Заглавие: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Чет Юни 21, 2018 10:51 am
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Пет Юни 22, 2018 4:18 pm
adminn Admin
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Сря Авг 01, 2018 5:47 pm
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
IVOOO Новобранец
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Чет Авг 02, 2018 11:29 am
Искам да попитам с какви пити върви Маската Оптималната за нея 9 инча ли е.И ако има други варианти как се променя дълбочината с тях?
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Чет Авг 02, 2018 8:05 pm
IVOOO написа:
Искам да попитам с какви пити върви Маската Оптималната за нея 9 инча ли е.И ако има други варианти как се променя дълбочината с тях?
Един клип който направих за колега който се чудеше защо нeговия 5+SE хваща монета в орудено на 5 см. с антена 9'' .
Разликата на ''леки'' почви между 9'' и 10х12'' зависи по-скоро от големината на предмета който е в земята, 9'' е по-добра за много дребни монети, самородно злато или други малки предмети до 12-15мм. За замърсени с железа обекти също е по-добра от 10х12'' На орудено има голяма разлика, 10х12'' е 2,3 пъти по-дълбока и по-стабилна от 9''. Няма универсална сонда.
betoven 500 likes this post
IVOOO Новобранец
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Пет Авг 03, 2018 7:11 am
Golden Mask написа:
IVOOO написа:
Един клип който направих за колега който се чудеше защо нeговия 5+SE хваща монета в орудено на 5 см. с антена 9'' .
Разликата на ''леки'' почви между 9'' и 10х12'' зависи по-скоро от големината на предмета който е в земята, 9'' е по-добра за много дребни монети, самородно злато или други малки предмети до 12-15мм. За замърсени с железа обекти също е по-добра от 10х12'' На орудено има голяма разлика, 10х12'' е 2,3 пъти по-дълбока и по-стабилна от 9''. Няма универсална сонда.
Ако решя да си купя въпросната маска и търся оптимална дълбочина примерно за предмети над 20мм. каква пита бихте ми препоръчали да си купя?
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Пет Авг 03, 2018 10:13 am
10х12'' , само на замърсени с железа обекти ще е зле.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Съб Ное 24, 2018 7:15 pm
Много добра машинка, очаквам колегите с нея да споделят с какви настройки работят на леки и тежки почви.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Чет Яну 31, 2019 8:12 pm
Как се намаля осветлението на дисплея, благодаря ви предварително.
vasilio Про-Консул
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Чет Яну 31, 2019 8:28 pm
ако имаш в предвит контраста на дисплея е от бутона за вклучване и ботоните + и -
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Съб Ное 02, 2019 8:00 pm
Един въпрос за 5+ se, нормално ли е при почукване от двете страни на антената (12”spider) да се смущава и също в сухи треви пак едно постоянно припискаване. Да поясня само че машината не е издута, земя 106, gain 1, tresh 27, pbox medium.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Съб Ное 02, 2019 11:59 pm
kronos555 написа:
Един въпрос за 5+ se, нормално ли е при почукване от двете страни на антената (12”spider) да се смущава и също в сухи треви пак едно постоянно припискаване. Да поясня само че машината не е издута, земя 106, gain 1, tresh 27, pbox medium.
Грешно направен земен баланс е причината, може да се издуе gain 2, tresh 30, pbox Hi и няма да се обади ако ще и да ореш със сондата.
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Нед Ное 03, 2019 8:38 am
Не е от грешно направен баланс, когато антената е повдигната пак се обажда при допир с тревата. Апарата е чисто нов на два дена, не знам дали не е от това че ми дадоха антена от друг комплект, защото тази беше с 10/12”, а аз исках с 12”. Също ми направи впечатление че на 8кхц работи с много занижени параметри. Ако продавача се съгласи че има проблем, мога ли да я пратя на производителя и да се сложи антена напасната ( в резонанс) с електрониката, естествено ще си доплатя колкото трябва. Иначе машината си я бива.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Нед Ное 03, 2019 1:37 pm
kronos555 написа:
Не е от грешно направен баланс, когато антената е повдигната пак се обажда при допир с тревата. Апарата е чисто нов на два дена, не знам дали не е от това че ми дадоха антена от друг комплект, защото тази беше с 10/12”, а аз исках с 12”. Също ми направи впечатление че на 8кхц работи с много занижени параметри. Ако продавача се съгласи че има проблем, мога ли да я пратя на производителя и да се сложи антена напасната ( в резонанс) с електрониката, естествено ще си доплатя колкото трябва. Иначе машината си я бива.
Даже когато антената е повдигната на 20-30 см земята също и влияе. Вдигни сондата на 1-1.5м, вземи една сопа и млати да видиш че няма да се обади. Направи следните настройки.
Freq- 8 или 18кХц GB = 60-70(настрои го ръчно на тези стойности, въпреки да мислиш че GB е друг) Power Box - Hi Gain - 0 или 1
Нормално е на 8кХц за стотинки да е по-плитка, по принцип 8кХц се използва предимно на орудени места където 18к дава фалшиви сигнали, ако търсиш дълбочина на 8кХц винаги слагай PowerBox на HI. Не е проблема в антената, всички антени са с еднакви параметри и са винаги в резонанс, 10х12'' е по тежка от 12'' , съответно и по-здрава механично. Остави си тел. на лични за връзка, ще ти подменим безплатно платката и панела в края на месеца с една тричестотна, която е съвсем друга бира .
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Нед Ное 03, 2019 2:25 pm
Благодаря!
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Нед Ное 03, 2019 7:30 pm
Golden Mask написа:
kronos555 написа:
Даже когато антената е повдигната на 20-30 см земята също и влияе. Вдигни сондата на 1-1.5м, вземи една сопа и млати да видиш че няма да се обади. Направи следните настройки.
Freq- 8 или 18кХц GB = 60-70(настрои го ръчно на тези стойности, въпреки да мислиш че GB е друг) Power Box - Hi Gain - 0 или 1
Нормално е на 8кХц за стотинки да е по-плитка, по принцип 8кХц се използва предимно на орудени места където 18к дава фалшиви сигнали, ако търсиш дълбочина на 8кХц винаги слагай PowerBox на HI. Не е проблема в антената, всички антени са с еднакви параметри и са винаги в резонанс, 10х12'' е по тежка от 12'' , съответно и по-здрава механично. Остави си тел. на лични за връзка, ще ти подменим безплатно платката и панела в края на месеца с една тричестотна, която е съвсем друга бира .
с една тричестотна Ако е нещо ново искам да я пробвам. Нов модел или доработка?
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Пон Ное 04, 2019 6:24 pm
Avrelian написа:
Golden Mask написа:
kronos555 написа:
с една тричестотна Ако е нещо ново искам да я пробвам. Нов модел или доработка?
Ново е...
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Чет Ное 07, 2019 11:54 pm
Въпрос към по запознатите, как работи функцията disc depht? Аз го разбирам така, граница на дискриминацията, при по завишени нива над 8, дълбоките сигнали започват да изчерняват, и обратно при низко ниво стават цветни, но няма показание на спектрографа. Ако има още нещо специфично ще се радвам да споделите. След тест на полигона ми реших че 7-8 е най компромисна стойност, на 9 вече започва да вкарва железен тон в сигнала. Според мен това е много важна настройка, от която са лишени мнозинството апарати, например начина на дискриминация при Equinox отговаря на ниво 9 на маската, съответно при някои почви дълбоки цветни сигнали си ги дава желязо.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Пет Ное 08, 2019 8:02 pm
kronos555 написа:
Въпрос към по запознатите, как работи функцията disc depht? Аз го разбирам така, граница на дискриминацията, при по завишени нива над 8, дълбоките сигнали започват да изчерняват, и обратно при низко ниво стават цветни, но няма показание на спектрографа. Ако има още нещо специфично ще се радвам да споделите. След тест на полигона ми реших че 7-8 е най компромисна стойност, на 9 вече започва да вкарва железен тон в сигнала. Според мен това е много важна настройка, от която са лишени мнозинството апарати, например начина на дискриминация при Equinox отговаря на ниво 9 на маската, съответно при някои почви дълбоки цветни сигнали си ги дава желязо.
Точно така, правилно си разбрал какво е DISC DEPTH, при вас понеже няма силно орудени почви по-трудно може да се оцени тази настройка. В южна България даже на 7-8 дълбоките цветни си ги дава желязо и за това трябва още да се намали още. Има някои по-смели работят на 0-2, тогава дискриминира много плитко но пък се чуват добре слаби дълбоки сигнали. На замърсени с железа обекти пък трябва да се вдигне на 14-15 понеже там дълбочина не трябва, но пък ако измежду железата има цветен сигнал си го дава без проблем.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Пет Ное 08, 2019 9:02 pm
Здравей Владо, дай малко инфо за тричестотника?
satir Легионер
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Нед Ное 10, 2019 6:50 pm
Avrelian написа:
,,Здравей Владо, дай малко инфо за тричестотника?"
Влади,не давай инфо тук ами отваряй нова тема............... крайно време е да уповестиш новостите които предстоят загубих търпение в очакване изненадай аудиторията преди дядо коледа
satir Легионер
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Нед Ное 10, 2019 7:03 pm
Време е за появата на отличничката на випуска
https://www.youtube.com/watch?v=TZ2y5pbMVQY
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Нед Ное 10, 2019 8:22 pm
Да не бързаме, че бърза работа .... По-добро от едночестотна Golden Mask 1+ няма, днес за един час в полето се накефих колко е спокойна и как бърка. За 15 мин Nokta|Makro Kruzer успя да ми надуе главата с паразитни сигнали, иначе хваща на дълбоко ама няма такова кудкудякане !
Рис Консул
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Пон Ное 11, 2019 6:48 am
satir написа:
Време е за появата на отличничката на випуска
https://www.youtube.com/watch?v=TZ2y5pbMVQY
Един приятел , който слуша главно чалга , казва за Стру гаро , че мучи като вол...
satir Легионер
Заглавие: Re: Металолотърсач Golden Mask 5+ SE ново 2018 Пон Ное 11, 2019 3:51 pm
Инж.,не е важно как мучи и какво пее цинго,важното е, че и на него и на мен в главите ни е само: