Заглавие: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Пет Мар 20, 2015 5:02 pm
Поради зачестилите напоследък случаи искаме да Ви уведомим, че ние като единствен официален представител на XP Metal detectors www.xpmetaldetectors.com за България Вижте официалните представители на XP http://www.xpmetaldetectors.com/uk_revendeurs.php
BULGARIA SATUS GROUP LTD Str. Car Simeon 160 Shop Klondike Sofia 1303, Bulgaria Tel: +359 888 44 99 48 Tel: +359 889 197 820 Email.: office@satusgroup.com Web: www.xpmetaldetectors.bg
Няма да обслужваме сервизно апарати, които не са закупени от нас. За намаление на цената от 30 лв. можете и Вие да плачете! Вече няколко души плакаха!
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Petronii Цезар
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 12:16 am
Искате да кажете, че ако имаме закупен оригинален апарат, с редовна гаранция от фирмата, няма да го сервизирате ? Не мисля, че Фишер са на същото мнение и законовото устройство в България ! Има си закони и няма къде да бягате и сте длъжни да ги спазвате.
KASPAR-AN-BVLGA Легионер
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 9:24 am
Petronii написа:
Искате да кажете, че ако имаме закупен оригинален апарат, с редовна гаранция от фирмата, няма да го сервизирате ? Не мисля, че Фишер са на същото мнение и законовото устройство в България ! Има си закони и няма къде да бягате и сте длъжни да ги спазвате. Значи ако съм си купил уреда също от официален дилър примерно Axis International d.o.o. Cacak, Serbia Phone: +381 32 370 725 Fax: +381 32 370 726 Mobile: +381 60 370 72 00 Email: nikola@metaldetektori.rs Web: www.metaldetektori.rs и си имам интернационална гаранция ще ме върнете, хм, съмнявам се!
Колега,изглежда,че това с международните гаранции не е точно така както повечето като теб си мислим т.е. всеки официален дилър да е длъжен да обслужва уред с редовна гаранция закупен от друг официален представител в друга страна. Не съм запознат със законовата уредба отнасящи се за гаранциите на даден продукт на международно и местно ниво,както и задълженият произтичащи от тях касаещи всеки официален представител на дадена марка,но ще ти дам един пример за подобно обслужване от миналото лято. Синът на мой приятел беше на студентска бригада в САЩ по онова време и вместо да запълва свободното си време с ходене по увеселителни паркове,заведения,клубове и екскурзии-решил да си вземе металотърсач и да обикаля по плажовете на океана. Добро решение с прекрасни резултати в последствие. Та,купил си момъка един Фишер Ф2 втора ръка по обява от един местен пенсионер (с договор за покупко-продажба за доказване на собственост и ползване на гаранция на уреда в случай на необходимост),уреда бил на 2 години с оставаща 3 годишна международна гаранция. Станало така,че на вторият излет детектора нещо сдал багажа(в последствие се оказало дефектирала кнопка на панела за управление,случва се понякога нещо такова без значение от марката). Нали си е нашенче и не му се харчели пари за пощенски разходи да изпраща дефектиралият уред до дилъра от който е закупен(най-известният в САЩ) и позовавайки се на международната гаранция отива в съседното градче,където имало най-близко местен търговец с магазин за продажба на металдетектори оторизиран да продава и продукти на Фишер. Влиза смело,обяснява какъв е проблема,показва всички документи за уреда +международната гаранция и...ядец. Любезният търговец му обяснява,че не може да му обслужи сервизно уреда тъй като е закупен от друг представител и няма право на това,уреда имал и ограничена гаранция. Оказвало се,че международната гаранция която е еднаква и за потребителите,така и за дилърите дава право на вторите по силата на договор между производител и оторизиран дилър да налагат ограничена гаранция. В случая ограничената гаранция покривала гаранционно сервизно обслужване,но само на територията на САЩ и при това единствено в сервизи на въпросният дилър от който е закупен детектора. Отделно имало и законен начин и дилърите да предоставят по малка като време гаранция,например 3 години вместо пет както е гарантирано от фирмата производител в конкретният случай,но повечето търговци не се възползвали от това си право,а се съобразявали със срока на международната. Младежът си тръгнал като не пропуснал да пише имейл и до Фишер Лабс. От там срочно и любезно му отговорили да се свърже с фирмата дистрибутор от който е закупен и ако евентуално получи отказ за сервиз да се свърже отново с тях. Накрая изпратил по пощата уреда за ремонт за своя сметка до там от когото е закупен и...след седмица получил пратка от тях за тяхна сметка. Оказало се,че не му сменили повредената част,а направо му изпратили нов детектор като удължили оставащата гаранция на старият с една година в повече и вече новата гаранция била по документи на негово име...хамериканска му работа. Та,те такива работи относно гаранциите колега. МДЕТЕКТОРС са в правото си да защитават собствените си бизнес интереси и предполагам може да налагат подобна ограничена гаранция т.е. да обслужват детектори закупени единствено от тях на марки на които са представители,няма сърдене за това.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 10:54 am
Вижте, аз пускам темата за да е ясно на хората, а който иска да рискува, но за негова сметка. Както казах вече някои плакаха Ако има проблемен апарат се връща на търговеца, а той се свързва с дилъра и ако тоя дилър е от Испания се оправя с него, т.е. ако е купен от нас не само XP, но и GARRETT, FISHER, TEKNETICS ...... ще бъде оправен за 2-3 дена, защото имаме готови платки, а ако не е от нас минават месеци, ако изобщо стане, защото както казах има хора дето плачат. За щастие хората четата и се интересуват и се светкат.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 10:56 am
бобо написа:
www.mdetectors.com написа:
BULGARIA SATUS GROUP LTD Str. Car Simeon 160 Shop Klondike Sofia 1303, Bulgaria Tel: +359 888 44 99 48 Tel: +359 889 197 820 Email.: office@satusgroup.com Web: www.xpmetaldetectors.bg
Няма да обслужваме сервизно апарати, които не са закупени от нас. За намаление на цената от 30 лв. можете и Вие да плачете! Вече няколко души плакаха!
С подобна политика и отношение към потенциални клиенти,не се чудете ,че хората са предпочели друг магазин.Търговията е проста работа,но.....!Не мислех да взимам отношение по въпроса,но не се сдържах....
Колега, най-големия дистрибутор не са в България сме ние и ти не се притеснявай за нас.
zoro_1977 Легионер
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 12:17 pm
И аз да попитам нещо . А ще обслужвате сервизно , марките апарат които продавате,но ИЗВЪНгаранционно?Разбира се след заплащане на определена сума(определена от вас) .
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 4:18 pm
Колега, разбира се че извън гаранционно ще се поемат нещата, но там не дай си боже да стане нещо, защото всъщност сервиза е смяна на цели пратки имодули и ако трябва да пратиш платка е доста скъпо. Стига да има платки, в смисъл да не е спрян отдавна модела. За всички тия години не сме остовили нито един наш клиент и дори чужди клиенти, защото и аз съм търсач и знам какво е през Май да получиш проблем и да ти го оправят през септември
zoro_1977 Легионер
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 6:10 pm
Колега, разбира се че извън гаранционно ще се поемат нещата, но там не дай си боже да стане нещо, защото всъщност сервиза е смяна на цели пратки имодули и ако трябва да пратиш платка е доста скъпо. Стига да има платки, в смисъл да не е спрян отдавна модела. За всички тия години не сме остовили нито един наш клиент и дори чужди клиенти, защото и аз съм търсач и знам какво е през Май да получиш проблем и да ти го оправят през септември
+ 10 за отговора Поздрави.
mario321 Цезар
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 6:40 pm
Оригиналния продукт е незаменим, не се разваля и работи много добре, радвам се че не съм се набутал с някое китайче, та после и аз да разправям, че не става, добре е че още са останали честни хора, да си купиш нещо с КАЧЕСТВО !!!
Сельо Бангиев Преторий
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 7:02 pm
Тия гаранции, дето ги водят "международни", са "мижи да те лажем", демек чиста зарибявка за наивните клиенти. У нас понастоящем има утвърдени, официални дилъри на всички реномирани производители, така че трябва да си голям балък, за да купиш металотърач от съмнителни магазини в интернет. В този ред на мисли МДетекторс са напълно прави да не обслужват такива клиенти - никой не ти е длъжен или виновен, че си поел такъв риск.
И един съвет към колегите, склонни да купуват апарати втора употреба - ако детекторът не е купен от официален български дилър, то помислете какво ще го правите този апарат, ако почне да дефектира още след първите няколко излизания или пък се окаже менте? Ако пък апаратът е купен от официален дилър, но пък е с изтекла гаранция, тогава помислете дали няма да ви излезе като цената на нов, ако се наложи в сервиза да му подменят старата платка с нова - като пример би било любопитно от МДетекторс да кажат колко ще струва смяна на платката на един Ф75, ако е с изтекла гаранция?
Последната промяна е направена от Сельо Бангиев на Чет Мар 26, 2015 9:23 pm; мнението е било променяно общо 1 път
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 7:23 pm
При тази цена на USD направо не ме питай, че е страшно. В случая е важно да се знае, че западните апарати никога не се чупят от нищото. Но това важи за оргиналните, а не за Fisher Gold Bug внесен в България от Китай - има поне 3 такива на нашия пазар.
FELIX Цезар
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 8:11 pm
Като казахте Фишер Голд Бъг бихте ли дали някаква статистика в проценти на дефектирали машини закупени от Ваши е.магазини-защото има и такива,и те не са малко.На какво се дължи този факт,на занижен качествен контрол,ниско качествени компоненти или нещо друго?Благодаря.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 8:30 pm
А закупен детектор втора употреба с оставаща гаранция от вас, новият собственик може ли да се възползва от нея въпреки това че гаранцията е на стария собственик? Доста детектори се закупиха на старо, и новите собственици трябва да знаят какво се случва с оставащата гаранция, в сила ли е? Самият аз обмислям такава покупка, и се интересувам!
nobody Легионер
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 8:41 pm
С този ход мисля че втора употреба машинките поевтиняха с едно 20-30%, остави риска настрани
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 8:48 pm
nobody написа:
С този ход мисля че втора употреба машинките поевтиняха с едно 20-30%, остави риска настрани
Има хубави машинки които нови са по 1500 и нагоре които се намират за по 600, 700 стотака! Говорим за сериозни продавачи, и задължително да е с оставаща гаранция! Но, ще видя този сезон какъв ще бъде, ако е като предния може и нов направо!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 8:52 pm
А между другото, забравих да кажа че марката която мисля да имам, още не съм чувал да има ментета! Но това е друга тема, ще изчакаме отговор от " мдетекторс "!
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 8:56 pm
Когато апарата е втора употреба е задължително да поискате фактурата и да се убедите в това и за предпочитане е да има сериини номера на фактурата. Въпреки това трябва да видите, дали апарата, вече не е отварян, защото гаранцията е безполезна. Иначе гаранцията си важи и за втората употреба.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 9:00 pm
Когато апарата е втора употреба е задължително да поискате фактурата и да се убедите в това и за предпочитане е да има сериини номера на фактурата. Въпреки това трябва да видите, дали апарата, вече не е отварян, защото гаранцията е безполезна. Иначе гаранцията си важи и за втората употреба.
Ясно! Мерси!
koceto Легионер
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Чет Мар 26, 2015 9:51 pm
Имаш на в предвид серийния номер на детектора да е изписан във фактурата ли? Защото в моята такъв номер липсва. И ако дойда с друг повреден как ще докажеш че не е моя.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Пет Мар 27, 2015 9:22 am
koceto написа:
Имаш на в предвид серийния номер на детектора да е изписан във фактурата ли? Защото в моята такъв номер липсва. И ако дойда с друг повреден как ще докажеш че не е моя.
Или на фактурата или на сервизната книжка трябва да има сериен номер. В противен случай имаш проблем
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Пет Мар 27, 2015 11:36 am
koceto написа:
Или на фактурата или на сервизната книжка трябва да има сериен номер. В противен случай имаш проблем
Значи трябва да си потърся и моята документация, да проверя аз дали ще имам проблем!
gonzo84 Легионер
Заглавие: хп Пет Мар 27, 2015 4:57 pm
Немога да разбера едно. Защо ставате представители ? По принцип щом си станал представител на едана марка апарати, независимо кои е производителя ...ТИ си ДЛЪЖЕН да обслужваш ГАРАНЦИОНИТЕ апарати независимо от кои краи на света са закупени .не само да ги продаваш. И това го знае всеки продавач ,представител и така нат атак.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Пет Мар 27, 2015 5:10 pm
gonzo84 написа:
Немога да разбера едно. Защо ставате представители ? По принцип щом си станал представител на едана марка апарати, независимо кои е производителя ...ТИ си ДЛЪЖЕН да обслужваш ГАРАНЦИОНИТЕ апарати независимо от кои краи на света са закупени .не само да ги продаваш. И това го знае всеки продавач ,представител и така нат атак.
Нека изясним едно нещо. По закон проблемната стока се връща на търговеца, а търговеца когато го е внесъл от майната си ще търси поправка от майната си Ако търговеца го е звел от нас ще търси гаранцията при нас Не искам да говориме напразно тлупости. Пуснах темата като информация, а не за дискусии.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Пет Апр 17, 2015 4:01 pm
ЗАКОН за защита на потребителите Обн., ДВ, бр. 99 от 9.12.2005 г., в сила от 10.06.2006 г., изм., бр. 30 от 11.04.2006 г., в сила от 12.07.2006 г., изм. и доп., бр. 51 от 23.06.2006 г., в сила от 24.12.2006 г., бр. 53 от 30.06.2006 г., в сила от 30.06.2006 г., изм., бр. 59 от 21.07.2006 г., в сила от 1.01.2007 г., изм. и доп., бр. 105 от 22.12.2006 г., в сила от 1.01.2007 г., доп., бр. 108 от 29.12.2006 г., в сила от 1.01.2007 г., изм., бр. 31 от 13.04.2007 г., в сила от 13.04.2007 г., бр. 41 от 22.05.2007 г., изм. и доп., бр. 59 от 20.07.2007 г., в сила от 1.03.2008 г., бр. 64 от 7.08.2007 г., в сила от 8.09.2007 г., изм., бр. 36 от 4.04.2008 г., изм. и доп., бр. 102 от 28.11.2008 г., изм., бр. 23 от 27.03.2009 г., в сила от 1.11.2009 г., изм. и доп., бр. 42 от 5.06.2009 г., изм., бр. 82 от 16.10.2009 г., в сила от 16.10.2009 г., доп., бр. 15 от 23.02.2010 г., в сила от 23.02.2010 г., изм., бр. 18 от 5.03.2010 г., в сила от 5.03.2010 г., бр. 97 от 10.12.2010 г., в сила от 10.12.2010 г., изм. и доп., бр. 18 от 1.03.2011 г., изм., бр. 38 от 18.05.2012 г., в сила от 1.07.2012 г., доп., бр. 56 от 24.07.2012 г., изм., бр. 15 от 15.02.2013 г., в сила от 1.01.2014 г., доп., бр. 27 от 15.03.2013 г., изм., бр. 30 от 26.03.2013 г., в сила от 26.03.2013 г., изм. и доп., бр. 61 от 25.07.2014 г., в сила от 25.07.2014 г.
Чл. 125. (1) Рекламацията се предявява пред търговеца или пред упълномощено от него лице. С други думи казано проблемите няма да Ви решава официалния представител, а търговеца от който е закупена стоката. Той си е прибрал парите, а гаранцията вълци я яли. Там е и уловката: ако сте закупили стоката от търговец, който не продава стоката от местния официален представител, ще установите, че гаранцията Ви е на книга и ще плачете, както вече плакаха други. Днес още един колега разбра това. Това не важи само за XP а за всички металотърсачи!!!
XP за България се продава от ОФИЦИАЛНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ ТУК: www.xpmetaldetectors.bg и тук: www.shop.imperio.bg
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно Пон Май 04, 2015 4:19 pm
Днес отново тъжна история - за да спести 50лв. колега е купил Xp Deus от интерент търговец на СИРЕНЕ преди седмица и сега, човека има гаранционен проблем, който трябва да бъде отстранен по надлежния ред: да го върне на търговеца, той да го върне на някой си дилър в чужбина, който не винаги има резервни части /защото и те се купуват от дилъра до момента на смяната от производителя/ и така човека в най-добрия случай ще има апарат след 3 месеца. Нещата са много прости, когато поръчвате просто звъннете на единствения представител за България 0889 197 820
XP Металотърсачи, които не са купени от нас няма да се обслужват гаранционно