Заглавие: Коя пулс машина най добре различава металите Пет Окт 17, 2014 7:15 pm
Искам да взема пулс машина за много тежка руда, вече пробвах ВЛФ апарати те и там никак не вървят, искам пулс машина, но са много зле с дискриминацията, та ако знаете някоя която да не ме кара да ровя много боклуци, машината ще я използвам също и за самородки, ако въобще може някой да помогне, направо ще си ми погне много в живота
бобо Джадай
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Пет Окт 17, 2014 11:07 pm
mario321 написа:
Искам да взема пулс машина за много тежка руда, вече пробвах ВЛФ апарати те и там никак не вървят, искам пулс машина, но са много зле с дискриминацията, та ако знаете някоя която да не ме кара да ровя много боклуци, машината ще я използвам също и за самородки, ако въобще може някой да помогне, направо ще си ми погне много в живота
Е,той отговора е един-за съжаление на джоба ти-GPX
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Пет Окт 17, 2014 11:11 pm
Има и още един вариант...Виж това: http://pulsedetectors.com/metal.html
Не знам, как стой въпросът с дискриминацията, но попитай- ще ти отговорят.
"Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна !"
бобо Джадай
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Пет Окт 17, 2014 11:22 pm
Radislav написа:
Има и още един вариант...Виж това: http://pulsedetectors.com/metal.html
Не знам, как стой въпросът с дискриминацията, но попитай- ще ти отговорят.
Колегата Командер знае най добре-той ще каже.ГПХ-може и да е по добър,но пък цената му е- х3.АТХ също е някакъв вариант-по евтин,а има и един по-скъп вариант-Лоренц.
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Пет Окт 17, 2014 11:31 pm
Lorenz Z1...10 000 лева...
"Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна !"
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Пет Окт 17, 2014 11:43 pm
да но кърти мивки!!! https://www.youtube.com/watch?v=AZPBJFD5Mz0
comander Цезар
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Съб Окт 18, 2014 12:01 am
Кърти друг път на този голям обект,в тази дълбочина сигнала трябва да е с зона поне 2 метра,човека си прави лодки .Относно въпроса на колегата :все още няма пулсов уред с перфектна дискриминация, но усилено се работи по въпроса.Въпрос на слух е при gpx някъде познава някъде не според уродяването бърка дискриминатора.При pulse разпознаването не се влияе от рудата, но пък си трябва слух и адптация към детектора.По принцип пулсаците са наи вече за петна и конкретни места за замърсени места не стават.
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Съб Окт 18, 2014 8:17 am
comander написа:
Кърти друг път на този голям обект,в тази дълбочина сигнала трябва да е с зона поне 2 метра,човека си прави лодки .Относно въпроса на колегата :все още няма пулсов уред с перфектна дискриминация, но усилено се работи по въпроса.Въпрос на слух е при gpx някъде познава някъде не според уродяването бърка дискриминатора.При pulse разпознаването не се влияе от рудата, но пък си трябва слух и адптация към детектора.По принцип пулсаците са наи вече за петна и конкретни места за замърсени места не стават.
Щом казваш... Успех с продажбите на новия Pulse.
adminn Admin
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Съб Окт 18, 2014 10:57 am
mario321 написа:
GARRETT ATX www.garrett.bg
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
muhomorka Легионер
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Нед Окт 19, 2014 12:15 am
[quote="adminn"]
mario321 написа:
Търси колеги с изброените 3 машини + TDI-ката на Whait's и пробвай коя ще ти пасне. GP-то и Пулса са по-дълбоки, като първата е с по-спорна дискриминация. И двете машини искат добра натренираност на слуха. Гарета и Уайт-са са горе долу на кантар. Гарета с тоя айрян-чек до 10-15 санта и умира, има да копаш железа до не свяст. Турбо Дизела има двутонална дискриминация, но в зависимост от грунда, някои монети се чуват на по-плитко. Както казва Командер, пулсаците са за петна, не стават да ги мяташ като монетар. Това е мое мнение, и не искам да влизам в спорове от рода, кой е по-добър пулсак. Успех!
adminn Admin
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Нед Окт 19, 2014 6:22 pm
От пулс-индукционна машинка, не трябва да се търси дискриминация, защото зависи от много неща и за определени цели тестовете стават, ама на ход не! От пулса търси най-вече дълбочина и УСТОЙЧИВОСТ!
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Нед Окт 19, 2014 6:40 pm
comander написа:
Ясно, значи ще изчакам малко, дано да изкарат някой пулсов уред, който да става и за замърсено-едва ли ще изкарат, но ще се надявам да изкарат, благодаря на колегите коти помогнахте
doncholito Новобранец
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Нед Окт 19, 2014 9:34 pm
На събора в Гурково Командера си демонстрира машинката, която се представи много добре на силно минерализирана почва (чувалче с пръст от Бургаско), където ВЛФ апаратите ни се изпотиха доста
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Съб Окт 25, 2014 11:55 am
mario321 написа:
Някой от моделите на GPX-a си вземи.
JENTIX Легионер
Заглавие: . Съб Окт 25, 2014 5:57 pm
много е добър уреда на димака от димитровград
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Съб Окт 25, 2014 8:22 pm
lomidol написа:
да но кърти мивки!!! https://www.youtube.com/watch?v=AZPBJFD5Mz0
Стига ти с тия заблуди. И да е вярно,кой ти търси тези големи ламарини на площ....Да сложат един глинен съд с монети...И гледай какво става.Няма никой.
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Нед Окт 26, 2014 1:10 am
Наздраве, колега!!!
Сельо Бангиев Преторий
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Нед Окт 26, 2014 5:27 am
Пулс-индукционната технология е създадена, за да се работи на терени с екстремно висока минерализация, но нищо повече, тоест можеш да засичаш наличието на метал, но не и да го разпознаваш. Изглежда у повечето колеги има някакви изопачени представи за тези апарати - дори да си купиш най скъпия Лоренц, дискриминацията му няма да е по-добра и от най-евтиния Фишер, ако тестовете се правят на терен, където и Фишера може да работи нормално, разбира се.
Идеята на пулс-индукционните апарати е да се използват за търсене на самородно злато, тоест да се работи на терени, където няма метални боклуци ( капачки, пирони и прочие отпадъци ), така че там търсиш само златинки и не ти трябва дискриминация.
7879 likes this post
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Нед Ное 16, 2014 10:54 pm
adminn написа:
От пулс-индукционна машинка, не трябва да се търси дискриминация, защото зависи от много неща и за определени цели тестовете стават, ама на ход не! От пулса търси най-вече дълбочина и УСТОЙЧИВОСТ!
Стара тема но въпреки това да си кажа ... Много точно го казахте г-н Админ , аз имам Пулс машина точно това да вървиш на ход "става но по бавно" може и бързо но ти пада дълбочината "иначе аз имам дискриминация на черен и цветен метал" и това е . Но иначе съм доволен много от стабилността и , и как работи в минерализирана почва !
Балкански Преторий
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Нед Ное 16, 2014 10:58 pm
Сельо Бангиев написа:
Пулс-индукционната технология е създадена, за да се работи на терени с екстремно висока минерализация, но нищо повече, тоест можеш да засичаш наличието на метал, но не и да го разпознаваш. Изглежда у повечето колеги има някакви изопачени представи за тези апарати - дори да си купиш най скъпия Лоренц, дискриминацията му няма да е по-добра и от най-евтиния Фишер, ако тестовете се правят на терен, където и Фишера може да работи нормално, разбира се.
Идеята на пулс-индукционните апарати е да се използват за търсене на самородно злато, тоест да се работи на терени, където няма метални боклуци ( капачки, пирони и прочие отпадъци ), така че там търсиш само златинки и не ти трябва дискриминация.
Стара тема но аз я чета сега и искам да кажа 2 думи също по вашия коментра . Първо да отбележа че съм нов . Значи дискриминация " моята пулс машина има" черен и цветен метал , мога да елиминирам черния ако иксам . За дълбочина е много добра а в минерализиран терен изобщо неми пада дълбочината.. . Но пък има минуси " тежка , по бавно се работи , и има сложна настройка"
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Сря Ное 09, 2016 11:41 pm
Гледам в старите теми, някои още не могат да разработят дискриминацията при техните си пулсовете,а и само докъде я докараха!!! Срам!!! Дискриминацията при други пулсове отдавна се изравни и надмина някои VLF апарати. Късмет на всички!
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Чет Ное 10, 2016 8:23 am
Хибридният металотърсач, съчетаващ наи-доброто от двете технологии(VLF и PI) е на път да сбъдне мечтата на всички търсачи, а поместен и във водонепроницаема опаковка ще бъде просто перфеkтен...White's работят по тази тема, а се чува и за Minelab, че са по пътя...Ще чакаме...Cheers!
peneff72 Легионер
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Чет Ное 10, 2016 12:28 pm
Aurelius написа:
Хибридният металотърсач, съчетаващ наи-доброто от двете технологии(VLF и PI) е на път да сбъдне мечтата на всички търсачи, а поместен и във водонепроницаема опаковка ще бъде просто перфеkтен...White's работят по тази тема, а се чува и за Minelab, че са по пътя...Ще чакаме...Cheers!
Това означава ли, че тази нова технология ще работи и на двата принципа и влф и пулс-индукционен?
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Коя пулс машина най добре различава металите Чет Ное 10, 2016 7:10 pm
Да, този детектор ще съчетава двата основни метода(индуктивен баланс с непрекъсната форма на вълната,работещи в честотен домеин, наричани още VLF, и импулсно-индуктционни PI, работещи във времеви домеин, с правоъгълна пулсираща форма на вълната), като ще има всички предимства на съществуващите технологии и ще изключва основните им недостатъци. Ето два патента на White's, публикувани през 2014 и 2016: 1.Hybrid induction balance/pulse induction metal detector United States Patent 8629677 B2 · Filed: 06/22/2011 · Published: 01/14/2014 2.Truncated half-sine methods for metal detectors United States Patent 9285496 B1 · Filed: 10/22/2013 · Published: 03/15/2016 Този хибриден детектор ще има дълбочинните възможности на PI на минерализирани почви и тези на VLF на нормални такива, ще има истинската дискриминация и визуализация на VLF металотърсач. Чакаме!
Последната промяна е направена от Aurelius на Пет Ное 18, 2016 9:24 am; мнението е било променяно общо 1 път
Балкански Преторий
Заглавие: Интересно Чет Ное 10, 2016 7:47 pm
Aurelius написа:
Да, този детектор ще съчетава двата основни метода(индуктивен баланс с непрекъсната форма на вълната,работещи в честотен домеин, наричани още VLF, и импулсно-индуктсионни PI, работещи във времеви домеин, с правоъгълна пулсираща форма на вълната), като ще има всички предимства на съществуващите технологии и ще изключва основните им недостатъци. Ето два патента на White's, публикувани през 2014 и 2016: 1.Hybrid induction balance/pulse induction metal detector United States Patent 8629677 B2 · Filed: 06/22/2011 · Published: 01/14/2014 2.Truncated half-sine methods for metal detectors United States Patent 9285496 B1 · Filed: 10/22/2013 · Published: 03/15/2016 Този хибриден детектор ще има дълбочинните възможности на PI на минерализирани почви и тези на VLF на нормални такива, ще има истинската дискриминация и визуализация на VLF металотърсач. Чакаме!
Супер новина , но това ще взема най-малко 2-3г. като гледам и руснаците с АКА - Интроник те още него пуснаха на пазара. Щом патента е сега , значи 2-3-4г.