Форум за Металотърсачи www.imperio.biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz

Металотърсачи България. Форум за мнения за металдетектори и металдетектинг. Спортен клуб по металдетектинг MDETECTORS

ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Мнениея за МеталотърсачиМнениея за Металотърсачи  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  Списание IMPERIO.BGСписание IMPERIO.BG  

Подводна археология

Go down 
+12
DTELHO
sony147
Petronii
zanvan
FILIP2
Wreck Diving
outsider
miroslavmladenov
ivan113
Aemilivs
Cicero
Kiril62
16 posters
Иди на страница : 1, 2  Next
АвторСъобщение
Kiril62
Admin
Admin
Kiril62

Подводна археология Empty
ПисанеЗаглавие: Подводна археология   Подводна археология EmptyСъб Фев 20, 2010 12:30 am

Колеги,който има регистрация и в другия форум може да вземе участие и по тази тема.Малко актуална е,а има тук потребители от морските градове които могат да пишат интересни неща.

http://www.forum.numizma.com/viewtopic.php?f=31&t=943&sid=2f8f1bcc76a1adf3a82d269803dd069d

http://imperio.dir.bg
http://zlatoimeteoriti.bg/
http://www.forum.zlatoimeteoriti.bg/
Върнете се в началото Go down
Cicero
Легионер
Легионер
Cicero

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyСъб Фев 20, 2010 4:29 pm

Все си мисля че има доста неща за вадене от морето но си трябва сериозна екипировка и обучение ако не си водолаз.
Aemilivs
Джадай
Джадай

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyСъб Фев 20, 2010 4:50 pm

Не само морето.В язоривите и малките водоеми има страшно интересни неща и небутани,но за тях трябва специялно оборудвяне.Примерно драга ,която се използва да чисти тинята от дъното на водоеми.
Лошото при тях е,че прецаква язовира.Размътва се много и дъното става на трапове.
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyСъб Апр 03, 2010 11:28 am

Ще обясня с няколко думи за какво става на вапрос и ако има някои екипировка и желание аз съм насреща-много стръмен склон които влиза в язовир,на 7-8 метра над водата е била находката и се е разпръснала по склона (става въпрос за сребърни грошове и златни коруби) извадих стотина гроша и 3 златни коруби като последните на метър в водата,има още със сигурност,не знам колко ама такива находки са вадени с хиляди.Дълбочината на водата е 7-8 метра и става равно дъното.
ivan113
Преторий
Преторий
ivan113

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyСъб Апр 03, 2010 7:37 pm

stemla написа:
Ще обясня с няколко думи за какво става на вапрос и ако има някои екипировка и желание аз съм насреща-много стръмен склон които влиза в язовир,на 7-8 метра над водата е била находката и се е разпръснала по склона (става въпрос за сребърни грошове и златни коруби) извадих стотина гроша и 3 златни коруби като последните на метър в водата,има още със сигурност,не знам колко ама такива находки са вадени с хиляди.Дълбочината на водата е 7-8 метра и става равно дъното.
е тук пак нети ли е идвало наум за конструиране на ДРАГА тип рапанка те трал Exclamation
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyСъб Апр 03, 2010 7:52 pm

ivan113 написа:
stemla написа:
е тук пак нети ли е идвало наум за конструиране на ДРАГА тип рапанка те трал Exclamation
Не става за дрга склона е много каменист а и аз очаквам повечето монети да са на дъното кадето е равно,а да смучеш с ваком от 8 метра дълбочина не че е невазможно но е много трудно,трябва много сериозна техника,това не е баластра в реката.
ivan113
Преторий
Преторий
ivan113

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyСъб Апр 03, 2010 8:13 pm

stemla написа:
ivan113 написа:
stemla написа:
Не става за дрга склона е много каменист а и аз очаквам повечето монети да са на дъното кадето е равно,а да смучеш с ваком от 8 метра дълбочина не че е невазможно но е много трудно,трябва много сериозна техника,това не е баластра в реката.
пове4ето язовири са под аренда и са силно охранявани което прави мисията данеси заслужава
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyСъб Апр 03, 2010 8:43 pm

ivan113 написа:
stemla написа:
ivan113 написа:
stemla написа:
пове4ето язовири са под аренда и са силно охранявани което прави мисията данеси заслужава
Не е под аренда,държавен е най-големия може би в България,и местото е такова че няма кои да ме обезпокоява.
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyСъб Апр 03, 2010 9:06 pm

Smile

Последната промяна е направена от PHOENIX на Вто Дек 07, 2010 8:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Гост
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyСъб Апр 03, 2010 9:34 pm

PHOENIX написа:
stemla написа:
Не е под аренда,държавен е най-големия може би в България,и местото е такова че няма кои да ме обезпокоява.
колега запрати половината форум у Искър'а да гледат де са копките Very Happy Very Happy ще има да си обикалят
Не е Искър,само още един жокер ще дам,завирен е прди около 18 години-демек скоро и е много голям,даже имаше изказване че ако го напълнят с пълен капацитет ще е най-голямия на Балканси полуостров.
miroslavmladenov
Про-Консул
Про-Консул

ПисанеЗаглавие: язовир   Подводна археология EmptyВто Окт 19, 2010 10:13 pm

стемла,имам интерес,ако още не си намерил човек,пиши ми,че не мога да пиша лични
outsider
Преторий
Преторий
outsider

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Окт 19, 2010 11:16 pm

цакни му дигата cheers
Wreck Diving
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 8:30 am

miroslavmladenov написа:
стемла,имам интерес,ако още не си намерил човек,пиши ми,че не мога да пиша лични

Здравейте,
Поздрави на всички в този форум.
Занимавам се с Wrek Diving /същото като вас, но под водата/ и ще ми бъде приятно да обменим опит и знания.
Разполагам с много квалитететна екипировка и дълбокочинен сайд скан сонар.
Мога да окажа помощ и съдеиствие за този язовир Wink
FILIP2
Консул
Консул
FILIP2

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 9:00 am

добре дошал вав форома колега я обади подробности за подводния металдетектинг че стана интересно с мдетектор ли тарсиш или има неква друга техника
Wreck Diving
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 6:57 pm

FILIP2 написа:
добре дошал вав форома колега я обади подробности за подводния металдетектинг че стана интересно с мдетектор ли тарсиш или има неква друга техника

EdgeTech’s 4100 Side Scan Sonar System.
Това е много сериозен уред,представлява торпедо което влача с кабел и на борда получавам сканирано изображение на морското дъно с много висока резолюция.
работи на високи честоти и системата е в основата на повечето военни разработки в това естество.
от скоро го имам и съм много доволен.Много големи възможности и много стока по дъното.
zanvan
Про-Консул
Про-Консул
zanvan

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 7:11 pm

Wreck Diving написа:
FILIP2 написа:

EdgeTech’s 4100 Side Scan Sonar System.
Това е много сериозен уред,представлява торпедо което влача с кабел и на борда получавам сканирано изображение на морското дъно с много висока резолюция.
работи на високи честоти и системата е в основата на повечето военни разработки в това естество.
от скоро го имам и съм много доволен.Много големи възможности и много стока по дъното.
някво твое клип4е нямаш ли или твои снимки да сплакнем о4ите Laughing
FILIP2
Консул
Консул
FILIP2

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 7:27 pm

хм много интересно и туи торпедо като засече нешто после с ваком ли се вади или
Wreck Diving
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 7:30 pm

FILIP2 написа:
хм много интересно и туи торпедо като засече нешто после с ваком ли се вади или

Laughing
Не.Слизам долу. Laughing
FILIP2
Консул
Консул
FILIP2

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 8:08 pm

ти направо ми зема тока бе човек ами еденични монети засича ли а и оловата от вадиците засича ли ги мнооо интересно и с тая техника мое се бачка и в морето и в язовира така ли ????????????
Wreck Diving
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 8:25 pm

FILIP2 написа:
ти направо ми зема тока бе човек ами еденични монети засича ли а и оловата от вадиците засича ли ги мнооо интересно и с тая техника мое се бачка и в морето и в язовира така ли ????????????

Възможностите му са огромн.Той работи и на големи дълбочини и ....... а на плиткото рисува и пясъка.Всичко що е под вода ми го изважда на екрана.Потърси го в гугъл pirat
Petronii
Цезар
Цезар

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 8:29 pm

Wreck Diving написа:
FILIP2 написа:

Възможностите му са огромн.Той работи и на големи дълбочини и ....... а на плиткото рисува и пясъка.Всичко що е под вода ми го изважда на екрана.Потърси го в гугъл pirat

Абе човек , ти за много едри риби ни взема , недей така , много хора ще се вържат и няма да мигнат цяла нощ.

bounce
Wreck Diving
Новобранец
Новобранец

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 8:41 pm

Petronii написа:
Wreck Diving написа:
FILIP2 написа:

Абе човек , ти за много едри риби ни взема , недей така , много хора ще се вържат и няма да мигнат цяла нощ.

bounce

https://www.youtube.com/watch?v=RCUrhYg8uf4&feature=related

Погледни това,тук е показано
FILIP2
Консул
Консул
FILIP2

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 9:02 pm

ма туи на клипчето кат го гледам то маи ефиксно да дириш кораби или се лажа ти вадил ли си с тоз уред
sony147
Цезар
Цезар
sony147

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 9:20 pm

xa xa drygari tova e poredniq provokator be ne vdqvate li !?

Дошло е време,робите да преброят господарите!
FILIP2
Консул
Консул
FILIP2

ПисанеЗаглавие: Re: Подводна археология   Подводна археология EmptyВто Ное 02, 2010 9:24 pm

sony на теб нети ли е интересно поне е нещо ново за монетари и рамки са наслушааме

Подводна археология
Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» подводна машина
» списание "Археология"-download?
» Отново пускаме разделите НУМИЗМАТИКА и ИСТОРИЯ И АРХЕОЛОГИЯ

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за Металотърсачи www.imperio.biz :: Общи форуми :: История, археология-
Идете на: