Заглавие: малко помощ за две монети и ....... Съб Окт 10, 2009 11:25 pm
предмета е счупен - искаран e в гръцка къшта на табан в гора а монети те ранен рим http://img225.imageshack.us/gal.php?g=10102009258.jpg
stan960 Джадай
Заглавие: Re: малко помощ за две монети и ....... Нед Окт 11, 2009 8:29 am
Не знам що си определил къщата като Гърция и монетите като ранен Рим като е по скоро обратното.На неква Колониика ми бие това първото с тоя кораб на Реверса - ма на Коя - надписа не е добре запазен и от двете страни не си дал и размери.По изображението и прическата на жената 3 - 4 век.Второто е монета на Крисп 317-326г. син на Константин I Велики с пълният надпис на обверса е и интересен на реверса ако не е само с добра посребровка може да е милиаренс.Дай по ясни снимки ако можеш - увеличението ги размазва.
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: малко помощ за две монети и ....... Нед Окт 11, 2009 8:50 am
stan960 написа:
Не знам що си определил къщата като Гърция и монетите като ранен Рим като е по скоро обратното.На неква Колониика ми бие това първото с тоя кораб на Реверса - ма на Коя - надписа не е добре запазен и от двете страни не си дал и размери.По изображението и прическата на жената 3 - 4 век.Второто е монета на Крисп 317-326г. син на Константин I Велики с пълният надпис на обверса е и интересен на реверса ако не е само с добра посребровка може да е милиаренс.Дай по ясни снимки ако можеш - увеличението ги размазва.
казвам ранен рим заштото на такъв обект ги намерих жената е с размер на 1 лев другата е колкото 20 ст а къштата е 100% гърция там вадя истроси ако ти говори нешто следователно ште е гурция няма как да е рим
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: малко помощ за две монети и ....... Нед Окт 11, 2009 8:59 am
Само ще ви кажа ,че в еденична къща в гора открита и изработена от мен ! Като всичко внея говори за 3 век изведнъш искочи прекрасна златна коруба !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: малко помощ за две монети и ....... Нед Окт 11, 2009 9:03 am
slavitoooo написа:
Само ще ви кажа ,че в еденична къща в гора открита и изработена от мен ! Като всичко внея говори за 3 век изведнъш искочи прекрасна златна коруба !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
не знам това нешто излезе на повече от метър дълбочина не споря ! samo kaзвам на какво място го намерих
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: малко помощ за две монети и ....... Нед Окт 11, 2009 9:07 am
pet1r90 написа:
slavitoooo написа:
не знам това нешто излезе на повече от метър дълбочина не споря ! samo kaзвам на какво място го намерих
Предмета бронз ли е ??? Може да е заготовка за брадвичка !!!!????? Монетата колония ли е Юлия Домна, Мамея или незнам коя , това денар ли е ????????? Абе правете по -хубави и светли снимки щото несме гъдатели !!!! Преди бях писъл ,най-малкото е не професионално по снимка да се дава мнение ,особено лоша !!!!!!!!!!!!!!!!!
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: малко помощ за две монети и ....... Нед Окт 11, 2009 9:15 am
slavitoooo написа:
pet1r90 написа:
slavitoooo написа:
Предмета бронз ли е ??? Може да е заготовка за брадвичка !!!!????? Монетата колония ли е Юлия Домна, Мамея или незнам коя , това денар ли е ????????? Абе правете по -хубави и светли снимки щото несме гъдатели !!!! Преди бях писъл ,най-малкото е не професионално по снимка да се дава мнение ,особено лоша !!!!!!!!!!!!!!!!!
фолиса го намерих ама в каталога е с много ло6о качество това пише за него - Crispus, Caesar. 319 AD. Ж Follis. Laureate cuirassed bust right / VIRT EXERC, Sol, raising right hand and holding globe in left, standing half-left in center of plan of Roman camp; TS•E•.
а колонията сношти я снимах с тела и не станаха добри снимки но неска 6те ги снимам от ново и ште видя какво ште излезе сепак е 5 мега пиксела нямам подобро предмета - да бронс е с две дупки счупен е от едната
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: малко помощ за две монети и ....... Нед Окт 11, 2009 9:23 am
Пикселите не играят толкова голяма роля за снимането на монети !!! Има други настройки на апарата !!! Снимам със Сони Е. 3.2 мегапиксела !!! Имам прекрасни снимки и с 0.3 мегапиксела !!!