Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  

Подводна археология

Go down 
+12
DTELHO
sony147
Petronii
zanvan
FILIP2
Wreck Diving
outsider
miroslavmladenov
ivan113
Aemilivs
Cicero
Kiril62
16 posters
Иди на страница : Previous  1, 2
АвторСъобщение
sony147
Цезар
Цезар
sony147

Подводна археология - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyВто Ное 02, 2010 9:35 pm

kolega prav si,no vse pak vijdam poredniq turgovec na ne4uvana tehnika ili poredeniq provokator.

Дошло е време,робите да преброят господарите!
Върнете се в началото Go down
Wreck Diving
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyВто Ное 02, 2010 10:03 pm

sony147 написа:
kolega prav si,no vse pak vijdam poredniq turgovec na ne4uvana tehnika ili poredeniq provokator.

Не съм търговец,а за провокатор /не разбирам какво има пред вид/ сонара съм си го купил неотдавна от ибей и за нищо на света не го продавам,работя си с него.
Да, насочил съм се към кораби защото докато си търся и чакам късмета да ме споходи се издържам от цветните метали които са по дъното /за килограм - мед 9 лв.;бронз 5 лв...../,така,че съм напълно откровен с вас.Все още не съм пипнал нищо ценно но ако някой има информация,аз имам възможности и ще го ....... където и да е под водата.Сушата оставам за Вас /не обичам навалицата/ Wink
Wreck Diving
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyВто Ное 02, 2010 10:21 pm

sony147 написа:

Подводна археология - Page 2 32a228ea6ddb

Подводна археология - Page 2 743223cecd51

Котва която е произведена преди 1850 г от Abatt & Co Gateshead
била е на турски кораб,все още не съм намерил кораба дявол
DTELHO
Легионер
Легионер
DTELHO

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyВто Ное 02, 2010 11:25 pm

Страхотна тема ,много интересна super21 , към колегата Wreck Diving колега с тоя сонар вадил ли си монети или поне по дребни неща засича ли , лично мен малко ме съмнява дреболиите да ги лови (що за уред ще е тва да фаща монета примерно на 5м ) ,но за кораби и по едри неща е трепач туй чудо тях няма да ги пропусне в никакъв случай дори и по надълбоко даса !?

Поздрави
Wreck Diving
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyСря Ное 03, 2010 8:04 am

Опитайте да си представите технологията като не мислите за начина по който работите на сушата.Морето е голямо.Сонара ме завежда до место където има метали /кораб,подводница ...../ слизам долу и всичко друго е въпрос на оглед.Забравете за клипчетата с шарени рибки и цветни корали, в чено море не е така.Там няма цветове или проблясва ако е ценно или се слива с останалото. Но стигна ли до обекта ,аз си се разхождам по него и всичко е пред очите ми /все едно съм в стара къща/. А за монетите е още по лесно /те са в нещо ,съндък,каса..... и са много/ Laughing
Всеки капитан в древноста е държал в каютата си "заплащането" на екипажа за по дълаг период и с това ги е държал "дисциплинирани" по време на плаване.
sony147
Цезар
Цезар
sony147

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyСря Ное 03, 2010 10:04 am

Е да за морската шир става,има интересни неща,но за вътрешността(язовирите)май само скраб ще вади.Инъче гмуркането си е интересно ,и като спорт ,и като хоби.

Дошло е време,робите да преброят господарите!
Petronii
Цезар
Цезар

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyСря Ное 03, 2010 10:10 am

Wreck Diving написа:
Опитайте да си представите технологията като не мислите за начина по който работите на сушата.Морето е голямо.Сонара ме завежда до место където има метали /кораб,подводница ...../ слизам долу и всичко друго е въпрос на оглед.Забравете за клипчетата с шарени рибки и цветни корали, в чено море не е така.Там няма цветове или проблясва ако е ценно или се слива с останалото. Но стигна ли до обекта ,аз си се разхождам по него и всичко е пред очите ми /все едно съм в стара къща/. А за монетите е още по лесно /те са в нещо ,съндък,каса..... и са много/ Laughing
Всеки капитан в древноста е държал в каютата си "заплащането" на екипажа за по дълаг период и с това ги е държал "дисциплинирани" по време на плаване.

Това вече е друго нещо и може да ти повярваме , със сонар могат да се локализират само едри неща , малките е абсурд да се засекат , но както казваш морето е огромно и трудно за локализиране . Има обаче язовири които са залели антични селища ,като севтополис например и на такива места е възможно да се намерят къщите , държавата и без това ги е заебала вече , а уж се интересува от културно-историческо наследство.

bounce
Wreck Diving
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyСря Ное 03, 2010 7:49 pm

Не съм съгласен,влизам в язовир със зодиака който си е 5 метров риб,сонара и лаптопа,Тук става въпрос за мащаби /на 70-100 м/ вади кораби,защото разстоянието между сонара и дъното е голямо /ако имам 60 м кабел /а аз имам само 20 м/ ще го смъкна до грунда /дъното/ и ще ми излиза и най малката подробност,но в морето това не ми е необходимо.В язовир където дълбочината не знам дали надвишава 25-30 м сонара ще се влачи почти до дъното и ще дава прекрасна,подробна резолюция.
Вие говорите все едно за някой "дядка",щом вижда на далеч,няма да вижда на близко Laughing
DTELHO
Легионер
Легионер
DTELHO

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyСря Ное 03, 2010 9:41 pm

Wreck Diving написа:
Не съм съгласен,влизам в язовир със зодиака който си е 5 метров риб,сонара и лаптопа,Тук става въпрос за мащаби /на 70-100 м/ вади кораби,защото разстоянието между сонара и дъното е голямо /ако имам 60 м кабел /а аз имам само 20 м/ ще го смъкна до грунда /дъното/ и ще ми излиза и най малката подробност,но в морето това не ми е необходимо.В язовир където дълбочината не знам дали надвишава 25-30 м сонара ще се влачи почти до дъното и ще дава прекрасна,подробна резолюция.
Вие говорите все едно за някой "дядка",щом вижда на далеч,няма да вижда на близко Laughing

Ние говориме че едно е да виждаш кораб, лодка или котва ,които са на повърхноста на дъното или частично заровени от 50-100м ,съвсем друго е да видиш примерно 5-6 монетки заровени на 20см в тинята или пясъка от 5-10м ,верно технологиите са напреднали и търсенето във вода едва ли е сходно с наземното ! За това си прав че по старите кораби има какво да се търси я някой сеиф, я делва с мангизи,я съндък то това е истинска находка, но тоя радар колкото и близо да е до дъното ще хване ли под пясъка ако има нещо ,не се заяждам с тебе , ама съм скептик относно това че този сонар ще засича дребните заровени неща ! Според мен само с детекторче ще стане ,сонара може да помогне за локализиране на дадено място примерно той щи покаже потъналия кораб но ако на 10м от кораба има заровен съндък с мангизи ,него ще го отразили (след като е невидим ) , става въпрос че вижда само това което е на повърхноста това ми е въпроса ?
Wreck Diving
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyСря Ное 03, 2010 10:09 pm

В зависимост от разстоянието на "торпедото" от дъното дава и информация за грунда.Може да стигне до 6 м дълбочина в тинята.Той изпраща сигнал и обработва отразеният който се е върнал при него.Дали ще е с размер 100 кв.м. или 1 ст. то се връща като отрзен сигнал и софтуера го индикира и експонира.Всичко това което Ви пиша в по голямата си част е информация взета от производителят и интернет.Аз все още не съм му използвал всички възможности.За сега съм се ограничил в някои от тях и когато вече мога да си позволя "експедицийки" ще се стремя да го използвам на "Макс"
DTELHO
Легионер
Легионер
DTELHO

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyСря Ное 03, 2010 11:21 pm

Дано е вярна информацията за този сонар , ще е чудесна техника ,навярно и доста скъпа ,но ако върши работа бързо ще си възстанови инвестицията , за водата няма да има проблеми но пясъка и тинята там вече материата се променя и там се появявт съмненията !

Поздрави и успех
octavian avgust
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyПон Ное 08, 2010 8:42 pm

Колега,сонара отразява ли ти кухини?
batned
Про-Консул
Про-Консул
batned

ПисанеЗаглавие: Подводен детектинг   Подводна археология - Page 2 EmptyВто Фев 15, 2011 9:43 pm

sony147 написа:
xa xa drygari tova e poredniq provokator be ne vdqvate li !?
Колега не искам да ти противореча но апарата на колегата е професионална апаратура и то сериозна и то много Smile Не е шега работа и си заслужава да се помисли по въпроса. И още нещо да не забравяме че морето не прощава на неподготвените Wink
goturbas
Легионер
Легионер
goturbas

ПисанеЗаглавие: пичове... готини,   Подводна археология - Page 2 EmptyВто Яну 17, 2012 10:09 pm

гмуркането в язовир, не е като гмуркането в море...!
и все пак е хубаво да се знае какво се търси... аджеба!
дали на поп матей наметалото, или на емин бей имането...
има машини за под вода..., само хакЪльЪ няма Smile
handjata
Консул
Консул
handjata

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyСря Яну 18, 2012 12:09 am

Темата е супер.
А това чудо на суша не работи ли.
goturbas
Легионер
Легионер
goturbas

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология - Page 2 EmptyСря Яну 18, 2012 6:44 pm

разликата е, че е водоизолирано... и слушаш само на слушалки,
тая техника не ми е много ясна, ама има спецове... те ще кажат,
аз съм по хамалогията... на бистро и мътно, плитко и глибоко Wink

Подводна археология
Върнете се в началото 
Страница 2 от 2Иди на страница : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» подводна машина
» списание "Археология"-download?
» Отново пускаме разделите НУМИЗМАТИКА и ИСТОРИЯ И АРХЕОЛОГИЯ