Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 6:50 pm
Има една рамка ,която хваща лемеж на 6 метра ,но при изключена дискриминация иначе го дискриминира,но само в мечтите ни!!
BEKS Консул
Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 8:12 pm
sitalk написа:
кършака написа:
Добре де,уж форума е за търсчи,а не за иманяри и чак се сърдят като ги нарекат така,а пък всеки втори тук работи с рамки и разни GPX с по 50 санта антени и копаят по 60-70санта дупки,и хората с нивите после що мрънкали.Мисля,че търсач който е излезнал за Хоби с по-голяма антена от 32см.май минава в друга графа вече.Как да обясниш на хората които са против нас?Даже мисля,че в закона пишеше,че нямаш право да копаеш по-дълбоко от 30см.Може да се засегне някой ама си е така.
Ехее,колега.. Да си събуем гащите искаш ли,пред държавата.Милата ни миличка държава,скромната ни тя! Заради нея,невинничката,сега да си махна сондата 38см ли? Сакън,да не сте ощетили държавичката ни народе и да не вадите цветните сигнали на повече от 30см.Защото нали знаете,че нашата превъзходна държава как милее за нас? Внимавайте! Да не я ощетим
Такова изказване не ти прави чест, ти Българин ли си???? Добра или лоша никой не си избира Майката родина. comander-всички знаят че силата на голямата антена не е в ширината на работа а в дълбочината.
comander Цезар
Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 9:29 pm
доста може да се поспори по този въпрос, ако забеляза бях писал някаде че бачкам с 1.20 на 2.40 демек дълбочина на търсене като на 1 на 1 обаче покривам по голяма площ.с миндилите как е ?ако щтеш и 18 инчова антена сложи денара си остава на стандартна дълбочина,както е примерно с 11 инча.гърне денари 100 бр се чуват с 1 на 1 антена ама с 2 на 2 ги няма,макар и на 1 метър дълбочина. А този питос дет си се снимал на 30 см ли беше в земята?
opelius Новобранец
Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 9:44 pm
кършака написа:
Добре де,уж форума е за търсчи,а не за иманяри и чак се сърдят като ги нарекат така,а пък всеки втори тук работи с рамки и разни GPX с по 50 санта антени и копаят по 60-70санта дупки,и хората с нивите после що мрънкали.Мисля,че търсач който е излезнал за Хоби с по-голяма антена от 32см.май минава в друга графа вече.Как да обясниш на хората които са против нас?Даже мисля,че в закона пишеше,че нямаш право да копаеш по-дълбоко от 30см.Може да се засегне някой ама си е така.
Браво колега подкрепям те напълно , много добре казано......
sitalk Джадай
Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 9:49 pm
Кършак! Говоря за държавата,а не за родината! Има ОГРОМНА разлика.Не го ли знаеш това? Родината си аз я харесвам и то много! Но не и държавата(държавниците).Разбра ли?
Родината ни е на такова дередже като този емотикон... заради държавниците.. В калта сме,в тинята сме..заради тях..
aiko Консул
Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 10:03 pm
Всеки народ си заслужава управниците ... безхаберен и безпринципен народ - същите държавници. Няма за какво да ревем.
comander Цезар
Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 10:04 pm
opelius написа:
кършака написа:
Е как тъи си против дълбоките сигнали нали рамка продаваш?или тя е от някаде си на някои приятел
sitalk Джадай
Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 10:16 pm
aiko написа:
Всеки народ си заслужава управниците ... безхаберен и безпринципен народ - същите държавници. Няма за какво да ревем.
Ааа,ти си се примерил да бъдеш тъпкан,така ли? Ами добре...с такива разсъждения...и с такава смиреност...хуя ще го ядем още дълго време Така..решихте ли човека каква рамка да си купува? Иска момчето най-дълбоката..
opelius Новобранец
Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 10:19 pm
comander написа:
opelius написа:
кършака написа:
Е как тъи си против дълбоките сигнали нали рамка продаваш?или тя е от някаде си на някои приятел
Не вече я подарих на един колега за спомен.....
aiko Консул
Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 10:29 pm
sitalk написа:
aiko написа:
Ааа,ти си се примерил да бъдеш тъпкан,така ли? Ами добре...с такива разсъждения...и с такава смиреност...хуя ще го ядем още дълго време Така..решихте ли човека каква рамка да си купува? Иска момчето най-дълбоката..
Някъде да съм написал, че съм се примирил? Доста елементарно си ме разтълкувал.
vezir Легионер
Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 10:34 pm
sitalk написа:
aiko написа:
Абе всички рамки са дълбоки,пък и какъв хикс ще търсиш повече от метър дълбочина.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: българските рамки Вто Яну 19, 2010 11:19 pm
aiko написа:
sitalk написа:
aiko написа:
Някъде да съм написал, че съм се примирил? Доста елементарно си ме разтълкувал.
Твое мнение.Лека нощ!
ulpia.au Преторий
Заглавие: Re: българските рамки Сря Яну 20, 2010 12:39 am
comander написа:
че тя голямата антена покрива голяма площ не е само дълбочина, колега utus777 стига с тия дискриминаци че ме заболя корема да се смея.
Аз не говоря празни приказки,....акоси сигурен в себе си,можвда направиме един облог на по 1000 лв да речем,....
ulpia.au Преторий
Заглавие: Re: българските рамки Сря Яну 20, 2010 12:44 am
Може да се организирате и повечко,гледам че и на други им е смешно,.......парите ще ви ги взема,..
ТОЦИ 63 Легионер
Заглавие: Re: българските рамки Сря Яну 20, 2010 1:50 am
А пък моята е със Събиране, Изваждане и Умножение.
ТОЦИ 63 Легионер
Заглавие: Re: българските рамки Сря Яну 20, 2010 3:16 am
Колеги за "Рамките" може много да се говори и спори, но когато вземе да се говори за "Дискриминация" при "Импулсна индукция", направо ми става много весело. Хайде моля Ви да не заблуждаваме хората. Или както Владо беше писал за най-новия си ПИ металдетектор - (Пулсова индукция), може би Нов принцип. Извинявам се , може и да е грешка. А за БГ- "Рамките", може би някои от Вас са запознати, че се изработват осново по две схеми, като някой производители им добавят абсолютно ненужните за професионално търсене екстри, като цифров брояч- контролер и матричен дисплей, които са чисто комерсиални допълнения. Едната схема, която ползват е XR71-Sniffer (като на Владо, Варненски и др.) и другата по-малко използвана е UPEX 740 на Ebinger, която пък ползваше Вълчев преди време. Първата схема представлява Американски армейски минотърсач - модел 1971г. със минимални изменения от 1977г. и 1984г. А втората е Германска, конструирана за работа на минни полета и откриване на подземни цистерни с гориво, и подземни оръжейни складове. Такава е накратко историята за създаване на двете машини. Именно затова и двете схеми работят на честоти 90-100 херца, която има афинитет към желязото и повечето му сплави. Не както някой си мислят, че със прилагането на толкова низка честота ще постигнат много голяма импулсна мощност. Голяма мощност може да се постигне и при други честоти, но не точно голямата мощност е решаващия фактор за успех при "Едрата" археология. Например едната от по горе споменати схеми работи със мощност 75-85 вата, а другата е със мощност 52-55вата. За сравнение Пулс Стар 2 работи със 75вата при 610 херца. И като споменах Пулс Стар 2, много ми е странно защо никой БГ производител все още не е пуснал ПИ металдетектор по неговата схема, а тя има някои немаловажни предимства при едрата археология в реални условия.Сигурен съм, че някой колеги знаят за какво говоря. И последно, че много се увлякох, за което се извинявам. Не трябва да се прави пълно сравнение между Пулс Стар2 и 2про.Според мен чистата Двойка е със много по-голяма успеваемост по обясними причини.
Последната промяна е направена от ТОЦИ 63 на Сря Яну 20, 2010 3:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път
aiko Консул
Заглавие: Re: българските рамки Сря Яну 20, 2010 12:47 pm
Колега, поздравления за информираността, която демонстрираш, но какво против имаш "Пулсовата индукция", като термин? ... PI (Pulse Induction)
Гост Гост
Заглавие: Re: българските рамки Сря Яну 20, 2010 1:20 pm
Много добре че си сподлил малко за историята на снифера обачеее
ако си обръщал внимание от няколко години има нова тенденция при импулсните апарати именно вече се обарботват /изчисляват/ и първите 5-50микросекунди от върнатия сигнал където именно е сигнала з цветност! При експерименти на екрана на осцилоскопа ясно вазличавам типа на метала но е доста комплексна формата на сигнала и мисля че все още не са измислили подходящия алгоритъм за определяне на точния метал.. тоест злато сребро цинк бронз... но съм убеден че се работи по въпроса .. след някоя и друга годинка ще го изпипат и тва...
има български разработки на такива машини и то работещи доста сполучливо. началото поведе PD3200 На краси от варна, после излезе модела ПД3600 но веднага престана да съществува понеже микрон купи платформата и му промени името на Стингер2 ..
аз притежавам леко модифицирано ПД3200 и с 50 на 50 рамката си има дискриминация .. пък които не вярва негов си проблем..
ТОЦИ 63 Легионер
Заглавие: Re: българските рамки Сря Яну 20, 2010 3:05 pm
"Айко" нищо против (Пулсовата индукция) нямам, но нали все за това става въпрос. Да говорим и пишем, колкото е възможно на БЪЛГАРСКИ. (Рulse induction) се произнася на Английски (Пулс индукшън), а на нашия роден език буквалния технически превод е (Импулсна индукция)- нали уж сме що годе "техници". Но извинявам се отново - това (Пулсова индукция) не ми се върже нещо. Нали все пак електрониката и физиката са точни науки. Затова говорех, да се стараем да наричаме нещата със истенските им имена, колкото е възможно.
ТОЦИ 63 Легионер
Заглавие: Re: българските рамки Сря Яну 20, 2010 3:49 pm
Колега " Феникс" за някой неща почти си прав, много интересна тема е (Импулсната индукция), но в момента нямам възможност да отговоря по-подробно на твоя пост, ще се постарая да направя това през утрешния ден. Инъче за "забавянето" на "върнатия" сигнал по точните цифри в реални условия са (8-25мКс), това са периодите, които на практика имат значение при цветните метали, поставени в условия на магнитно поле, и които се намират в "диелектрик", като "земната кора", върху която има неизбежния приложен (резонанс на Шуман= 7,32Hz).Именно затова не е технически възможно селективното дефиниране на определен период от "диаграмата", която дава отговор цветния метал, във който има предизвикани "вихрови токове", и има приложена "модулация" 7,32Hz и широк спектър интермодулационни смущения. Демодулацията в реални условия на резонанса на Шуман е невъзможна, тъй като земята е огромен генератор, който няма как да бъде "управляван". Който успее да "управлява" земното магнитно поле- ще "управлява " и Света ( ето ти една утопия). Ако можеш да въздействаш и противодействаш на земното магнитно поле, ще можеш и да унищожиш "Земята", ако си го пожелаеш. Явно друг се е погрижил за това, мнооого преди нас и все още ни няма доверие в управлението на земното магнитно поле , защото все ще се намерят хора със користни и антихуманни цели. Засега ме извини колега, вероятно ще продължа темата и поздрави на теб и всички съфорумници.
Гост Гост
Заглавие: Re: българските рамки Сря Яну 20, 2010 4:10 pm
с нетърпение чакам утрешния ден, пък тогава ще коментираме подробности
ulpia.au Преторий
Заглавие: Re: българските рамки Сря Яну 20, 2010 5:45 pm
Браво на ТОЦИ 63Изглежда си доста на ясно с този вид машини,аз нямам такива позняния и за това и немога да се включано имам един въпроскак така рамката ми немже да работи на урудени места ,урудените камани на стрелката ми ги дава като цветен сигнал,.,,а и още нещо,...не ме наричаи лъжец,.....защото после ще триябва да се извиняваш пред всички тук,които следят форума
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: българските рамки Сря Яну 20, 2010 7:19 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 8:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път
ТОЦИ 63 Легионер
Заглавие: Re: българските рамки Чет Яну 21, 2010 4:33 am
Японец да ти отговоря накратко."Пулсе" е термин който обикновенно се използва във физиологията и доста често в преносен смисъл във говоримия езек, когато става въпрос за каквито и да е трептения, пулсации или вибрации. (нали говорим за английско говорящите) народи, така че в този ред на мисли, и те го употребяват в говорната си реч, но без каквито и да е окончания. Приеми го като "жаргон". Или те говорят (Пулс индукшън), а не (Пулсейт индукшън), което е почти като нашето (Пулсова индукция). Така че първото произлиза от техническия термин "Им-пулс", като фонетично е изпусната първата сричка, което вече говори за "жаргон". Но да ги оставим англичаните, нали тук сме във БГ форум и говорим за конкретна техника, и мисля че е нормално да ползваме технически език. Японец мисля, че не е необходимо да правим това на проблем, а и няма смисъл от ненужни спорове. Или ще кажеш, че във спора се ражда истината. Нещо последно, за да не съм голословен. Нали знаеш какъв вид "Генератори" използва този вид металдетектори - "Импулсни генератори", а не "Пулсови генератори". Бъди жив и здрав.
Vanco66 Новобранец
Заглавие: Re: българските рамки Чет Яну 21, 2010 9:49 am
Въпроса е чисто граматически. Помислете какво излъчва генератора и ще разберете коя е правилната дума: 1. Излъчва "Импулси" 2. Излъчва "Пулсове" Това "Пулсова" индукция го е написал някой безхаберен преводач без грам технически познания като е превеждал ръководство за работа на някоя рамка. После папагали много, всичко повтарят.