Заглавие: minelab explorer se проблем Вто Окт 11, 2016 9:26 pm
Здравейте колеги.Имам следния проблем,апарата ми дава цвят на камъни,на чакъла вътре в бетона.Дали е от настройките,ако някой може да ми помогне ще съм му благодарен.
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Вто Окт 11, 2016 11:03 pm
ibosar написа:
Здравейте колеги.Имам следния проблем,апарата ми дава цвят на камъни,на чакъла вътре в бетона.Дали е от настройките,ако някой може да ми помогне ще съм му благодарен.
Ако направиш земен баланс върху бетона няма да ти дава нищо от чакъла. Ако си балансирал на друго място камъните ще свирят. За да спреш и камъните и почвата намали усилването. Това важи за всички индукционни баланси.
ibosar Новобранец
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Вто Окт 11, 2016 11:36 pm
мисля че explorera е с автоматичен баланс
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Сря Окт 12, 2016 1:19 am
ibosar написа:
мисля че explorera е с автоматичен баланс
Баланса е автоматичен, но не се променя автоматично при големи разлики като почва и камъни.
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Сря Окт 12, 2016 8:16 am
Explorer е с фиксирана земя.Камъните които ти ги свири ги пусни на Reject да ги добави към маската.
ibosar Новобранец
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Сря Окт 12, 2016 8:34 am
А как се пуска reject?все още се уча
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Сря Окт 12, 2016 9:02 am
Прочети упътването или по конкретно функцията LEARN. Тя ти позволява на добавиш или премахнеш таргети от екрана. https://www.minelab.com/__files/f/10415/4901-0061_1.1_Instruction%20Manual_Explorer%20SE_for%20website.pdf
ibosar Новобранец
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Сря Окт 12, 2016 9:53 am
пробвах с learn,наистина отхвърля камъка ,но също така и монетата ми я отхвърля.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Сря Окт 12, 2016 6:11 pm
ibosar написа:
пробвах с learn,наистина отхвърля камъка ,но също така и монетата ми я отхвърля.
Ти какво очакваш ? Експлорер-а да не извънземен детектор, законите на физиката важат и за него.
ibosar Новобранец
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Сря Окт 12, 2016 6:20 pm
проблема се получи след като му сложих новата сонда ултимейт.Със старата сонда си е пушка.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Сря Окт 12, 2016 6:23 pm
ibosar написа:
проблема се получи след като му сложих новата сонда ултимейт.Със старата сонда си е пушка.
Да беше казал по-рано...! Логиката каква е ? Работиш с пушката
geodezist Новобранец
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Съб Окт 28, 2017 8:10 am
ibosar написа:
Колега на колко ти е сенса с ултимеита да ни ти е издут прекомерно детектора мини на Auto и виж дали няма да се оправи ако ти дава пък постоянен цвят размърдаи буксата и виж дали няма да се оправи,виж също дали има детекция от антената с монета и пиши.
snaiperista Легионер
Заглавие: Re: minelab explorer se проблем Съб Окт 28, 2017 8:25 am
То като гледам колегата е пуснал преди една година темата, но според мен или нещо сондата е била с дефект или кабела не е бил добре навит по детектора, тоест не е бил стегнат .