Заглавие: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Чет Сеп 22, 2016 7:21 pm
Това е последната и окончателна версия на металотърсачът на Американската фирма Deteknix Quest Pro - 13khz Получихго преди часове и затова правя един доста бърз тест. Апарата засега доста ми харесва имайки в предвид цената и факта че идва с безжични слушалки, много екстри, подводен за потапяне до три метра. Смятам че ще има бъдеще в България, това е един много бърз тест, очаквайте в тази тема и подробно представяне.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Последната промяна е направена от www.mdetectors.com на Нед Сеп 25, 2016 5:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Чет Сеп 22, 2016 7:47 pm
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
vanbg Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Чет Сеп 22, 2016 8:52 pm
Този Deteknix Quest PRO е версия 2 - който е на клипа и снимката. Каква ще е цената в Бг. ? / навън цената ми се вижда висока /
vanbg Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Чет Сеп 22, 2016 9:35 pm
Интересното е че дисплея на Deteknix Quest Pro прилича много на Macro Racer.
adminn Admin
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Чет Сеп 22, 2016 9:41 pm
vanbg написа:
Този Deteknix Quest PRO е версия 2 - който е на клипа и снимката. Каква ще е цената в Бг. ? / навън цената ми се вижда висока /
Колко е цената в чужбина?
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
vanbg Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Чет Сеп 22, 2016 9:52 pm
Между 600$ и 800$ - в зависимост от това с какви слушалки и сонди /и брой/ е окомплектовката. За този металдетектор са изработени 4 вида сонди.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Чет Сеп 22, 2016 11:13 pm
vanbg написа:
Между 600$ и 800$ - в зависимост от това с какви слушалки и сонди /и брой/ е окомплектовката. За този металдетектор са изработени 4 вида сонди.
Както винаги при нас ще бъде най-евтина цената, но все пак трябва да се има в предвид че, този металотърсач е от класа на фишер f75, дори има доста повече екстри от него, в допълнение е подводен до 3 метра и страшно много окомплектовки една от които са безжичните слушалки, които струват около 200 лева, има сак, чанта , копало ,протектор, литиево полимерни батерии които са в него ,зарядно... Не знам, защо смяташ, че цена около 1000 лева не си заслужава при положение, че като го гледам хваща доста добре и малки парченца самородно злато, което ще го направи после за търсене и за самородно злато.
vanbg Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Чет Сеп 22, 2016 11:48 pm
Цена около 1000 лв. ще е добра. А относно чувствителност към малки предмети и самородки - да за него има изработена и 5 инчова сонда. Другите разновидности на Deteknix Quest Pro са Deteknix Quest Diver и Deteknix Quest Gold. Като Gold-а ще е на 19 kHz а Pro-то на 13 кГю. Батериите и на двата са Li-Po 2000mAh. Пропуснах да пиша - Deteknix Quest Diver е на 10 kHz.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Пет Сеп 23, 2016 10:21 am
vanbg написа:
Цена около 1000 лв. ще е добра. А относно чувствителност към малки предмети и самородки - да за него има изработена и 5 инчова сонда. Другите разновидности на Deteknix Quest Pro са Deteknix Quest Diver и Deteknix Quest Gold. Като Gold-а ще е на 19 kHz а Pro-то на 13 кГю. Батериите и на двата са Li-Po 2000mAh. Пропуснах да пиша - Deteknix Quest Diver е на 10 kHz.
Поздравления за осведомеността! Аз в момента го тествам с малката сонда, защото смятам че освен перфектен монетар ще бъде и перфектен металотърсач за търсене на самородно злато, защото е доста здрав и може да се потапя във вода до 3 метра.
Технически данни:
WORKING METHOD 13kHz VLF (Very Low Frequency) Induction Balance
STRUCTURE Fast Release Cam-lock 2 Sections Straight Rods Extendable From 80CM(2’8”) to 130CM(4’4”)
BATTERY LIFE Up to 20Hrs on Wireless, 30 Hrs on Speaker
TEMP RANGE Operating Ambient Temperature: 32° to 95° F (0° to 35° C)
Non-operating Temperature: -4° to 113° F (-20° to 45° C)
HANDLE TPU Material Surface, Adjustable Position
ARMREST CUP Made of Robust PP Material, Ergonomic Design
GROUND BALANCE Automatic or Manually
METAL ID 99 Metal I.D. for Target Identification
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Пет Сеп 23, 2016 12:04 pm
Ето с тази сонда правя тестовете: 5.5×9.5 (14×24 cm) Wide Scan TurboD Waterproof Coil
Иначе относно качеството на изработката арго номиката нямам никакви забележки по- компактен и лек апарат....
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Съб Сеп 24, 2016 10:19 am
Очаквайте днес още едно бързо тестово филмче на металотърсача. Относно ергономиката наистина получава 100 от 100 точки, много компактен лек дискретен за пренасяне.
Вече съм почти категоричен, че апарата е перфектен за работа в замърсено все още не мога да тествам истински дълбочината, защото го тествам с малката сонда която е 9 инча или около 23 сантиметра двойно dd, очаквайте и теста с малки парченца злато под четвърт грам. От една страна този модел металотърсач и ще бъде в ценовия клас на фишер голд бъг от друга страна хората имат очаквания да бъде добър колкото металотърсачи за 2000 лева.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Нед Сеп 25, 2016 10:14 am
Ще има ли и по голяма сонда...? И на мен много ми хареса и ми е мерак да го тествам...
vanbg Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Нед Сеп 25, 2016 11:26 am
pechkata написа:
Ще има ли и по голяма сонда...? И на мен много ми хареса и ми е мерак да го тествам...
Това са сондите които се произвеждат за този модел: 15" DD 9×11 /22.5×28 см/-DD 5.5×9.5 /14×24 см/- DD снайпер 5 DD
Правя едно уточнение, няколко колеги ми звъннаха и ми припомниха, че тази презентация е за втората версия на модела всъщност това е последната, затова сменихме, тоест добавихме в заглавието че става дума за втората версия, която има не само софтуерни, но доста хардуерни поправки кои са те?
1. На фронт панела на втората версия има добавено копче, което включва и изключва светлината върху сондата.
2. На задната част на кутията е разположен светодиоден, който всъщност е подсветка при нощно търсене, както има и промяна във високоговорителя за да се чува по добре в версия 1 едното плащанията е било че звукът е бил доста слаб.
3. Новия стикер по-усъвършенстван има 2 стяги
4. Вече е окомплектован със по добрите безжични слушалки
Доколкото разбирам има и доста софтуерни промени свързани с нервността на металотърсача, оттам и с дълбочината на търсенето за съжаление нямам по-голямата сонда за тестване.
А има ли яснота относно цената,на която ще се продава.И на мен ми се струва доста интересен детектор.Поздрави.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Вто Сеп 27, 2016 10:06 am
Не знам абсолютно точно, защото ще има 3 окомплектовки с различни сонди но цената трябва да е около 1000лв. И аз засега съм впечатлен, но ще го тестав още колеги, за да съм наясно с въпроса. Преди години нали си спомняте онзи металотърсач с тъчскриина и GPS-а, е нали видяхте, че не ги пуснах в продажба, защото неставаха.
colin96 Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Сря Сеп 28, 2016 11:43 am
Така като гледам клипове в интернет ми се струва,че намирам много общи неща с работата на Gold bug.И като вземем впредвид екстрите,които предлага,мисля че с такава цена може бързо да се наложи на пазара.Мене основно ме интересува работата му на плаж и в плитка морска вода.И как естествено реагира на дребни бижута и накити.Ако може и това да се тества по нататък ще бъде много добре.
Да и аз така смятам, но искам да почертая, че това е за версия 2, а за съжаление в Youtube има основно клипчета за версия 1, която не я внасях, защото не ми харесваше, но сега нещата изглеждат по-добре.
Значи да очакваме още по добри резултати и представяне с версия 2. как вървят между другото тестове на уреда. някакви нови впечатление има ли?
adminn Admin
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Чет Окт 13, 2016 8:44 pm
Не са спирали от тестовете. В различни условия. Когато е силно минерализирана почвата трябва да се използват стойности на Frequency shift по - големи от 4 5 до 7. По ниските стойности на този показател 1 2 и 3 са предвидени за ползване на апарата за по-леки почви
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Нед Окт 16, 2016 9:25 am
Засега полевите тестове и тестовете на полигон показват доста добри показатели на апаратчето. Дълбочината е задоволителн,а като се има в предвид, че се тества с малката сонда 25 сантиметра. На ход и паралелни тестове дори и с тази сонда Quest Pro не отстъпва и на първокласните металотърсачи.
colin96 Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Deteknix Quest Pro ver.2 Нед Окт 16, 2016 10:24 am
Кога ще има ясна цена, и кога ще започне да се продава.
Кога ще има ясна цена, и кога ще започне да се продава.
До месец ще е ясна точната цена. Ще взема една бройка на версия 2 на тестовете тази събота в Пловдив ако можеш да дойдеш ще е добре https://www.imperio.biz/t10345-topic#118086