Заглавие: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Съб Окт 08, 2016 11:07 pm
Събитието е със съдействието на БАТСЗМ
Подробности утре.
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Нед Окт 09, 2016 9:15 am
Изключително приятно преживяване. Почувствах се като на събор в Англия.
adminn Admin
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Нед Окт 09, 2016 10:09 am
Тази експедиция беше замислена за не повече от 10 човека но като гледам са дошли хората от цял събор !
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Нед Окт 09, 2016 1:30 pm
Искам да благодаря на всички колеги които присъстваха и за огромните положителни емоции !
в. Марица от вчера
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Нед Окт 09, 2016 1:38 pm
Георги Чаушев написа:
Жоро, така като гледам видеата мисля че трябва да платиш за рекламата която ти правя , 500 лв. на мин. (без ДДС) Имам още 4 часа видео с Nexus + едно видео (ще ти го хвана на двойна цена) как пробиваш голям камък с високо съдържание на магнетит .
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Нед Окт 09, 2016 2:45 pm
adminn написа:
Тази експедиция беше замислена за не повече от 10 човека но като гледам са дошли хората от цял събор !
И аз се учудих много, като се има в предвид че за тази експедиция беше обявено само веднъж, на събора в Домлян, още тогава Киро каза че няма да се пише по форумите за нея. Много колеги пристигнаха и след официалното откриване, други бяха си оставили колите на 1км под хижата поради лошия път. Официално писмо до музея в Пловдив с уведомление за експедицията.
photo upload sites
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Нед Окт 09, 2016 3:03 pm
На експедицията имаше хора пътували повече от 300 км за дойдат, от Русе, Варна, Бургас и Враца !
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Нед Окт 09, 2016 3:46 pm
Golden Mask написа:
Георги Чаушев написа:
Жоро, така като гледам видеата мисля че трябва да платиш за рекламата която ти правя , 500 лв. на мин. (без ДДС) Имам още 4 часа видео с Nexus + едно видео (ще ти го хвана на двойна цена) как пробиваш голям камък с високо съдържание на магнетит .
Благодаря за вниманието.
Айди ся дай малко чупка от цената за количество......
....че да не отида на разходка в другите форуми......
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Нед Окт 09, 2016 4:11 pm
Тази експедиция може да се окаже началото на нов етап от битието на търсачите в България, защото е първото организирано търсене с металотърсачи, което е с разрешението на археолозите. Това е една протегната и приета ръка за сътрудничество и диалог, в който може БАТСЗМ ще играе важна роля в бъдеще. Само една част от членовете на БАТСЗМ ползват металотърсачи, но въпреки това БАТСЗМ се припознава от все по-вече хора, който ползват металотърсачи, като гражданската организация, която реално ги представлява. Това е видно не само от огромната членска маса, но и от присъствието на Колеги на организираните мероприятия през 2016г. Очаквайте още новини!
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
OMD Detectors Консул
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Нед Окт 09, 2016 5:43 pm
Много ме е яд че имах ангажименти и пропуснах събитието.
adminn Admin
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Нед Окт 09, 2016 6:31 pm
Не само че е бил осведомен музея, но и получихме разрешение за провеждането на експедицията. Малко ще е трудно, но археолозите започват да разбират, че има разлика между търсачи и престъпници. Когато бъде направена тази разлика тогава ще дойдат и по добри дни за търсачите в България.
OMD Detectors Консул
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Нед Окт 09, 2016 7:39 pm
Имам няколко приятели археолози и мога да ви уверя че са положително настроени към търсачите,те споделят че трябва да има ясна граница между търсачи и престъпници с гравитиращи около тях "търсачи". Както на тях така и на нас ни е ясно кой с какво се занимава и от коя страна на чертата е,последните години и с просто око са видими разликите. Радвам се че резултатите при БАТСЗМ се случват сега и не е нужно да се чака години за да се случи нещо съществено и значимо за хобито.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Пон Окт 10, 2016 8:19 am
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Пон Окт 10, 2016 10:10 am
Благодаря на всички колеги и колежки които дойдоха на експедицията.Малко бяха внимателни понеже в този район ловуваха 4ловни дружинки на с.Свежен гр.Калофер и селата Осетеново,Александрово.Те всички знаеха за експедицията и се съобразяваха с начина и места на ловуване през тези 2 дни. Тепърва ще се анализират намерените неща и резултатите ще бъдат написани.
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Пон Окт 10, 2016 9:58 pm
Организацията на експедицията беше перфектна , искам да благодаря на всички които спомогнаха за приятните емоции и изкарване . Срещнах много приятели и се запознах с още колеги, приятно впечатлени ми направи Жоро / Нексуса /. Очаквам нови събития организирани от БАТСЗМ.
adminn Admin
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Вто Окт 11, 2016 3:35 pm
Събитията на БАТСЗМ са срещи на приятели и Колеги, които имат общо хоби и позитивизма е най-очакваното с което можете да се срещнете там. Хейтърството и по-точно Аутиското хейтърство е забранено, защото цялата злоба се връща на 100% в хейтърчето.
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Вто Окт 11, 2016 11:07 pm
adminn написа:
Събитията на БАТСЗМ са срещи на приятели и Колеги, които имат общо хоби и позитивизма е най-очакваното с което можете да се срещнете там. Хейтърството и по-точно Аутиското хейтърство е забранено, защото цялата злоба се връща на 100% в хейтърчето.
И които скърцат със зъби един на друг..... пардон, с наденици...
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Вто Окт 11, 2016 11:09 pm
vanbg написа:
Организацията на експедицията беше перфектна , искам да благодаря на всички които спомогнаха за приятните емоции и изкарване . Срещнах много приятели и се запознах с още колеги, приятно впечатлени ми направи Жоро / Нексуса /. Очаквам нови събития организирани от БАТСЗМ.
Да ама аз загубих облог на един сигнал и трябваше да ям тиквеник па нема нищо и ше умрем от глад....
doncholito Новобранец
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Сря Окт 12, 2016 6:41 pm
Георги Чаушев написа:
vanbg написа:
Да ама аз загубих облог на един сигнал и трябваше да ям тиквеник па нема нищо и ше умрем от глад....
По-точно загуби облог за 2 сигнала - едно фолио от цитирания от тебе колега и една подкова на камила от мене...
Иначе нека благодаря и аз за перфектната организация на събитието, изкарахме си както винаги невероятно!
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Сря Окт 26, 2016 10:08 am
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Сря Окт 26, 2016 10:24 am
Поздравления за свършената работа! Това е една от важните цели - да се осведомява широката общественост за това, че хората с металотърсачи не са непременно престъпници. В това отношение БАТСЗМ направи страшно много през годините на съществуването си. Всяка година БАТСЗМ организира толкова много събития, че не знам точната бройка - тази година са 5 или 6 като включим и поредния семинар в Пловдив през ноември месец /да точно така - очаквайте скоро подробности/. Не е важна само бройката на събитията, а и големия брой присъстващи, защото събор от 60 души вреди много по-вече на търсачите, отколкото липсата на събор. Защо ли? Защото ако събираш 40-60 души с роднините показва, че не представляваш никой освен себе си, а хората остават с впечатление, че тези търсачи са един автобус народ в най-добрия случай. Дойдохме си на думата - трябват хора и големи обществени събития, които да покажат на обществото, че търсачите имат друго лице и не са престъпници или прекупвачи на антики. Експедицията на Свежен е знакова - това беше първото търсене на метеорити с разрешение на археолозите. Може да не е много, но задава насока.
toprac Новобранец
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Сря Окт 26, 2016 12:11 pm
Админ хората виждат и четат какво става вижда се коя организация има резултати и къде може да станат нещата никои вече не вярва на обещания и безрезултатно лаене.Поздравления към БАТСЗМ за упоритата работа ето че и резултатите не закъсняват.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Експедиция Свежен 8-9 Октомври 2016 г. Вто Ное 29, 2016 3:10 pm
Поздравление и на журналистката Светослава Рудолф Тадаръкова за обширната статия която написа на цели две страници в съботния брой на в. 24 часа-26.11.2016г. за проведената експедиция.Та присъства лично и през двата дни и ходи с момчетата и момичетата въоръжени с металдетектори из гората и по поляните над хижа Свежен.