките, по което определяш желязото.... разбира се гледай ки и дълбокомера, защото този сигнал може да е и от цвят на прага на детекция!!! За по-големите неща дълбокомера ги показва по на плитко, верен е само за големина на монета.
е колега,това чудо работи на същия принцип на моета бангия- гти2500, ако не бъркам нещо .само може да има разлики в дълбочините при различните сонди. това е според мен.
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 Вто Ное 15, 2011 6:35 pm
handjata написа:
wallb2 написа:
medeen написа:
е колега,това чудо работи на същия принцип на моета бангия- гти2500, ако не бъркам нещо .само може да има разлики в дълбочините при различните сонди. това е според мен.
не мисля че уместно да сравняваш GTI-2500 с Ф75 !!! Фишера е адски чувствителна бангия и много продуктивен !!!!!!! ако си прочел представянето на Ф-75 от оня американец някойси Skot какъв беше там, ама неси спомням точно ! та той говореше за некви пребити обекти дет вече почти не излизали сигнали! а отишли с негов познат който имал Ф-75. и се оказало че имало още много сигнали на същото това място!!! та искам дати кажа че и на мен ми се случва в момента същото това нещо!!!! не че сигналите са дълбоко! напротив !!! почти на повърхноста са но незнам защо неса засечени от предишните излети на колегите !!! знам че е и до късмет, но и бангията си е от голямо значение
handjata Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 Вто Ное 15, 2011 6:57 pm
не мисля че уместно да сравняваш GTI-2500 с Ф75 !!! Фишера е адски чувствителна бангия и много продуктивен !!!!!!! ако си прочел представянето на Ф-75 от оня американец някойси Skot какъв беше там, ама неси спомням точно ! та той говореше за некви пребити обекти дет вече почти не излизали сигнали! а отишли с негов познат който имал Ф-75. и се оказало че имало още много сигнали на същото това място!!! та искам дати кажа че и на мен ми се случва в момента същото това нещо!!!! не че сигналите са дълбоко! напротив !!! почти на повърхноста са но незнам защо неса засечени от предишните излети на колегите !!! знам че е и до късмет, но и бангията си е от голямо значение [/quote]
колега не ги сравнявам щото не съм виждал ф75,а само предполагам
trakieca Про-Консул
Заглавие: Re: Fisher F75 Вто Ное 15, 2011 8:07 pm
Цитат :
не мисля че уместно да сравняваш GTI-2500 с Ф75 !!! Фишера е адски чувствителна бангия и много продуктивен !!!!!!! ако си прочел представянето на Ф-75 от оня американец някойси Skot какъв беше там, ама неси спомням точно ! та той говореше за некви пребити обекти дет вече почти не излизали сигнали! а отишли с негов познат който имал Ф-75. и се оказало че имало още много сигнали на същото това място!!! та искам дати кажа че и на мен ми се случва в момента същото това нещо!!!! не че сигналите са дълбоко! напротив !!! почти на повърхноста са но незнам защо неса засечени от предишните излети на колегите !!! знам че е и до късмет, но и бангията си е от голямо значение
Колега "Баш Иманяра" всеки който си е закупил във момента нов апарат като твоя или друг без значение какъв модел и марка на пребити обекти ще е като на ново място това се случва заради новите микропроцесори и Fisher F2 да си вземеш ще имаш същите резултати
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 Вто Ное 15, 2011 9:36 pm
оооо ми да да вече го разбрах това нещо, но за ф2 незнам, щот нямам такъв!!! знам за ф5 и ф75
Колега "Баш Иманяра" всеки който си е закупил във момента нов апарат като твоя или друг без значение какъв модел и марка на пребити обекти ще е като на ново място това се случва заради новите микропроцесори и Fisher F2 да си вземеш ще имаш същите резултати [/quote] Здравеи колега. искаш да кажеш че машини на 2-3 години с процесори,са морално остарели ли че нали по магазините още вървят. не можем вечно да сме в крак с модата я.
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Fisher F75 Сря Ное 16, 2011 12:26 am
Последната промяна е направена от Баш-Иманяра на Сря Ное 16, 2011 1:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път