Заглавие: проблем с хлт-то Съб Фев 13, 2010 5:11 pm
моля погледнете и ако някой знае от какво може да са тези фалшиви сигнали нека да каже само да споделя . антената преди месец е закачана на осцилоскоп нищо и няма кабела също остава буксата ,,но и при нея няма проблем видях се в чудо помагайте .
pechkata Джадай
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Съб Фев 13, 2010 5:20 pm
До колкото видях си във стаята а там има паразити от електричество - навън /в полето/ мисля че това ще изчезне...
deultum Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Съб Фев 13, 2010 5:32 pm
колега благодаря за съвета ,но не я хващам за първи път и знам как е работела преди и виждам разлика за това питам . когато откача антената фона е непрекъснат но закача ли антената почва да издава фалшиви сигнали.просто ми направи впечатление че когато мърдам кабела издава звук това нормално ли е ? а и на COINS дето е най-намалената програма и хваща на 10 см в въздуха трешхолда не трябва да гъкне нищо че съм в къщи
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Съб Фев 13, 2010 7:05 pm
Бая проблем имаш,трябва съвет от майстор на мд.
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Съб Фев 13, 2010 7:44 pm
колега по-питаи " avrelius " . тои ще те насочи към един човек
deultum Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Съб Фев 13, 2010 7:49 pm
мерси колеги сега ще му пратя лични да видим какво ще ми каже
индиана джоунс Легионер
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Нед Фев 14, 2010 10:29 pm
колега като не пипаш кабела има ли смущения????????????
deultum Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Нед Фев 21, 2010 7:19 pm
нямаше ме известно време за това не отговорих . значи да опиша какво стана .когато пристегна кабела така че да не мърда вобще работи перфектно . но ако е отпуснат кабела си остава същия проблем . сега аз колкото и да не разбирам си го обяснявам че или буксата на кабела нещо не бива или самия кабел в края се е прокъсал вътрешно .от тук нататък кво да правя как да разбера дали е буксата или кабела ? някакви съвети ?
kirgiza_69 Новобранец
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Нед Фев 21, 2010 7:34 pm
Колега отвори буксата на антената погледни кабелите да не опират в друг и после я включи .ако дефекта остане то причината е в кабела
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Нед Фев 21, 2010 7:41 pm
[qu.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 7:49 pm; мнението е било променяно общо 1 път
deultum Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Нед Фев 21, 2010 8:00 pm
благодаря ще опитам и това с намалянето на кабела не повече от 5-10 см предполагам то толкова е разстоянието от буксата до първата навивка върху щеката . А до колкото за буксата отворих я но няма нестабилни връзки и доближени кабелчета .
OFROAD Про-Консул
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Нед Фев 21, 2010 10:52 pm
deultum написа:
благодаря ще опитам и това с намалянето на кабела не повече от 5-10 см предполагам то толкова е разстоянието от буксата до първата навивка върху щеката . А до колкото за буксата отворих я но няма нестабилни връзки и доближени кабелчета .
Не бързай да режеш. Вземи някаква почистваща смес и почисти добре гнездото, да няма никакъв прах нито на една от двете букси. Почисти ги до положение че да блестят! Пробвай това и тогава режи.
deultum Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Нед Фев 21, 2010 11:03 pm
OFROAD написа:
Не бързай да режеш. Вземи някаква почистваща смес и почисти добре гнездото, да няма никакъв прах нито на една от двете букси. Почисти ги до положение че да блестят! Пробвай това и тогава режи.
Не бързам да режа , събирам мнения и после ще го занеса на сервиз да отрежат ако трябва или да сменят буксата .вече пробвах с почистване на буксата и гнездото с спирт , после с дезодорант , но няма разлика .единствено когато е стегнат кабела около щеката тогава работи идеално и вдига даже и дълбочината на детекция , но така пък се опъва и не знам колко ще издържи така че трябва да се оправи
www Консул
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Нед Фев 21, 2010 11:06 pm
колега аз като гледам нищо и няма на машината,притегни си добре кабела кьм стика и си бачкай-вьзможно е около вас да има засилени ефирни вьлни от нещо-то от телевизор и от поялник сьщо дава смущения........... -пробвай пак като изключиш уредите които са в близоsт
deultum Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Нед Фев 21, 2010 11:13 pm
колега и на нивата така ми прави ,не е наред не е от вълни и други неща .мерси все пак за съвета
leo 1 Преторий
Заглавие: проблем с хлт-то Нед Фев 21, 2010 11:15 pm
колега в магазините за конци и ципове се продава самозалепваща лента взимаш я с нея стягаш кабела към щеката и няма да имаш проблем
deultum Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Нед Фев 21, 2010 11:33 pm
мога и с самозалепваща лента мога и с тиксо да залепям , но ме дразни че нещо не е наред и трябва да го оправя ,обичам да ми е наред всичко , а и колко ще издържи на това опъване кабела ?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Чет Фев 25, 2010 9:20 pm
deultum написа:
колега и на нивата така ми прави ,не е наред не е от вълни и други неща .мерси все пак за съвета
Пробвай със друга антена от някой колега за да разбереш от къде е...
denarios Новобранец
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Чет Фев 25, 2010 10:37 pm
колега пробваи с антена от игъл 6волтов ще останеш много приятно изненадан
gudjola Новобранец
Заглавие: клега пробвай да намалиш АС на по малка стойност или не си настроил земята Пет Фев 26, 2010 11:44 am
deultum написа:
моля погледнете и ако някой знае от какво може да са тези фалшиви сигнали нека да каже само да споделя . антената преди месец е закачана на осцилоскоп нищо и няма кабела също остава буксата ,,но и при нея няма проблем видях се в чудо помагайте .
vasko_87 Легионер
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Вто Мар 29, 2011 3:40 pm
колега и аз го имах този проблем и ми казаха че може да е от екранировката на кабела но ми се оправи сега бачка добре а и гаина също е важен гледай да не е много усилен или баланса да е наред
deultum Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Вто Мар 29, 2011 4:41 pm
vasko_87 написа:
колега и аз го имах този проблем и ми казаха че може да е от екранировката на кабела но ми се оправи сега бачка добре а и гаина също е важен гледай да не е много усилен или баланса да е наред
колега обърна ли внимание от коя година е темата и последното мнение ?
vasko_87 Легионер
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Вто Мар 29, 2011 11:21 pm
[ честно да ти кажа въобще не бях обърнал внимание ти оправили този проблем иначе
deultum Цезар
Заглавие: Re: проблем с хлт-то Сря Мар 30, 2011 11:11 am
да , смених кабела и апарата кротна , но вече не е мой !