Заглавие: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Дек 18, 2009 6:08 pm
Колеги, отварям тази тема за пинпойнтерите, тези машинки които ги използваме отделно от металотърсачите, ония "детски пишки" с които като изкопаеш дупката и допълнително проверяваш къде е сигнала, без да си цапаш ръцете и по специално дребните сигнали, много е удобно, поне за мен. Аз преди работех с SHERLOCK после наскоро си купих от Варна от тези черните дългите няма написано марка на тях но работят по добре, последно по Ибей си купих най добрия съществуващ пинпойнтер Sunray Probe за DFX който се включва успоредно към металодетектора някой има ли такъв Сънрей Проб?
NERON Цезар
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Дек 18, 2009 6:11 pm
аз имам и на гарета и отделен и двата вършат работа и двата ги използвам и моя е шерлок
monetar Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Дек 18, 2009 6:28 pm
да и аз използвам и на металодетектора и Сънрея, случвало ми се е като копая сигнал той да остава в дупката и като проверя със Сънрея се оказва че сигнала стои в стената на дупката а това е примерно монета която която е застанала на една страна в земята и отразява сигнала в страни и ти го дава на машината в центъра на дупката като провериш като го центрираш с металодетектора, това е нормално отразява ти сигнала по встрани, незнам някой дали го е забелязал това, тогава наистина има голяма вероятност да го удариш. Аз по принцип не обичам да копам големи дупки, щото после искат заравяне, та то пак не е гаранция че няма да удариш сигнала като го копаеш като е случая с наклонената монета, но отделния пинпойнтер все пак ти дава няква гаранция защото центрираш сигнала точно, а и на мен ми прави кеф да си го търся сигналчето
sc Про-Консул
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Дек 18, 2009 6:47 pm
kolegi бихте ли дали някакав саит за тези машинки да разгледаме и да се ориентираме за цени
vasilevs Новобранец
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Дек 18, 2009 8:25 pm
цените варират зависи китаиските са кам 60лв уаитес са 120лв а гарета 260лв и фишера кам120лв
тато Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Съб Дек 19, 2009 12:02 am
ох мъри майка 6те ме сцепите от смях ти не мой си фани сигнала с машината пък търси пинпойтер.Олеееее малеееее кви търсачи са извъдиха
бушон Преторий
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Съб Дек 19, 2009 12:09 am
тато написа:
не мой си фани сигнала с машината пък търси пинпойтер.
Абе, тато, ти кат фанеш сигнал в някое коренище, не ти ли се иска да имаш такава джунджурия, та да не се налага да корениш цялото дърво, а?
тато Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Съб Дек 19, 2009 12:19 am
Не иска ми се да имам голям копа4 с големо рамо и да млатя щот съм прост и ще ми е много кеф да видя из вековните буки кво 6те им фанеш в коренищата с тая пишка ако немаш як копач освен малкия военен шанс 1915година дето е 50 санта със сапа
бушон Преторий
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Съб Дек 19, 2009 12:23 am
Чакай де, то освен вековни буки има още и разни салкъми с едни такива жилави коренища, че да му се отще на човек от всичко, и се объща на къртица...
djasko Про-Консул
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Съб Дек 19, 2009 12:41 am
AUTOMAX PRECISION V4 - 100 лв.
monetar Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Съб Дек 19, 2009 3:18 pm
ето пример: http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1313&_nkw=Sunray+Probe&_sacat=See-All-Categories а най добре от английския Ибей: http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1313&_nkw=Sunray+Probe&_sacat=See-All-Categories
monetar Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Нед Дек 27, 2009 2:51 pm
колеги ето го моят снайпер, вижте ква оптика съм му взел целя ги сигналите право в десетката
monetar Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пон Дек 28, 2009 11:07 pm
NERON Цезар
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пон Дек 28, 2009 11:10 pm
браво това сито има ли си име ?
monetar Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Вто Дек 29, 2009 6:29 pm
ситото аз съм си го правил за плажно търсене
Aurelius Цезар
Заглавие: Pinpointers-Target Probes Пет Апр 02, 2010 11:28 pm
Здравейте колеги! Вече от 6 години ползвам Sun Ray Target Probe към моя Explorer II, а от 1 година употребявам Coiltek Пинпоинтер за моя GPХЧ000. И в двата случая има една кутийка с ключе, от която изли3а кабел с дължина кум 1.5 м. с антенката на Пинпоинтера в края и има една букса, кум която се вклуучва кабела на основната антена на апарата, с която се работи в момента. OT кутийката кабел се включва към апарата.Чрез това ключе кум апарата се превклуучва основната антена и се работи с нея, докато се открие сигнал, които желаем да проверим. Тогава превклуучваме на второто положение и антенката на пинпоинтера става част от апарата. Много е удобно за точното определяне на местоположението на обекта особенно когато се намирате в парк или частна собственност. Ето някои данни за монета от 25 цента: -Sun Ray Target Probe с Ехплорер II - 3-5 cм. -Coiltek Пинпоинтер с GPХЧ000 - 20-22cм. Виждате голямата разлика в дълбочината-това е факт. Моето скромно мнение е, че за SD, GP и GPХ апаратите на Minelab пинпоинтера е задължително допълнение. Мисля, че в България има много способни хора, които могат да произведат качественни пинпоинтери.
Последната промяна е направена от Aurelius на Сря Апр 07, 2010 9:05 pm; мнението е било променяно общо 1 път
djasko Про-Консул
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Съб Апр 03, 2010 5:42 am
djasko написа:
Моят е нов, и него ползвам. Продам го - по договрка.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Съб Апр 03, 2010 12:17 pm
djasko написа:
djasko написа:
От този мод. ли е твоя... http://store.picbg.net/pubpic/93/96/24b03444f5349396.jpg
djasko Про-Консул
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Съб Апр 03, 2010 1:27 pm
pechkata написа:
djasko написа:
djasko написа:
От този мод. ли е твоя... http://store.picbg.net/pubpic/93/96/24b03444f5349396.jpg
Не, влез в Kellyco.
handjata Консул
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Май 20, 2011 10:01 pm
djasko написа:
djasko написа:
колега ,гледам че темата е малко стара,ама да попитам продава ли се още джаджата
solid Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Нед Мар 17, 2013 9:02 pm
аз ползвам garret /pro-pointer/ и наскоро разбрах,че има и дискриминация
LAV DJOI Легионер
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Нед Мар 17, 2013 9:36 pm
Колега по какъв начин познаваш черно или цвят?
Един грош да имаш,ама като чорбаджия да го дадеш
ники колев Новобранец
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Мар 22, 2013 10:57 am
solid написа:
аз ползвам garret /pro-pointer/ и наскоро разбрах,че има и дискриминация
Колега, каква дискриминация на пойнтерчето на Гарет-а ? И аз имам такова пойнтерче (както аз си му викам) ама нещо не мога да загрея за тази дискриминация, може ли да ме светниш малко?
tepes Цезар
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Мар 22, 2013 11:27 am
Дискриминация, силно казано, по точно е автоматична настройка, към околната среда. Когато вкл. пинпойнтера, го доближи до желязо или др. метал, ..после няма да отчита този метал.. Това е много удобно на на активна земя, защото иначе я свири.
ники колев Новобранец
Заглавие: Re: Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала Пет Мар 22, 2013 12:38 pm
tepes написа:
Дискриминация, силно казано, по точно е автоматична настройка, към околната среда. Когато вкл. пинпойнтера, го доближи до желязо или др. метал, ..после няма да отчита този метал.. Това е много удобно на на активна земя, защото иначе я свири.
Ще го пробвам това още следващия път, когато изляза, макар че, някак ми се струва, че няма да мога да го направя, защото съм пробвал нещо подобно, ама после пак си ми отчита метала ... но пак ще го пробвам и ще питам ако нещо не ми е много ясно
Пинпойнтерите, като отделни средства за намиране на сигнала