Здравейте колеги , как върви апарата втора ръка и как мислите от чужбина или от Бг да търся . Поздрави
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: minelab 5000 Чет Мар 05, 2015 8:21 pm
В USA оригинален GPX5000 моjе да се купи втора ръка за $2800 до 3600 долара, като степента на захабRване нараства с намалRването на цената...Да се купува този детеkтор online си е като да играеш на "Руска рулетка" с два, а не само с един патрон в барабана!Този модел на Minelab ще остане още дълго време на пазара като основен инструмент за повечето хора, нуждаещи се от подобен клас детеkтор поради факта, че цената му е достъпна за качеството,функциите и огромното разнообразие на антени, които се предлагат. Codan Corp., притежаваща Minelab, нRма интерес да спре продажбите на GPX5000, както беше преди-когато на пазара се поRвRваше нов модел, Minelab спираше продаjбите, а не след дълго и поддръжката на по старите модели от същиъа клас. Виж цената на GPZ7000-последниR модел на Minelab, които вече е на пазара, се предлага за $9999, което си е цена, коRто могат да си позволRт хора, занимаващи се професионално с търсене( И НАМИРАНЕ) на самородно злато, а даже и не много от тRх. Ще мине време, докато Codan решат да свалRт цената му до $7500-8000. Даже и тогава GPX5000 ще си остане основниR работен кон на търсачите на самородно злато и артефакти по света и цената на оригинален, прилично запазен детеkтор в пълен комплект от две 11" антени(MONO i DD), а честo и с екстра антена, или две, нRма да падне под $3000- за втора ръка. Добра ориентациR се получава ако се следи редовно eBay в USA и ВеликобританиR. Поради факта, че GPX5000 ще го има още дълго време на пазара, още дълго време, а и след спирането му един ден, на същиR пазар ще циркулират и фалшивите(ментета) GPХ5000, произведени в Китаи(или Дубаи), които външно по нищо не се отличават от оригиналните GPХ5000 и в огромното болшинство от случаите се предлагат за оригинални. Тези детеkтори или не работRт, или в кутиRта има електроника на VLF детеkтор, или са клониран с некачествени части GPХ5000, които работи, но не е на нивото на оригинала на Minelab. Продават се на едро за $600..$800 online директно от производител в Китаи prez Alibaba.com.... Наи-сигурно е да се купи GPХ5000 от оторизирана от Мinelab фирма. Такава фирма може и да разполага с GPХ5000 втора ръка, или демонстрационни модели, които да продаде по-евтино-в дiaпазона от $3000-3500. Оригинален GPX5000 моjе да се купи и при сделка на 4 очи. Добре е с теб да е нRкои, които има опит при работа с оригинален GPХ5000 и познава добре възможностите на детеkтора. Good luck!
gog Консул
Заглавие: Re: minelab 5000 Чет Мар 05, 2015 8:47 pm
Minelab спираше продаjбите, а не след дълго и поддръжката на по старите модели от същиъа клас.
Aurelius това не вярвам да се случи. Да няма подръжка на ГПХ 4500.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: minelab 5000 Чет Мар 05, 2015 9:11 pm
Наистина, малко пресилих картината за повече драматизъм . Политиката на Codan( собственник на Minelab) е даден модел да се поддържа 6 до 8 години, след което поддръжката му се прекратRва. Целта е чисто комерсiaлна-хвърлRш стариR(но ремонтируем все още детеkтор) и купуваш нов. За GPX моделите мислR, че този период на сигурност за клиента ще е към 8 години 0т момента на излизане на пазара. Това, което пиша,е мнение споделено по форуми оt сериозни клиенти на Minelab. Аз самиR имам GPХ5000 и мислR да го задърjа, докато все още може да се ползва(или мога да го ползвам), независимо от политиката на Codan. GPX4500 е един прекрасен детеkтор, които ще бъде наоколо още известно време, но дори и след това ще върши същата работа, за коRто е създаден. Don't worry, be happy!
dido-f Новобранец
Заглавие: Re: minelab 5000 Пет Мар 06, 2015 10:50 am
Благодаря колега Aurelius за изчерпателния отговор . Купуването на използвана техника винаги носи рискове но какво да се прави като бюджета е свит. От америка няма как да стане плаща се мито , гледам и в ebay.co.uk там нали е в паунди и пак излиза доста скъпо . При нас нов с намалението идва 7300 лв , втора ръка би следвало да е на половина , ако е повече използван дори и по малко.
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: minelab 5000 Пет Мар 06, 2015 11:43 am
Пожелавам ти да имаш късмет и мъдрост в нужния момент...
dido-f Новобранец
Заглавие: Re: minelab 5000 Пет Мар 06, 2015 6:09 pm
Aurelius написа:
Пожелавам ти да имаш късмет и мъдрост в нужния момент...
AlexP Про-Консул
Заглавие: Re: minelab 5000 Пет Мар 06, 2015 8:27 pm
dido-f написа:
Благодаря колега Aurelius за изчерпателния отговор . Купуването на използвана техника винаги носи рискове но какво да се прави като бюджета е свит. От америка няма как да стане плаща се мито , гледам и в ebay.co.uk там нали е в паунди и пак излиза доста скъпо . При нас нов с намалението идва 7300 лв , втора ръка би следвало да е на половина , ако е повече използван дори и по малко.
Къде струва 7300лв нов?
dido-f Новобранец
Заглавие: Re: minelab 5000 Пет Мар 06, 2015 9:12 pm
AlexP написа:
dido-f написа:
Къде струва 7300лв нов?
Написал съм с намаление , по принцип е 7680лв но има възможност за намаление
titpulo Легионер
Заглавие: Re: minelab 5000 Съб Мар 07, 2015 1:02 pm
dido-f написа:
AlexP написа:
dido-f написа:
Къде струва 7300лв нов?
Написал съм с намаление , по принцип е 7680лв но има възможност за намаление
запазен на 1-2 години може да си намериш с трета антена за около 5000-5500 до 6000лв., но на половина трудна работа
dido-f Новобранец
Заглавие: Re: minelab 5000 Съб Мар 07, 2015 8:22 pm
Колега и аз искам техника която съм взел преди 2год. да е продам с минимална загуба но уви , нещо което е ползвано веднага цената му пада драстично .
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: minelab 5000 Съб Мар 07, 2015 8:54 pm
dido-f написа:
Колега и аз искам техника която съм взел преди 2год. да е продам с минимална загуба но уви , нещо което е ползвано веднага цената му пада драстично .
Колега нищо лично , но има техника на която цената не й пада драстично. Ако и падаше драстично да не мислиш , че ние останалите трева пасем и не бихме си я купили! С minilab нещата са доста относителни. Дори смело мога да кажа , че техника , която си е доказала на полигона, а и в реални условия не губи доста лесно от цената си. Стига да не е повредена. Успех при намирането на такъв МД на по -ниска цена.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: minelab 5000 Съб Мар 07, 2015 9:45 pm
dido-f написа:
Колега може и да си намериш GPX за 3500-3800лв но моделът няма да е MINELAB GPX 5000 А някои от по старите модели от тази серия GPX 3500,GPX-4500 А ако намериш от някъде GPX 5000 за 3500лв пиши на лични и аз ще искам един
който търси намира
dido-f Новобранец
Заглавие: Re: minelab 5000 Съб Мар 07, 2015 10:06 pm
Е то като ще даваш 5500-6000 за втора ръка по добре да си купиш нов , поне ще има 3г гаранция
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: minelab 5000 Съб Мар 07, 2015 10:20 pm
dido-f написа:
Е то като ще даваш 5500-6000 за втора ръка по добре да си купиш нов , поне ще има 3г гаранция
И ти си прав колега но това е реалността
който търси намира
dido-f Новобранец
Заглавие: Re: minelab 5000 Пон Мар 09, 2015 5:54 pm
Колега AlexP намерили апарат , гледах , че и ти търсеше същия .
AlexP Про-Консул
Заглавие: Re: minelab 5000 Вто Мар 10, 2015 11:32 pm
dido-f написа:
Не съм. Ще чакам до към края на месеца и ще си купя нов ако не намеря втора ръка. Нов в Шумен е 7040лв.
dido-f Новобранец
Заглавие: Re: minelab 5000 Сря Мар 11, 2015 9:37 am
AlexP написа:
dido-f написа:
Не съм. Ще чакам до към края на месеца и ще си купя нов ако не намеря втора ръка. Нов в Шумен е 7040лв.