Заглавие: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 12:21 am
Хора много се чудя дали да си купя ПРИЗМ 6Т. До сега работех с един български апарат дълбо4ината му е мн. добра ама дескриминация му е отврат. Изровихме всички петали и телове, направо вече ми писна. Дескр. е на края на делението и пак ми дава един и същ сигнал и за подкова и за стотинка, измориш се от копане на вторични сорувини. Та гледах едно клипче в youtube.com за тази Призм 6Т и я показват с перфектна дескрим. направо не ги чува пироните - СУПЕР. Но не знам как е на дълбочина. Моля ви се ми даите съвет!!!
jorodi Преторий
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 12:24 am
а може би защото сам нов и моята машина да не мога да е настроя. Но бичи мн. на дълбоко един смотан прастен го ижадих на 30, 35см. някаде но не мога да настроя дескрим.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 12:44 am
jorodi написа:
.......перфектна дескрим. направо не ги чува пироните - СУПЕР. Но не знам как е на дълбочина. Моля ви се ми даите съвет!!!
Няма две добри- хубава дискриминация и голяма дълбочина, едното за сметка на другото
jorodi Преторий
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 12:48 am
Golden Mask написа:
jorodi написа:
.......перфектна дескрим. направо не ги чува пироните - СУПЕР. Но не знам как е на дълбочина. Моля ви се ми даите съвет!!!
Няма две добри- хубава дискриминация и голяма дълбочина, едното за сметка на другото
Е какво да правя дай ми някакав савет. как е тая призм 6т знаеш ли е. Има ли поне добра далбочина. Защото малко ми прилича на играчка. Да не се зашия в тая ктиза та две машини да си имам дат не ги ползвам. Защото с тая мойте вече не ми се излиза на излед.
aiko Консул
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 1:09 am
Колега, имам го този апарат. Страхотна машинка е с доста екстри, но все още нямам практичен опит натрупан с него за да ти кажа дали си струва парата на 100%. Лесен за работа, силен и хубав звук с три различни режима - еднотонален, многотонален и още един режим на all metal. Звукът е наистина радост за ухото. VDI числа, истински автоматичен земен баланс и т.н. Въздушно детекцията е 10 ст на 25 санта и левче на 35 санта. В нормална почва би трябвало да пада с 20%. Апарата в никакъв случай не е играчка, а е много качествен. Виж този клип:
http://www.reviewdetector.ru/video/prizm6.html
Ето и рецензията:
http://www.reviewdetector.ru/review/prizm6.htm
jorodi Преторий
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 1:15 am
благодаря ти много приятел за мнението. Сега ще изгледам клипа. Отново мерси!!!
jorodi Преторий
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 1:18 am
А сигорно с тази по голямата антена ще лови още по добре. Ти и двете антени ли ги имаш?
aiko Консул
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 11:48 am
Да и двете ги имам. СЕФ-ската въздушно в къщи не можах да я пробвам - много е чувствителна и лови арматурата и апарата полудява. Иначе, може и да дава 20% плюс на полето. Все още не съм я пробвал, но щом толкова ги хвалят, все трябва да има някаква истина ...
tchoci Легионер
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 12:40 pm
Щом толкова ги хвалят, все трябва да има някаква истина. Добрият металдетектор е този,който не си притежавал досега.
adminn Admin
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 12:43 pm
Колеги, ще Ви кажа едно: За 10 години, никой не е потърсил да купува гаражна ръкоделка след като е имал фабричен - независимо кой апарат е. 10 години хората купуват фабрични и хвърлят бангиите.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
aiko Консул
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 12:48 pm
adminn написа:
Колеги, ще Ви кажа едно: За 10 години, никой не е потърсил да купува гаражна ръкоделка след като е имал фабричен - независимо кой апарат е. 10 години хората купуват фабрични и хвърлят бангиите.
Напълно съм съгласен с тази разлика, че и от фабричните има "бангии". Разбира се, който веднъж си е взел добър модел на добър производител, забравя за гаражните ...
Но по-добре гаражна "бангия" отколкото китайска простотия. Аз примерно, ако държа на името си на търговец, не бих продавал нищо друго освен наложени марки ...
adminn Admin
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 5:16 pm
Работил ли си с МД5008? http://mdetectors.com/product_info.php?currency=BGN&cPath=21_46&products_id=28 Няма кой да го бие от гаражните - особенно с голямата сонда. Гаражните почнаха да напредват с цената и ще бъдат по-скъпи следващата седмица тоя като излезе на промоция. А ако говориш за МД3010 и МД3009 - те са апарти с бобина 18см. айде дай един от ония ама не с 32 или 27см. и да видим. МД3009 е 100% Фишер. Много е лошо, когато постоянното позтаряне на нещо води до виртуална реалност. Ама айде да не дпамим.
jorodi Преторий
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 5:45 pm
Колеги на скоро купих бългаски детектор за 600лв. Капачка, петкова и стотинка един и сащи звук а дискриминацията е на 10. Мисля да си зема ПРИЗМ 6Т но същия човек от който купих бъл. апарат ми каза че ПРИЗМ е мн. плитък и няма да мога да намеря нищо. Какво ще ме посаветвате ама честно да го сменй ли за ПРИЗМ 6Т.
NERON Цезар
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 5:52 pm
жоре,не изсилваи диксриминацията до край работи с 6 7 освен това монетите от 1,2 и 5 стотинки са стоменени колкото то този които иска да ти пробута негов апарат и ти казва че с призмата няма да намериш не му вярвай за нищо вече
успех
jorodi Преторий
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 5:59 pm
NERON написа:
жоре,не изсилваи диксриминацията до край работи с 6 7 освен това монетите от 1,2 и 5 стотинки са стоменени колкото то този които иска да ти пробута негов апарат и ти казва че с призмата няма да намериш не му вярвай за нищо вече
успех
ама брат пробвам с 20. 50, лев всичко едно и сащо като с подковата. Днеска сме извадили кам 10 подкови и 20 капачки. Дискр. я пробвам от 5 до 10 на всички деления.
adminn Admin
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 6:01 pm
Я не слушай тия истории. Погледни тука
http://www.imperio.dir.bg/_wm/catalog/?df=14 T6 е по-дълбока от другите призми, защото можеш да заключиш постоянната настройка на земята и да стане по-дълбок от другите призми. Тая цена няма никъде да я нямериш - а и за членове на форума цената е 980лв. с двете сонди Призм 6.
ztec Консул
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 6:49 pm
Един съвет от мен Първо поработи извесно време с детектора който вече си взел (нищо че е бг производство) даже според мен е по добре и като натрупаш малко стаж се ориентирай към нещо друго. Така има да се луташ из моделите и все няма да си доволен. Научисе с дискриминация не повече от 5 и крастосвай сигналите
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 7:37 pm
jorodi написа:
NERON написа:
успех
ама брат пробвам с 20. 50, лев всичко едно и сащо като с подковата. Днеска сме извадили кам 10 подкови и 20 капачки. Дискр. я пробвам от 5 до 10 на всички деления.
Жоре, ако търсиш машина която да не хваща капачки, по добре се откажи, няма да намериш?
jorodi Преторий
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 8:00 pm
да но поне да ми дава различен звук на капачка, тел, подкова и монета. на мене на някав месингов или меден прастен и подкова е едно и сащо, а гледах че призм 6т имаше различни звуци и даже на екрана показва някви нвща
stan960 Джадай
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 8:13 pm
Имаше един колега де ги майстори -та той викаше -све са монетари-сигур искаше да рече че кат е кръгла формата на предмета може и да не е монета ма ш ти го отсече по същият начин в дълбочина.Имаше един друг пък тук у Форума де викаше майката му е копане кат са сумняваш у сигнала.Другото са научава с времето и сигурно нема да имаш проблем да различаваш сигналите без да гледаш дисплея -е кое как ще ти дойде е божа работа един път -телче -другият монета....................такава е наща -ние не одим у "Сезам отвори са"
adminn Admin
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 8:27 pm
Във Враца един приятел казва "Копаньето е най-добрата дискриминация"
бушон Преторий
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 8:32 pm
adminn написа:
Във Враца един приятел казва "Копаньето е най-добрата дискриминация"
По руските форуми колегите казват: "Лопата - лучьший дискриминатор, никогда не ошибается!" Явно навсякъде е така...
jorodi Преторий
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 8:34 pm
Тука в нашия регион е много уродлив терена и много замърсен и като няма добра дискриминация пада яко копане за подкови и капачки.
ztec Консул
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 8:37 pm
колега с каква машина си ?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: дали да си купя ПРИЗМ 6Т Вто Дек 08, 2009 8:44 pm
jorodi написа:
Тука в нашия регион е много уродлив терена и много замърсен и като няма добра дискриминация пада яко копане за подкови и капачки.
Колега предлагам да си купиш МАЙНЛАБ ще одтанеш много доволен - също кото мен.....