Ако си го имал и не си разбрал какво може тоя детектор купи го пак и се научи да работиш с него. Ф 75 го срвнявах на дълго и на широко в продължение на година със Спекрта В3и, СТХ3030, Тесоро Кортес, Деус с 13"ДД и Гарет АТХ. Тия ги купих преди време всичките наведнъж за срванения и само АТХ излезе отгоре на класацията. Фишера е извън възможностите на другите дигитални детектори, защото е единствения с истински All Metal Mode, тоест може да работи като гъдулка и да бърка много дълбоко. На пререгрузката Фишера няма стигане от другите дигитални уреди.
Не това имах в предвид. Дали е гора, нива или поляна е все едно. Въпросът е какво е отдолу.Ако са примерно алкални, глинести почви, тогава ф75, т2, и т. н. няма да са най удачното решение. Ще трябва да гледаш нещо от майнлаб.Но пък,бързина, възстановяване и дълбочина остават на втори план. Ако си по морето и търсиш основно по плажа и солени почви, пак има по добри варианти. Абе винаги има плюсове и минуси.
Това с нивите и горите беше насочено към колегата odins , иначе напълно съм съгласен с по-горе описаното, но не съм чак толкова навътре в геологията.
Ако си го имал и не си разбрал какво може тоя детектор купи го пак и се научи да работиш с него. Ф 75 го срвнявах на дълго и на широко в продължение на година със Спекрта В3и, СТХ3030, Тесоро Кортес, Деус с 13"ДД и Гарет АТХ. Тия ги купих преди време всичките наведнъж за срванения и само АТХ излезе отгоре на класацията. Фишера е извън възможностите на другите дигитални детектори, защото е единствения с истински All Metal Mode, тоест може да работи като гъдулка и да бърка много дълбоко. На пререгрузката Фишера няма стигане от другите дигитални уреди.
Чувам хвалби за Макро 2 ама не съм го пробвал.
Колега благодаря за предложения апарат, този фишър незнайно защо досега ми е убягвал, но определено ми грабна интереса и влиза в списъка с възможни варианти.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Питане за металдетектор Нед Апр 23, 2017 9:18 am
Фишера е извън възможностите на другите дигитални детектори, защото е единствения с истински All Metal Mode, тоест може да работи като гъдулка и да бърка много дълбоко. написа:
Да чува и на дисплея няма никой... В режим дискриминация дълбокия сигнал го пее черен...
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Питане за металдетектор Нед Апр 23, 2017 9:52 am
vanbg Консул
Заглавие: Re: Питане за металдетектор Нед Апр 23, 2017 10:06 am
Това е Fisher F75 все пак / колегата иска ценови клас 1000-1200 /, по добре работи Fisher F75 Ltd. но е по скъп -евентуално втора употреба.
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: Питане за металдетектор Нед Апр 23, 2017 10:10 am
pechkata написа:
Да чува и на дисплея няма никой... В режим дискриминация дълбокия сигнал го пее черен...
Режима дискриминация е за улеснение на невежите и не е критерий за нищо. Затова стар гъдулар (баш търсач) бие до дупка всичките събирачи с дигитални ингарчки, защото знае как да работи без режим на дискриминация.
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: Питане за металдетектор Нед Апр 23, 2017 10:12 am
pechkata написа:
Това видео е пълна глупост. Печке ако се облягаш на такива мнения горко ти на нивата....
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Питане за металдетектор Нед Апр 23, 2017 10:22 am
Истински All Metal има само Гарет - без да чува грунда...
Истински All Metal има само Гарет - без да чува грунда...
Ти пък кога си влизал у нивата...
Няма такова нещо като истински All Metal без чуване на грунд. Още не е изобретено. Поредната изцепка на Кюбме Лимитед.
Кюмбенце ако един ВЛФ не чува грунда значи не е истински All Metal а дискриминира почвените шумове в близост до антената. Дизайн на детектори не се учи с копане по нивите нито писане на глупости по форумите. Научи са да показваш уважение към хора с по-големи знания и опит от теб а не да се зъбиш като куче в зелени мисири или да се блещиш като жаба у кал. По нивите имам повече километри отколкото можеш да броиш.
Ако съдиш по твоите гъдулки - да наистина няма такъв... Не всичко се върти около това което знаеш...
Рис Консул
Заглавие: Олеле, Нед Апр 23, 2017 3:52 pm
кой ли е разлютил така Нексъса , че жили като рояк пчели ( ОСИ ) !? Дайте да фрълиме у кюмбето сурави дръва , мокро сено , стари тоалетни хартии - седма (7) -ма употреба , че да се дигне лютива пушилка , да осмрадиме форумот, белким укротиме и успиме таа крайдунавска заядлица !
Ако съдиш по твоите гъдулки - да наистина няма такъв... Не всичко се върти около това което знаеш...
Ограниченията относно земния ефект са в сила за всички детектори, без изключение. Не съществува такъв детектор, който да работи в истински All Metal и да не чува земя.
Идеално видео. По време на грунд баланса се чува ясно леко пукане в звука, което е сто процента доказателство за дискриминиране на почвените шумове близо до антената. Когато антената е в непосредствена близост то почвата при истински All Metal се чува чист и ясен положителен сигнал от земята както от метал. При детекторите които дискриминират почвените шумове се чува леко пукане, както е с Гарета.
От последствията с близката зона до почвата няма друго спасение освен намален и плитък детектор.
Истинския All Metal режим свири всичко, както метали така и земни смущения.
Новата версия 4 на Деус включва две програми с истински All Metal при който се чува земята в близост до антената. При по-старите версии замята се чува само при Gold Field програма, която е също истински All Metal режим на работа.
Нека да допълня само за фишера Ф75, при работа на алл-метал и липса на число на дисплея има 2 варианта - ако звука е "обратен" или "звънтящ", значи отдолу има орудяване, което на алл-метал се чува и няма смисъл да се копа. При нормален звуков сигнал се отнема малко от почвата докато се покаже число на дисплея. По този начин не виждам проблем да се работи на алл-метал.
Нека да допълня само за фишера Ф75, при работа на алл-метал и липса на число на дисплея има 2 варианта - ако звука е "обратен" или "звънтящ", значи отдолу има орудяване, което на алл-метал се чува и няма смисъл да се копа. При нормален звуков сигнал се отнема малко от почвата докато се покаже число на дисплея. По този начин не виждам проблем да се работи на алл-метал.
Работете си така с Жорката с дълбокия Фишер, аз понеже съм с по слаба машина гледам да съм първи след трактора.
Работете си така с Жорката с дълбокия Фишер, аз понеже съм с по слаба машина гледам да съм първи след трактора.
Те парите след трактора не никнат като гъби. Свършват се и шоуто е до там....
Тогава МП-нексъс и на специални курсове при тебе.
IVOOO Новобранец
Заглавие: Re: Питане за металдетектор Пон Апр 24, 2017 12:16 am
Мале мале той човека какво попита вие какво го направихте.
Разликите в детектори със сходна цена са незабележими или не са жизнено важни.
След продължителна употреба и след като си упознаеш машината всички тея глупости с по-добрата дискиминация, по-бързите и всички по, по най отпадат.
Най-ясния сигнал за това кой е най-добрия детектор е да проследиш продажбите на детектори втора употреба в твоя ценови клас.Най-малко продавания се очаква, че е най добрия.Само за ГМ 5+ няма как да се ориентираш скоро излезе
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Питане за металдетектор Пон Апр 24, 2017 7:27 am
Nexus metal detectors написа:
pechkata написа:
Идеално видео. По време на грунд баланса се чува ясно леко пукане в звука, което е сто процента доказателство за дискриминиране на почвените шумове близо до антената. Когато антената е в непосредствена близост то почвата при истински All Metal се чува чист и ясен положителен сигнал от земята както от метал. При детекторите които дискриминират почвените шумове се чува леко пукане, както е с Гарета.
Нормално нали трябва да разбереш по някакъв начин че не си на грунд-баланс - и елиминира ефекта дупка и треша се чува да жужи... И забележи че след като изчисти тежката магнитна почва и в същото време държи грунд и на по леката почва - това при др. го няма...