Заглавие: TESORO TEJON or XLT SPECTRUM? Съб Юни 27, 2009 5:12 pm
Колеги знам че темите са разтягани и ставаме досадни, но ако можете помогнете - колебая се между двата апарата - Тесорото ми идва на 1500 лв., а ХЛТ-то на 1200 лв. Предварително ви благодаря за отделеното време.
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: TESORO TEJON or XLT SPECTRUM? Съб Юни 27, 2009 5:42 pm
Земиси ХLT колега за да му се радваш и TESOROто е по скъпоичко !!!!!!!!!!!
Заглавие: Re: TESORO TEJON or XLT SPECTRUM? Съб Юни 27, 2009 11:12 pm
Славчо тристате кинта не са проблем важното е да върши работа помогни с друго инфо ако можеш, защо Тесоро а не Хлт?
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: TESORO TEJON or XLT SPECTRUM? Съб Юни 27, 2009 11:22 pm
XLT си е класика няма какво да говорим и да търсим място за сравнение. другото което идва е способноста на оператора за справяне с настройките на апаратите. ХЛТ-то е сложно много.знам за хора които от години го имат и все още не могат да открият оптималната настройка за работа с него.ако излизаш един път на месец... по-добре не го взимай.тежона е с по-улеснен интерфейс,но е ... по-любителски някак. лично мнение - ХЛТ..
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: TESORO TEJON or XLT SPECTRUM? Нед Юни 28, 2009 7:36 am
Aemilivs написа:
XLT си е класика няма какво да говорим и да търсим място за сравнение. другото което идва е способноста на оператора за справяне с настройките на апаратите. ХЛТ-то е сложно много.знам за хора които от години го имат и все още не могат да открият оптималната настройка за работа с него.ако излизаш един път на месец... по-добре не го взимай.тежона е с по-улеснен интерфейс,но е ... по-любителски някак. лично мнение - ХЛТ..
То щом една машина е направена да е толкова сложна , човек може да се запита машинали да разучава или монети да вади . Щом имате толкова време , разучавайте я . Пък за ваденето на монети малко се съмнявам , трябва аз да съм ги сложил че да ги вадя с XLTто . По бърза ,лека , невероятно бърз достъп до всичките необходими режими за едно профисионално търсене от TESORO TEJON като се огледам не виждам. С XLT то за да се постигне това , трябва да станем инженери , и един обект да се претъсва няколко пъти с различни настройки , камо ли да се забия в гъстите сипей на някой баир и екран да гледам и настройки да правя . За мене XLTто е любетелска машина , щото да ходиш с нея по равното и нстроийки да правиш става като гледам профисионалните търсачи отдовна са захвърлили тези апарати . И като чуеш само , сложна машина и почва да буди подозрения !!!!!!!!!!!!!!
amm Преторий
Заглавие: Re: TESORO TEJON or XLT SPECTRUM? Нед Юни 28, 2009 2:05 pm
славито е прав тейон и xp gold power са идеални за археология ,той е пристрастен към тейон , ХЛТ е много сериозна машина и изискава време за усвояване , пълно е с програми в нета така че може и по бързо да свикнеш .
Заглавие: Re: TESORO TEJON or XLT SPECTRUM? Нед Юни 28, 2009 2:14 pm
Цитат :
така е Tejon-а не изглежда така сериозно като ХЛТ , малка кутийка лек е нема изгледи да е сериозна машина ,друг въпрос е как се представя Дисплеа е голямо удобство което е + към хлт-то така си следиш и проводимоста на метала и си сигурен какво копаеш .
Заглавие: Re: TESORO TEJON or XLT SPECTRUM? Пон Юни 29, 2009 12:59 pm
И двата апарата са сериозни-професионални машини и единя има предимства и недостатъци и другия с TEJON се запознах сравнително по от скоро но обстойно и мога да кажа че се сравнително спокоен бърз апарат с отлична дискриминация идеален е за силно замърсено но е по плитък от XLT от друга страна XLТ-то е по нервно малко повече паразитни сигналчета добър pin-point даже мога да кажа най добрия от всички които съм виждъл по принцип по трудно се работи с него предвид многото настройки но определено не е както едно време когато нямаше почти никаква информация и сам трябваше да откриваш Америка , за орудени почви коментар няма да правя тъй като не съм тествъл на такива TEJON-а . Това е моето мнение не ангажирам никого с него и няма да препоръчвам никой от двата монетара нека колегата сам си направи преценки и изводи какво точно му трябва и сам вземе решение