Заглавие: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Сря Дек 31, 2014 12:09 pm
Весела Коледа на всички и добре заварили. Преди малко повече от година в един друг форум разпитвах за съвет за моят първи металдетектор. След като се вслушах в мнението на някои колеги и взех детектор нисък клас и то 2 при това, мисля че е време да мина на висок клас. Не искам да работя с ефтини и несносни металдетектори. В заглавието съм описал металдетекторите от коите ще избирам, ще се работи в Самоковска област, село Ярлово и река Палакария за самородно злато, както и евентуално по река Искър пак за самородно злато, както и стандартното търсене по ливадки и паланки Ясно ми е че ХР е доста по скъп от другите два, но реално много по добър ли е от тях. Изобщо всякакви предимства и недостатъци на трите металдетектора ще са ми от полза.
zoro_1977 Легионер
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Сря Дек 31, 2014 4:45 pm
Имал съм и трита апарата.Бих те посъветвал да вземеш Деуса,без да му мислиш
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Сря Дек 31, 2014 5:19 pm
zoro_1977 написа:
Fisher F19,Fisher Gold Bug.Fisher Gold Bug PRO
който търси намира
zoro_1977 Легионер
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Чет Яну 01, 2015 2:17 pm
nasko75 написа:
zoro_1977 написа:
Тия Фишери дето си ги написал ,човека не пита за тях.Трябва му и апарат за стнадртно тътсене,не само за златинки. Колега "zdravko_dimitrov1986" разликата в цената на Ф-75ЛТД и Деус не е голяма както си написал.
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Чет Яну 01, 2015 8:19 pm
zoro_1977 написа:
nasko75 написа:
zoro_1977 написа:
Тия Фишери дето си ги написал ,човека не пита за тях.Трябва му и апарат за стнадртно тътсене,не само за златинки. Колега "zdravko_dimitrov1986" разликата в цената на Ф-75ЛТД и Деус не е голяма както си написал.
Колкото за толкова все още виждам ,но когато отидеш и извадиш с деуса самородка в река тогава му го препоръчвай.Не казвам че с Fisher F19,Fisher Gold Bug,Fisher Gold Bug PRO ще извади но поне шансът му е по голям
който търси намира
бобо Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Чет Яну 01, 2015 10:43 pm
От тея сичките дето сте изредили,за тез цели ,за които ще се ползва,аз разбира се бих избрал тоя,дет не сте го споменали ,но е в аватара ми Деуса как въобще си го представяте в коритото на река,във мокра среда,с изобилие от камъни в които евентуално многократно ще треснете, колкото и да внимавате, пълната му с електоника сонда
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пет Яну 02, 2015 12:31 am
бобо написа:
От тея сичките дето сте изредили,за тез цели ,за които ще се ползва,аз разбира се бих избрал тоя,дет не сте го споменали ,но е в аватара ми Деуса как въобще си го представяте в коритото на река,във мокра среда,с изобилие от камъни в които евентуално многократно ще треснете, колкото и да внимавате, пълната му с електоника сонда
Да може и да си прав колега и GARRETT AT GOLD ще върши добра работа нали и той се води Gold metal detector
който търси намира
mario321 Цезар
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пет Яну 02, 2015 6:39 pm
zdravko_dimitrov1986 Аз пък бих взел Teknetics T2 LTD или Fisher F75LTD е всъщност аз ги имам Първо с малката 12 см сондичка която е в комплекта, се хващат страшно малки самородки, с първия дето си посочил няма как да ги хванеш ! Второто е че са със страхотна дискриминация и дълбочина за търсене по ливади те ! Трето освен автоматичния грунд много е важен и ръчния, чрез който машината постига, най добрите резултати при търсене ! Четвърто алл метала им е страхотен, който е най важен за самородки ! Пето заровена монета 20ст 1888г на дълбоко върху която и до която имаше парченца ръждиви заровени с нея, с ултимейт13 си я чух супер ясно и я изкопах, забелязах ръждивите парченца и казах на глас, браво този път не съм объркал при избора си, постоянно ме изненадваш, до монетата имаше доста дупки от колеги и пак си казах, те я пак с какво ли търсят та изпускат
zdravko_dimitrov1986 Новобранец
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Съб Яну 03, 2015 7:19 pm
За много години на всички. Може би съм ви подвел леко с търсенето на самородно злато - то ще представлява едва ли повече от 20 до 30% от общото ми търсене. За самородното злато мисля че е важна и честотата с която работят апаратите - тук деуса се справя с неговите 17 . Идеята ми е да взема дауса с 2 сонди и слушалки и дистанционно и да направя 2 апарата, за да мога да включа евентуално и приятелката в това хоби.
adminn Admin
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Нед Яну 04, 2015 10:56 am
Деуса е непобедим и препоръчвам Деуса - просто е най-добър - това е!
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Нед Яну 04, 2015 7:12 pm
adminn написа:
Админ, а Деуса ли е по-дълбок или добрия стар суверен GT? И за района на Ивайловград кое препоръчаш: експлорер или деус?
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Нед Яну 04, 2015 8:36 pm
jordan_nenov написа:
adminn написа:
Админ, а Деуса ли е по-дълбок или добрия стар суверен GT? И за района на Ивайловград кое препоръчаш: експлорер или деус?
Дане за дълбочина със сигурност Minelab-Sovereign GT ,но с него не става да бачкаш навсякъде, на замърсено е много зле и дори някой го наричат "Тихата Мамба" а бе с две думи е доста бавна машинка не е за селища къщи ......
който търси намира
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Нед Яну 04, 2015 8:58 pm
nasko75 написа:
jordan_nenov написа:
adminn написа:
Дане за дълбочина със сигурност Minelab-Sovereign GT ,но с него не става да бачкаш навсякъде, на замърсено е много зле и дори някой го наричат "Тихата Мамба" а бе с две думи е доста бавна машинка не е за селища къщи ......
Насе, затова питам админа за района на Ивайловград и по-специално за горите. Въпроса ми по-скоро е риторичен. Суверена мачка деуса в тези райони на 100% Експлорера бие деуса в същия район по всички показатели. Справка г-н fisher. С една дума: няма най-добра машина. Има най-добра машина при дадени условия и на дадено място. Едно приятелче с ф2 и нел биг торнадо ме смачка в гората с моя ф75. Но като стигнахме пътната станция, колегата седна под върбите, щото ф2-то стана като симфония. Мисля че ме разбраха всички колеги. Късмет!
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пон Яну 05, 2015 11:45 am
jordan_nenov написа:
adminn написа:
Данчо,колегите които познавам по Ивайловградско и членове на БАТСЗМ работят предимно с Фишери Ф5 и Ф75.Доста са доволни.
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пон Яну 05, 2015 2:01 pm
Kiril62 написа:
jordan_nenov написа:
adminn написа:
Данчо,колегите които познавам по Ивайловградско и членове на БАТСЗМ работят предимно с Фишери Ф5 и Ф75.Доста са доволни.
Кире не само по Ивайловградско са доволни от Fisher,това все пак си е марка който се е доказал с годините и качеството си
който търси намира
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пон Яну 05, 2015 4:01 pm
Kiril62 написа:
jordan_nenov написа:
adminn написа:
Кире, За много години най-напред. А аз много добре зная кой от апаратите е подходящ за повечето условия в страната, та нали и аз съм с такъв. А там дето и този апарат не иска да работи, там се търси само с пулсаци. Като си идваш по нашия край, обади ми се, за да видиш колко съм научил фишера и да отидем до една овешна градина до едно съседно село дето върви влака... Там да видиш между железата каква радост изваждам!
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пон Яну 05, 2015 5:16 pm
Дака а как се справя с комбинацията - желязо и минерализация(керамика)?
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пон Яну 05, 2015 6:28 pm
Avrelian написа:
Ако е много силно замърсено, минавам на bc режим. Апарата там е малко скопен в дълбочина, но си е доста спокоен и си вадиш цвета спокойно. С малка антена спокойно си издуваш апарата и си бачкаш нормално. При минерализирани почви гледам и индикатора за истинност на сигнала. Ако е едно-две деления а звука е желязо, може да става въпрос за дълбок цветен сигнал. Тогава копам. Доста съм доволен от машината. Късмет колеги!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пон Яну 05, 2015 6:30 pm
Avrelian написа:
Дълбокия сигнал го дава черен...
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пон Яну 05, 2015 6:31 pm
Avrelian написа:
Ако е много силно замърсено, минавам на bc режим. Апарата там е малко скопен в дълбочина, но си е доста спокоен и си вадиш цвета спокойно. С малка антена спокойно си издуваш апарата и си бачкаш нормално. При минерализирани почви гледам и индикатора за истинност на сигнала. Ако е едно-две деления а звука е желязо, може да става въпрос за дълбок цветен сигнал. Тогава копам. Доста съм доволен от машината. Късмет колеги!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пон Яну 05, 2015 6:42 pm
pechkata написа:
Avrelian написа:
В минерализирани почви ДЪЛБОКИЯ сигнал го дава черен, но скалата за точно определяне на сигнала е празна... Или: колкото повече е изпълнена скалата за минерализация и колкото е по-ниско скалата за истинност на сигнала, толкова повече ме човърка дали индикирания черен сигнал всъщност не е маскиран цвят. Тогава използвам най-добрия дискриминатор - казмата. И в над 60% от случаите се кефя че не всички апарати имат такива индикатори.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пон Яну 05, 2015 6:58 pm
jordan_nenov написа:
pechkata написа:
Avrelian написа:
В минерализирани почви ДЪЛБОКИЯ сигнал го дава черен, но скалата за точно определяне на сигнала е празна... Или: колкото повече е изпълнена скалата за минерализация и колкото е по-ниско скалата за истинност на сигнала, толкова повече ме човърка дали индикирания черен сигнал всъщност не е маскиран цвят. Тогава използвам най-добрия дискриминатор - казмата. И в над 60% от случаите се кефя че не всички апарати имат такива индикатори.
Е ти си го изучил до съвършенство тоя фишер, не ти ли човърка отвътре, дали няма нещо по добро.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пон Яну 05, 2015 7:02 pm
Avrelian написа:
jordan_nenov написа:
pechkata написа:
Avrelian написа:
Е ти си го изучил до съвършенство тоя фишер, не ти ли човърка отвътре, дали няма нещо по добро.
За моя район невярвам да има нещо по-добро. Засега. И дори да излезне нещо, бих го взел и за нищо на света не бих се разделил с фишера.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: XP deus vs Fisher F75LTD vs Teknetics T2 LTD Пон Яну 05, 2015 7:45 pm
jordan_nenov написа:
Kiril62 написа:
jordan_nenov написа:
adminn написа:
Кире, За много години най-напред. А аз много добре зная кой от апаратите е подходящ за повечето условия в страната, та нали и аз съм с такъв. А там дето и този апарат не иска да работи, там се търси само с пулсаци. Като си идваш по нашия край, обади ми се, за да видиш колко съм научил фишера и да отидем до една овешна градина до едно съседно село дето върви влака... Там да видиш между железата каква радост изваждам!
Дани за много години,да си жив,здрав и късмета винаги да бъде с теб както на полето с апарата така и с пушката в гората ,и бизнеса също.Тая овошна градина не спре ли да пуска там стана като опитно поле за толкова много години. Ще ти се обадя като си идвам на село задължително да видя как работи Фишера горе на високото южно от овошната градина..Успех ти пожелавам.