Заглавие: Re: BANDITO Golden Mask 3 Пет Ное 14, 2008 9:04 pm
Ivo написа:
AUDIO OFF
AUDIO DISC = NORM
max.thrax Новобранец
Заглавие: Re: BANDITO Golden Mask 3 Пет Ное 14, 2008 11:23 pm
Леко извън темата: Имам практика, не само с тази си машина, да зареждам батерията след всеки 2-3 излета(средно по 3 часа), без да е изтощена напълно.Тука колеги ми казват че така се прецаквала по-бързо батерията?! Ама нали знаете кво е да си на м...ната си и да се окаже че е паднала.. Има ли някво значение все пак?
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: BANDITO Golden Mask 3 Съб Ное 15, 2008 8:12 am
Каква ти е акумулаторната батерия? Оловна, NiMH или NiCd? Ако е оловна нямаш проблем да я зареждаш когато поискаш. Ако е NiCd може да се прояви ефект "памет". Някои NiMH имат "памет" други по съвременни не, или поне така претендират производителите им.
зареди си батерията преди да започваш работа с апарата,поне така правя аз.батерията се зарежда когато индикатора на зарядното устроиство свети червено,когато индикатора(диодчето)на зарядното светне зелено,значи че е заредена.Времето за зареждане зависи от това колко ток има в самата батерия,ако апарата е работил 4-5 часа,батерията се зарежда бързичко,но ако е изтощена до дупка както в твоя случеи,зареждането ще е доста продължително.
Колеги,я кажете по принцип как се балансира ГМ3 с изключена или включена дискриминация.Ако може кажете кой как го прави.Защото в инструкциите пише да е исключена,а накой казват да се балансира на включена дискриминация.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: BANDITO Golden Mask 3 Нед Сеп 20, 2009 4:15 am
Тези,дето ти казват,че се балансира на включена дискриминация им кажи да се разкарат......да се захванат с....например лов или риболов...Баланса става в положение ;общ режим,на ИЗКЛЮЧЕНА ДИСКРИМИНАЦИЯ.Говорим за ръчна настройка при лека почва,нали.И след баланса вече си избираш дискриминацията,в зависимост от терена...
stan960 Джадай
Заглавие: Re: BANDITO Golden Mask 3 Нед Сеп 20, 2009 9:16 am
За да не отварям друга тема пък и става въпрос за БГ.металдетектор включвам и всички тук цитирани марки -При дискриминация НОРМ. как ги чувате горелите коцета и малките парченца тел- -Мисля че това продължава темата.
За да не отварям друга тема пък и става въпрос за БГ.металдетектор включвам и всички тук цитирани марки -При дискриминация НОРМ. как ги чувате горелите коцета и малките парченца тел- -Мисля че това продължава темата.
Колега нямам проблеми с дискриминацията...винаги си работя на положение FULL независимо от терена и нямам никакви проблеми,не вадя телчета и тем подобни боклуци...А за земния баланс на машината,първо си балансирам апарат на общ режим( ALL METAL )то и няма как да се балансира отначало на дискриминация защото първо на общ режим трябва да се намери чисто място(да няма никакви метали околко антената)и балансирам....След това пускам дискриминацията и ако има нужда го добалансирам!!!
Следя темата с интерес , и сметнах за необходимо да напиша няколко реда за балансирането на апарати с ръчен грунд. Значи правилото е едно за балансиране на грундоваци и е валидно за почти всички апарати тип ръчен грунд- баланс. Ако има ЦК ключ за изключване на дискриминацията (общ режим ALL METAL) се изключва. Балансира се уреда без никаква дискриминация. Ако това не ства значи има метали , търси се чисто место.Ако пак не става на чисто място , значи уреда има проблем или стъе попаднали на ''калпава'' почва. Баланса се извършва с бавно въртене на потенциометъра (копчето) Грунд (Ground) , като с постъпателни движения на антената нодолу-нагоре към почвата се задава стойности на грунд , докато апарата спре да издава звук. така на практика балансирате антената към дадения тип почва. При даване на праг е нужно финно да се добалансира. После се задава желаната степен на дискриминация. Ако спазите това нещо и уреда Ви е качествен , ще се радвате на добри постижения.
С грунд -баланса съм ок но що ли ми ги отсича горелите коцета като парченца тел като ми е на НОРМ.дискриминацията Или а си сменям майстора -доколкото знам платките и чиповете от Монтана си ги взема па там са все качествени тея техники разпраят.
Защо имам чуството,че маската не ги обича много,тези коцета.Работя винаги на тонална дискриминация?
Добре де кажи по какво съдиш че маската не ловяла коцетата?
BEKS Консул
Заглавие: Re: BANDITO Golden Mask 3 Пон Сеп 21, 2009 12:06 am
stan960 написа:
С грунд -баланса съм ок но що ли ми ги отсича горелите коцета като парченца тел като ми е на НОРМ.дискриминацията Или а си сменям майстора -доколкото знам платките и чиповете от Монтана си ги взема па там са все качествени тея техники разпраят.
Батка ти си старо куче и сигурно се досещаш,че и нормалната ти дискриминация е доста усилена щом реже горели коцета,Нещо като при Жълтиците търкаш 5-6 пъти върху тях и ха да си тръгнеш и чак тогава си викаш" Ша копна да провера за всеки случай".и
sitalk Джадай
Заглавие: Re: BANDITO Golden Mask 3 Пон Сеп 21, 2009 1:00 am
Бачкайте на VCO и няма да изпускате малки монети
stan960 Джадай
Заглавие: Re: BANDITO Golden Mask 3 Пон Сеп 21, 2009 8:50 am
кършака написа:
stan960 написа:
Батка ти си старо куче и сигурно се досещаш,че и нормалната ти дискриминация е доста усилена щом реже горели коцета,Нещо като при Жълтиците търкаш 5-6 пъти върху тях и ха да си тръгнеш и чак тогава си викаш" Ша копна да провера за всеки случай".и
Е те туй исках да чуя де.Що ги усилват тез БГ мдетектори в последно време не мое да разбера.Викам му и на тоз моя майстор със старите модели немаше такива ядове и си знаех че кат чуя шат-шат и ще е цвят даже и жълто а сеа май щитчетата-обички и амулетчетата ша тряа а ги вадя на очи.Кво а правиш ша се взима май некъв внос като дубъл макар че не съм им голем фен.
kuprqnov Новобранец
Заглавие: Re: BANDITO Golden Mask 3 Пон Сеп 21, 2009 9:48 am
Цитат :
Е те туй исках да чуя де.Що ги усилват тез БГ мдетектори в последно време не мое да разбера.Викам му и на тоз моя майстор със старите модели немаше такива ядове и си знаех че кат чуя шат-шат и ще е цвят даже и жълто а сеа май щитчетата-обички и амулетчетата ша тряа а ги вадя на очи.Кво а правиш ша се взима май некъв внос като дубъл макар че не съм им голем фен.
Епа смени мастора , време му е
stan960 Джадай
Заглавие: Re: BANDITO Golden Mask 3 Пон Сеп 21, 2009 10:04 am
kuprqnov написа:
Цитат :
Епа смени мастора , време му е
Не чи ма бърка ма нящо ни ми са ще да са изръсвам с 1-2 хилядарки и после а ма видиш в СЕКТОР - ПРОДАВА СА.
Прав си брато и мен ма човърка от бая време таз мисъл -И двете дедо Попе и двете. Тъй де нема съ злагами.Нещо кат че ли с остареването неам нерви а копам паразитни сигнали.