Криминалисти са иззели антични монети и предмети при спецакция, проведена вчера в град Левски, информират от пресцентъра на полицията. Археологическите находки са открити по време на акция по линия "Културно исторически ценности", проведена от служители на "Криминална полиция" при ОД на МВР Плевен и РУМВР Левски.
Проверено е жилището на 57-годишен мъж, криминално непроявен и неосъждан. Намерени са 292 сечени римски монети от I-ви век пр.н.е. Открити са и 50 различни антични предмета - фигури, фибули и върхове на стрели. Незаконната колекция е иззета и са назначени експертизи, които да установят произхода на антиките и културно-историческата им стойност.
По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на окръжен прокурор.
http://www.numizma.com/magazine/
Колегата го познавам съжелявам за случката - мисля че някой го е натопил в случая...Наскоро бях предупредил колегите за подобна акция в района , но някой не ме е чул...
Задържаха петима иманяри на исторически обект край Бараково
Служители на РУМВР-Рила са установили в момент на извършване на изкопни работи в регистриран исторически обект петима мъже. Полицаите са предприели незабавните действия след сигнал, че в местността "Корията" в землището на с. Бараково, общ. Кочериново, "работят" иманяри.
Служителите установили там петимата мъже от Сапарева баня, Бобов дол и Дупница в момент на работа с лопати и металотърсач, собственост на дупничанина.
Трима от мъжете от Бобов дол са известни на полицията с интереса си към културно-исторически обекти и осъществяването на иманярска дейност. Оборудването на групата иманяри е иззето. Работата по случая продължава РУМВР-Рила, уведомена е Окръжна прокуратура-Кюстендил.
по4на се.естествено 4е има между нас боклуци и скоро ако нау4им вси4ки ще се изненадаме как аджеба еди си кой може да е 4овек на 4енгетата,но за съжаление нищо не можем да направим.такъв е живота(в БГ)
Аз не съм член именно поради тази причина че клуба не прави нищо съществено като адвокатска защита естествено на който му се наложи ще си плаща всичките адвокатски такси но самия адвокат да е добре запознат с конкретния закон. Медиините изяви не ни засягат а конкретно точките алинеите параграфите по които ни а съм сигурен че може да се намери вратичка в закона и много от ядовете където имат някои колеги да се спестят има и безнадеждни случаи и на тях не може да им се помогне но за тях не говорим
Нали затова повече хора трябва да членуват във федерацията-за да има и авокатска защита,и влияние върху общественото мнение,и по голямо съобразяване от страна на властта с нас.
Наборе много си лош от каде знаеш за хората че са такива все пак имаме засекретена арх.-карта на бг ние не сме екстра сенси.Няма ясни правила или изопщо някакви правила ние продьлжаваме да си живеем ванадола. Колкото и да не искаме да си го признаем.Присьща робска черта.кога лище яобезличим .....Този наш манталитет сами дасе стряскаме. Демек сам като се замисля исе стряскам санувам таласьми. Последният ми кошмар беше когато нашляпах авто-биографията си вьв форума ито като тькмо се вях регистрирал.Ма айде че май спамя темата.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: пресни новини Сря Фев 24, 2010 11:32 am
Колеги,времето се оправи бъдете внимателни къде ходите.Не посещавайте Археологически и исторически паметници на територията на страната. http://www.numizma.com/magazine/