Заглавие: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Чет Авг 28, 2014 7:47 pm
Отварям тази тема, защото търсенето по солен пясък и солен мокър пясък се оказва предизвикателство и нека да споделим различни "пинизи", които сме изпитали за да сме си взаимно полезни - то това е основния смисъл на интерент форумите. Разчитам на Колеги от черноморието да споделят опита си при този начин на търсене.
Аз започвам темата с търсене с XP DEUS 3.2. с 22см. сонда Място Централната част на черноморието ни. Ползвани програми 7-ма и 8-ма на 3.2. версията на XP DEUS Днес стартирах с 8-ма програма сух пясък и на место, което местните ми казаха, че всяка вечер минават 3-ма колеги, дори и зимата и есента, изкарах над 10лв./това са само тия, които са сега в обръщение/ за един час. А 5 стотинки от бай-тошово време ги копнах на 37-40см. и то на доста бърз ход. Ползвам и най-добрия пин-пойнтер на всички времена GARRETT PRO-POINTER http://mdetectors.com/product_info.php?cPath=22&products_id=339 И жълтото сито на GARRETT http://mdetectors.com/product_info.php?products_id=385 имам и помощници - копачи - дечица търсачи Ще качвам снимки и още информация.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Съб Авг 30, 2014 10:11 am
Минелаб Excalibur II и във водата-там е истината!!! Иначе търсенето на "съкровища" с децата на плажа е истинско удоволствие! Могат да се създадат незабравими емоционални спомени за цRл живот в децата от качественно споделеното време с татко им през ваканциRта. Разбира се не всичко е metal detecting. ЖелаR ти много вълнуващи моменти със семеиството на централниR плаж в центъра на черноморието ни и лично на тебе-много късмет!
Чак сега успях да кача снимки. XP DEUS работи без проблеми по плажа и е супер ръбз и точен. След 2 часа вече си в час кое число ти трябва за монетите специално. За 1 час се вадят 10лв., НО с пинпойнтер GARRETT. То си зависи от плажа де, но най-добре да е на места БЕЗ АЛЛ ИНКЛУЗИВ, защото хората не си носят стотинките. За сухия пясък, даже не съм пускам настройката на земята BEACH, а си работя на ТРАКИНГ - това е на сух, а на мокър си ползвам програмката УЕТ БИИЧ
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Вто Сеп 02, 2014 9:34 am
Ето моя инструментариум: https://imageshack.com/i/f0ilPaj8j , https://imageshack.com/i/iqwY230uj . Перфеkтен! Стикът е направен от мен(сглобен от различни налични компоненти на пазара) и е идеално балансиран, като центъра на тежестта на цRлата състема е в дръжката. Това създава невероятен комфорт!
Последната промяна е направена от Aurelius на Пет Фев 13, 2015 4:50 am; мнението е било променяно общо 1 път
Ето както Ви обещах, когато направя филмчето го пускам. Гледайте и се радвайте на спомена за лятото
jorko1111 Новобранец
Заглавие: Re: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Пет Дек 16, 2016 12:08 am
Колеги, здравейте на всички.. Отскоро започнах да се интересувам от това и почти нищо не разбирам.. Просто искам да ви попитам това законно ли е с детектора на плажа( знам, че се ходи рано сутрин), а и по принцип не само там
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Пет Дек 16, 2016 4:02 pm
Истината, е че ако има археологически обект - примерно в Созопол - не става да работиш там. Второто важно нещо, е че когато има концесионер той е шерифа и може да ти забрани да работиш, но те почти винаги нямат нищо против, но в часовете, в които няма да пречиш на плажуващите - сутрин и вечер след 7.
vanbg Консул
Заглавие: Re: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Пет Дек 16, 2016 10:01 pm
И една малка добавка - заравяй си дупките.
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Пет Дек 16, 2016 10:41 pm
vanbg написа:
И една малка добавка - заравяй си дупките.
Що ве. Вълните ша ги ошляпат....
jorko1111 Новобранец
Заглавие: Re: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Пет Дек 16, 2016 11:43 pm
Колеги мерси за бързия отговор.. А относно колегата, който ми дава съвети да си заравям дупките - мерси много и на теб конкретно, но май съм забележителен, защото гледах клипа на колегата и видях, че й той го прави..
jorko1111 Новобранец
Заглавие: Re: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Пет Дек 16, 2016 11:46 pm
И още един въпрос ми изникна. Аз от къде мога да разбера коя площ/територия е археологически обект и коя не е. Има ли някакви карти или нещо от сорта?
vanbg Консул
Заглавие: Re: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Съб Дек 17, 2016 8:38 am
Пишеш в интернет "археологически обекти .................." и населеното място около което ще търсиш и четеш. Най точния но сложен начин е да питаш в местния археологически музей или кметството. И си имай едно на ум , "пот дифолт" щом си с металдетектор те имат за има... и може да имаш всякакви срещи с "достойни" българи.
jorko1111 Новобранец
Заглавие: Re: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Съб Дек 17, 2016 11:22 am
Отново мерси колега, както за бързия отговор така и за подробното инфо.
vanbg Консул
Заглавие: Re: ТЪРСЕНЕС МЕТАЛОТЪРСАЧ ПО ПЛАЖА Съб Дек 17, 2016 11:49 am
Това е целта на форумите , който с каквото може да помага.
Засега излизат само левчета и ръждиви стотинки чакаме пръстенчето все още.
Надявам се да не ми се разсърдиш, но като гледам с какво търсиш по плажа, ще има още много да чакаш. Просто се шегувам приятелю. Тая тояга определено не е за плаж. Поздрави това е истината...
Детекторът, с който са намерени монетите на плажа, е доказан добър монетар, а колкото за намирането на пръстенче-мястото, времевия прозорец, постоянството и сигурното покритие на раиона са критични, но и то ще се появи. Сърдечно желая късмет и много радост с децата, а и за големите! Другият детектор на снимките с пръстенчетатa е и моя настоящ металотърсач. Моето скромно мнение, подкрепено фактологически с находки на плажа(в морето,BG) и в езерата(USA) е, че този детектор се самоизплаща за 2 седмици и създава едно постоянно и задълбочаващо се пристрастяване към хобито на металдетектинга, защото е създаден за търсачи и като отношение цена-възможности за сега няма равен в света. В края на деня, обаче, е важно да сме доволни и щастливи... Taka,че здраве и късмет всекиму!
Засега излизат само левчета и ръждиви стотинки чакаме пръстенчето все още.
Надявам се да не ми се разсърдиш, но като гледам с какво търсиш по плажа, ще има още много да чакаш. Просто се шегувам приятелю. Тая тояга определено не е за плаж. Поздрави това е истината...
Търсенето по плажа за мене е занимание за пенсионери тъй като съм си взел тази сонда търся с нея, но да ти кажа, че днеска хванах толкова малки неща, че не е за пренебрегване. А ти вземи Еквинокса на събора и ще направиме паралелен тест ти с еквинокс и една бяла елипса. Измисли си цели както и условия за теста ела и ще се разплачеш
Ееее ние вече така или иначе сме пенсионери и затова търсим по плажа.А доколкото до плакането, преди две седмици яко плаках чак ревах.... ама от смях. За два дена пет пръстена, и едва спрях моя приятел да не си захвърли деуса в морето. Тоест беше с деус. Вече взе разумно решение... Познаваш го, имаш му номера, питай го... Иначе с удоволствие бих присъствал на всяко едно събитие, което се организира.. Ама да приемем, че сега ме е страх да се изправя срещу бялата сонда, и няма да имам възможност да се напъна....
Ееее ние вече така или иначе сме пенсионери и затова търсим по плажа.А доколкото до плакането, преди две седмици яко плаках чак ревах.... ама от смях. За два дена пет пръстена, и едва спрях моя приятел да не си захвърли деуса в морето. Тоест беше с деус. Вече взе разумно решение... Познаваш го, имаш му номера, питай го... Иначе с удоволствие бих присъствал на всяко едно събитие, което се организира.. Ама да приемем, че сега ме е страх да се изправя срещу бялата сонда, и няма да имам възможност да се напъна....
Ама не се впрягай, просто се пошегувах.
Няма абсолютно никакъв проблем в интерес на истината слушам мнението на абсолютно всеки човек. Имам само един въпрос твоя приятел с каква търсеща сонда беше?
Докато не знаех кой детектор ще ми хареса , ми беше интересно да открия на тестовете най доброто , но за момента нямам интерес . Очаквам новите сонди за Деуса , но и тях искам да си ги пробвам аз дали ще ми вършат работа а не да ги сравнявам на тестове. Защото се оказа че на тестовете е едно а в реални условия друго.
Докато не знаех кой детектор ще ми хареса , ми беше интересно да открия на тестовете най доброто , но за момента нямам интерес . Очаквам новите сонди за Деуса , но и тях искам да си ги пробвам аз дали ще ми вършат работа а не да ги сравнявам на тестове. Защото се оказа че на тестовете е едно а в реални условия друго.
Този пост ще се направя, че не съм го прочел