Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Мар 22, 2013 1:09 pm
Можеш да го пробваш на място, в къщи. Вземи едно желязо, докосни пинпойнера с него и го включи, после докосни една монетка с пинпойнтера, ..ще започне да свири, после докосни желязото.. няма никой..
ники колев Новобранец
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Мар 22, 2013 1:22 pm
tepes написа:
Можеш да го пробваш на място, в къщи. Вземи едно желязо, докосни пинпойнера с него и го включи, после докосни една монетка с пинпойнтера, ..ще започне да свири, после докосни желязото.. няма никой..
Благодаря за инфото, аз грешно те бях разбрал, първо трябва да доближа метала до пойнтера и тогава да го включа, това беше, което не ми беше ясно. Стана номера, благодаря още веднъж, че ме просветли
tepes Цезар
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Мар 22, 2013 1:38 pm
На баира е същото, когато ти свири земята, я докосни и влключи и повече няма да я свири, само целта..
solid Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Мар 22, 2013 5:10 pm
колегата е обяснил много правилно.аз също бях очуден когато ми го демонстрира един колега от русия.
solid Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Мар 22, 2013 5:19 pm
колега това,че не свири на металите не е ли дискриминация.
tepes Цезар
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Мар 22, 2013 5:50 pm
Предполагам, че не е, а нещо като авто грунд баланс, елиминира различни смущения и грунда, нека се изкажат специалистите, аз не съм такъв. На пинпойнтера не му е нужна дискриминация.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Мар 22, 2013 7:12 pm
Всички пинпоинтери, кито се продават на пазара като отделни, самостоятелни апаратчета с тяло, в което е поместена електрониката, захранването И имат ключета И настроики, а от единия им краи излиза 20-25cм И 25мм в дiaметър сонда, като антенката е поместена в края И,са самостоятелни минiaтюрни металотърсачi, които реагират на всички метали със звук, вибрацiя или И двете едновременно(зависи от производителя) И нямат дискриминация. Така наречените линеино включени пинпоинтери на "Sun Ray"са единственните на пазара, чрез които се използват дискриминационните възможности на металотърсача, за които( модел) са разработени. Те представлъават сонда с дължина 22cм с кабел около 1м които влиза в кутиика с кйюче. На предната стена на кутииката, където влиза кабела на сондата имa букса за включване на основната антена на детеkтора. От задната стена на същата кутиика излиза къс кабел с букса за включване към апарата(металотърсача). Чрез ключето на кутииката електрониката на детеkтора се включва към основната антена за търсене, а когато сигналът се открие в процеса на точното му локализиране, се превключва на сондата, която се превръща в антена на апарата с дiaметър от 25мм, има чувствителност за индивидуални обекти с размер на монета около 2.5-3.5 cm И се използват дискриминационните възможности на апарата. Ето основните модели на Sun Ray И тяхното приложение по марки И модели детектори:
Sun Ray Invader......Target Probe: -3a White's: PZ-1 - Prizm, Coinmaster, Coinmaster Pro; XL-1 - XLT and other 6.592 kHz; DX-1 - MXT, MXT Pro, DFX, DFX300, M-6, Spectra(VG3, V3i, VX3)
-3a Fisher: FZ-1 - Всички CZ модели без CZ-6, CZ-20; FX-1 - F-75, F-70, F75 LTD/SE; FE-1 - ID Excell.
-3a Garrett; YF-1 - ACE, GTP, GTA; G-1 - GTI;
3a Minelab:
Sun Ray X-1 Target probe - Explorer, E-Track, Quatro, Safari; Sun Ray S-1 Target probe - Sovereign.
Аз ползвам Sun Ray Х-1 Target Probe с моя Explorer II от 8 години И съм много доволен.
solid Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Съб Мар 23, 2013 11:47 am
колега,как ще обясниш,че като допра пинпоинтера до желязо и го включа минавам през цветни сигнали той реагира,ана желязото мълчи,не мога да го определя по друг начин освен като дискриминация,незнам,но така мисля аз.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Съб Мар 23, 2013 7:13 pm
Какъв пинпоинтер ползваш?
solid Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Нед Мар 24, 2013 7:38 pm
garret/pro-pointer/
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Нед Мар 24, 2013 8:57 pm
Garrett Pro Pointer е един от наи-добрите на пазара в момента. Фактът, че ако се включи захранването му, когато челната част на сондата му е върху железен обект, в последствие ще дискриминира желязото, а ще реагира на останалите метали,ме изненадва. Търсих информация в Интернет за подобен феномен и не намерих.... Може би това е едно откритие за скритите възможности на този микропроцесорно контролиран уред. Пиши повече подробности, а едно филмче би затбърдило убеждението ни в правилната посока....
solid Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пон Мар 25, 2013 5:55 pm
колега,току що, пробвах върху стар пирон включвам пинпойнтера после го доближавам до златен пръстен дава сигнал,10лева от старите също,ако искаш ще го снимам и ще го пусна.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пон Мар 25, 2013 9:22 pm
Би било интересно не само за мене, а и за много други като нас! Благодаря!
pgd Консул
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Вто Мар 26, 2013 1:43 pm
https://www.youtube.com/watch?v=mXHL-tVzcDM&feature=youtu.be ето колеги днеска с колегата SOLID направихме клипчето
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Вто Мар 26, 2013 3:35 pm
На всяко включване трябва да го ресетваш на пирончето,а и чувствителността пада над 50%.Няма никакъв смисъл по този начин да се ползва уредчето
pgd Консул
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Вто Мар 26, 2013 4:03 pm
естествено че няма смисъл, нали вече монетара е дискриминирал сигнала и сме сигурни или почти сигурни че обекта е цветен просто искахме да го покажем като опция на пойнтерчето
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Вто Мар 26, 2013 5:12 pm
Перфектно колеги! Сърдечно благодаря за онагледяването! По-добре е един път да видиш, отколкото сто пъти да чуеш.... Бъдете здрави И много късмет ви желая!
solid Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Вто Мар 26, 2013 6:29 pm
колега,не говорим за дълбочина,а за дискриминаця.
Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала