днес си взех батерии, 2700 mAh, интересното е че тези със зарядното които ги продават ми излязоха по евтини 58 лв. за 8 батерии със зарядните, а иначе само батериите ми излизат към 80 лв. за 8 батерии, говоря за една и съща марка и едни и същи батерии как става това не ми е ясно вижте: http://img220.imageshack.us/my.php?image=batwa2.jpg
maksim Новобранец
Заглавие: za deultum Нед Яну 11, 2009 9:42 am
Аз имах същия проблем замерих батериите една по една и се оказа че едната батерия е заминала сменихги с 2700mla.
нормално е с това голямо "хвърчило" да се постигне по добра дълбочина за по големите предмети, но имам чувството че ще тежи ужасно, но пък ще е добре за по чисти почви където няма много железца, доколкото разбирам тук се продава някаква програма ?
нормално е с това голямо "хвърчило" да се постигне по добра дълбочина за по големите предмети, но имам чувството че ще тежи ужасно, но пък ще е добре за по чисти почви където няма много железца, доколкото разбирам тук се продава някаква програма ?
Че тежи , тежи слага се един ремък през рамото и работиш с нея на зона, без дискриминация!!!!! Монетите ги чувяш колкото с другите антени само че трябва да е чисто ,капачка омния на 60см. по- големите метали на по дълбоко !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Здравейте колеги !!! Следя от началото темата Ви за батерии и зарядни у-ва . Много се занимавах докато сполуча на добри батерии и зарядно .. сега съм наясно с това положение и се надявам да Ви помогна със следните съвети : Преди да зареждате батерии които сте купили има основно правило за заряд на батерия. На първо място е нейният капацитет дали е 1100 Mah или 2200 Mah или пък 2700 Mah , та най - важно е изходния ток от зарядното да бъде 1/10 от капацитета на батериите. Примерно ако разполагате със батерия (съставна) с общ капацитет 2700 Mah ( 12 в) , изходния ток на зарядното трябва да е 270 Ма, като зареждането е за 10h. Ако батерията е 2200 Mah съответно зарядния ток става 220 Ma. Важно е да подчертая, че изходното напрежение трябва да е поне със около 1.5 в повече от напрежението на батерията. примерно ако искате да зареждате батерия със капацитет от 2700 Mah на 12 в , зарядното трябва да има ток изходен 270 Ma и изходно напрежение 14 в. така зареждането става за 10h . Дано съм бил полезен.
Здравей Мохарем . Не знам мойто зарядно колко ампера е защото не пише . има само емблема на уайтс и това е пише само че изходния ток е 8.1 волта . За сметка на това за близо 8 4аса заряд батериите ми вдигат 10.8 волта и ми държат 6 - 7 часа непрекъсната работа . Горе бях споменал че не ми зарежда ,но открих проблема с помощта на един човек който ми каза да отворя кутията на дисплея и да му почистя между крачетата мръсотиите .имаше нещо като крем между тях (каза ми че това се получава ако се е намокрил апарата ) почистих мизерията и от тогава се оправи и нямам проблеми .Между другото ако някой има същия проблем и реши да отваря дисплея да действа много внимателно ,този налеп се маха най-добре с клечка за зъби за да не нараните пътечките на платката в никакъв случай с игла .
да така е на дисплея е намазана някаква паста и от там идва тоят проблем....обикновено се получава когато е работено с апарата вечер или в зимно време тогава прави конденс и от това се получава,гарета има подобен проблем ..при него се получават пикове и не може да се работи (v podobni uslovia)
Днес ми се получи пак същия проблем зареждам батериите повече от 24 часа и накрая включвам и ми казва 8,6 и на дисплея ми дава LOW BATTERY и понеже тоз път не съм мокрил апарата си мисля че може да е заминала някоя батерия ,понеже всичките не са еднакви.някакви предположения ?
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: XLT - Spectrum XLT Пет Юли 10, 2009 6:11 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 9:18 pm; мнението е било променяно общо 1 път
deultum Цезар
Заглавие: Re: XLT - Spectrum XLT Пет Юли 10, 2009 10:18 pm
Ами и различни марки и различни часове са .сериозно ли може да е от това .то много капризен тоз апарат ..... все пак мерси за инфото
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: XLT - Spectrum XLT Пет Юли 10, 2009 11:17 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 9:18 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Имам един въпрос . В инструкциите за XLT пише ,че при функцията AUTOTRACK OFFSET колкото стоиностите са по големи ,толкова по -добре се държи на орудени почви .Та исках да попитам хората с повече опит .така ли е или не и ако не как се справят с оруденото и на плажа на мокрия пясък до водата ,защото там дава грешни сигнали след вълната докато не попие в пясъка .
Имам един въпрос . В инструкциите за XLT пише ,че при функцията AUTOTRACK OFFSET колкото стоиностите са по големи ,толкова по -добре се държи на орудени почви .Та исках да попитам хората с повече опит .така ли е или не и ако не как се справят с оруденото и на плажа на мокрия пясък до водата ,защото там дава грешни сигнали след вълната докато не попие в пясъка .
дакажат по запознатите аз несам очевидец но на уродено маи маи тия апарати въобще неработят изписвали препалване и се налогало да се вади целия батериен блок щото хаиванчето блокирало отвсякъде
това са пълни глупости че блокирал апарата .просто докато се отдръпне вълната и попие в пясъка издава някой друг фалшив сигнал , но и това се оправя благодарение на колегите от http://forum.treasurenet.com/whites/index.php ,но все пак благодаря за отговора
BLOCK EDIT служи за отхвърляне/приемане на група от числа наведнъж ,а DISK EDIT служи за отхвърляне/приемане на числа едно по едно .Примернo REJECT -95 to -31 Accept -30 to +94 REJECT +95 .Точно това + 95 REJECT си го правиш с DISK EDIT .ИЛИ как да направиш всичко от горните настройки .Влизаш в Block Edit натискаш ENTER и отиваш на -95 от там натискаш ENTER за да ти отиде отметката на REJECT след това с стрелката нагоре отиваш до - 30 и натискаш ENTER за да дойде отметката на ACCEPT и продължаваш с стрелката до +94 натискаш MENU за изход и след това влизаш в DISK EDIT натискаш ENTER И отиваш на +95 правиш го с ENTER да е на REJECT натискаш MENU за изход и си готов с горе посочените настройки остава да ги запаметиш в някоя от CUSTOM PROGRAMS за да не ти се налага всеки път да ги правиш .
Искам да си направя програма за всички метали,но като изключа аудио дискриминацията работи нон моушън.Как работи по-дълбоко моушън или нон моушън.Другия вариант е да дам всички vdi accept преполагам тогава ще работи нон моушън на all metal.Предполагам че дълбочината ще е еднаква, дори на нон моушън да е по-дълбок,но ме притеснява дискриминацията.Мисля че като е с движение на питата е по добра.Ако някой има готова програма за all metal ще се радвам ако я сподели!
Дайте някакви програми за общ режим и за дискриминация. Да са ралични от тези в нета.Незнам как хващате коце на 15 см аз едва го ловя на 5 см в земята. Благодаря предварително!!!!
я кажете горе долу параметрите на тази машина ,че ми е любопитно пък нищо не разбирам. например коце на колко хваща максимална дълбочина в нормална почва на АС примерно. Има ли програми за високо напрежение за орудени камъни?