Заглавие: Изненади в гората Вто Яну 19, 2016 6:03 pm
Разхождах се преди около седмица в една горска местност и вижте на какво се натъкнах насред гората Беше доста замаскирано тук на снимките е поразчистено вече
И аз така мисля но е доста тъпо всеки може да пострада вариантите са за Бракониери Дървари но имаше много паднали и непипани дървета Гъбари понеже тук в региона е хита на сезона трюфелите всички търсачи станаха трюфелджий Но мисля че не е редно това гората не е частна. Пуснах поста да имате едно наум като обикаляте
От къде знаеш,че са от трюфелджии. Защо да не са дървосекачи които режат незаконно дърва или някой не си е направил пейчица на някое дърво примерно и да си варди. Като си горски да нямаш екстрасенски умения,че позна какви са го направили.
galus Легионер
Заглавие: Re: Изненади в гората Пет Фев 05, 2016 8:42 am
От опит.махал съм такива дори и метални.Всеки трюфелджия си мисли че даден район е негов и не пуска други в него.За да го защити поставя подобни .Дори и натровено хапки за кучетата и съдинки с натровена вода.Ако не си наблюдаваш кучето от близо ще го загубиш.Вече има отровени.Освен това си дупчат и четирите гуми.
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Изненади в гората Пет Фев 05, 2016 10:23 am
Нали по този начин ще си натрови и собственото куче. Бъркаш се според мен. Може да са долните мангали дето обикалят с търмъците. Те имат тази практика да слагат отрови и да правят такива номера. Те нямат нищо общо с хората които търсят гъбите с куче. Все едно да сравниш законен ловец и бракониер. Горе долу е същата работа.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Изненади в гората Пет Фев 05, 2016 11:30 am
Това е възможната причина и за изчезването на кучета за трюфели от време на време.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Не бъркам.Имам приятели които ходят ,имам и наблюдения.Поставя се отровата след като района е прегледан.Известно време там не се отива докато не пораснат нови трюфели.През това време други гастролиращи влизат в района и пострадват.А ако си отишъл рано преди този който си е заплюл района автомобила ти е без надзор и остава без гуми.Така се отбива конкуренцията.