Заглавие: Re: Малко помощ Съб Апр 06, 2013 8:41 pm
Колония на Гордиан III ,почисти я за да може да се прочете градът.
edjalev Легионер
Заглавие: Re: Малко помощ Съб Апр 06, 2013 9:21 pm
vvurbanov написа:
Знам че е гордиан III но такава не съм виждал никъде ,а доста търсих из нета.Колонията е пет асарева тежи 25 гр. и е 36 мм. В момента е при чистач.Интересува ме цена
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Малко помощ Нед Апр 07, 2013 2:02 am
-Да не би да се окаже Колониален медальон баце.................................. -Сал предполагам.
edjalev Легионер
Заглавие: Re: Малко помощ Нед Апр 07, 2013 8:32 am
stan960 написа:
-Да не би да се окаже Колониален медальон баце.................................. -Сал предполагам.
Добре де ако е медальон то ще е уникален кажете някаква цена все пак
edjalev Легионер
Заглавие: Re: Малко помощ Нед Апр 07, 2013 2:45 pm
vvurbanov написа:
Градът е Тарсос -Турция
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Малко помощ Нед Апр 07, 2013 3:19 pm
-Хмм,в такъв случай това истинско ли е -Доколкото знам в Турция се правят повече ментаци и от при нас.....................................................
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Малко помощ Нед Апр 07, 2013 6:33 pm
edjalev написа:
vvurbanov написа:
Градът е Тарсос -Турция
-Разгледай римските бронзови монети на Тарсус и ще видиш,че за тях е нормален размера 34,35,36мм.Също така повечето монети са с необичайни за монетосеченето по нашите земи реверси.Така че според мен монетата ти е нормална за монетосеченето на Тарсус,но дали е по рядка,-не знам.Не мога да кажа и дали е оригинална,ти по добре знаеш. http://www.acsearch.info/search.html?search=Tarsus++&view_mode=0&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ol=1&sort=&c=&a=&l=&page=2
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Малко помощ Нед Апр 07, 2013 6:57 pm
-Като че ли нормално,също като колонийте от нашите Гръко-Римски Черноморски градове...............................................
edjalev Легионер
Заглавие: Re: Малко помощ Нед Апр 07, 2013 11:04 pm
stan960 написа:
-Хмм,в такъв случай това истинско ли е -Доколкото знам в Турция се правят повече ментаци и от при нас.....................................................
Истинско е на 100%.Възможно ли е да съм извадил уникален реверс ,защото не мога да го видя никъде,и моля ви изхождайки от това подскажете ми цена щото не знам какво да му търся
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Малко помощ Нед Апр 07, 2013 11:56 pm
edjalev написа:
stan960 написа:
Истинско е на 100%.Възможно ли е да съм извадил уникален реверс ,защото не мога да го видя никъде,и моля ви изхождайки от това подскажете ми цена щото не знам какво да му търся
Не може да се каже че е уникална,просто няма информация.От както Мушмов през 1926г. издаде каталог,чак през 2002 г,Иван Върбанов публикува няколко други.И Сейби имаха някакъв каталог с бронз от осемдесет и някоя година.До появата на интернет има също много търгове.Такива има и сега по цял свят за които нямаме информация. За колониите е най важно качеството,след това колко е рядка монетата.Ако е уникален денар или ауреус ще струва изключително много.Но съвсем не е така ако е уникална колония.
vvurbanov Консул
Заглавие: Re: Малко помощ Пон Апр 08, 2013 12:17 am
stan960 написа:
-Като че ли нормално,също като колонийте от нашите Гръко-Римски Черноморски градове...............................................
Черноморските колони Анхиало,Месемврия и Одесос обикновенно секат бронз с диаметър 24-27 мм.Дионисополис сече по малък или доближаващ се до тоя.От Мацианопол,Филипопол и Никополис също не съм мяркал по едри от 27мм.Единствено за Августа Траяна е нормален размера 29-32 мм.Сердика също пуска по някой такъв едър бронз.Деултум сече най често 18-22 мм.За Пауталия нямам впечатления.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Малко помощ Пон Апр 08, 2013 1:50 am
-Мойта най редка колония която съм виждал беше Пауталия 28мм. -Елагабал с лъчиста корона -Накрая са оказа -Колониален медальон,така поне го определяха някой...................