Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Нед Юли 27, 2014 1:21 pm
Колега Колев, ще направя една аналогия. Каква кола караш ? По твоята логика трябва да караме Лади или Москвичи, защото са евтини и непретенциозни Всички предпочитаме да караме западни коли с куп екстри и много мощни и по икономични. Та така е и с избора на металдетектор. Поздрави.
Kolev Цезар
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Нед Юли 27, 2014 1:32 pm
kodokan написа:
Колега Колев, ще направя една аналогия. Каква кола караш ? По твоята логика трябва да караме Лади или Москвичи, защото са евтини и непретенциозни Всички предпочитаме да караме западни коли с куп екстри и много мощни и по икономични. Та така е и с избора на металдетектор. Поздрави.
Ами аналогията ти не е особену удачна. Аз бих направил следната - един познат има мерцедес комби дето е двайсет годишно, на един милион километра с минимална подръжка и още върви и вози, като лимузина. Човекът вика "Жалко, че не мога да си купя пак такава нова, че тази се поразтрака и поокъса. Друг познат има чистак нов Мерцедес МЛ, който за година е влизал пет пъти в сервиз, та компютър ли не му сменяха та скоростна кутия ли, пишман става човека. Според теб коя от двете цитирани коли е по-ефективна? И все пак не забравяй че не сравняваме трийсет годишни детектори с тазгодишни, а различен тип. Все едно да сравняваш базов модел на лек автомобил и такъв с всички екстри и надута цена - кой от двате е по-ефективен и по-изгоден?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Нед Юли 27, 2014 1:54 pm
Според теб коя от двете цитирани коли е по-ефективна? Все пак не забравяй че не сравняваме трийсет годишни детектори с тазгодишни, а различен тип. Все едно да сравняваш базов модел на лек автомобил и такъв със всички екстри и надута цена - кой от двате е по-ефективен и по-изгоден? написа:
Имам Опел Кадет произв. 1985 г. - още го юркам... Имам Уаитс ХЛТ - цифров произв. 1990г. и него юркам из чукарите...
Ама предпочитам да работя с ДЕУС - защото е 4 в 1 ...
Не че нямам др. детектори имам още 4 бр. ...
Kolev Цезар
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Нед Юли 27, 2014 2:07 pm
pechkata написа:
Имам Опел Кадет произв. 1985 г. - още го юркам... Имам Уаитс ХЛТ - цифров произв. 1990г. и него юркам из чукарите...
Ама предпочитам да работя с ДЕУС - защото е 4 в 1 ...
Не че нямам др. детектори имам още 4 бр. ...
Няма лошо, аз също обичам хайтек играчките, също имам ДЕУС и също твърдя, че е може би най-доброто на пазара. Идеята ми беше че реалното съотношение ефективност/цена на скъпите дигитални детектори не е особено добро. Определено ако изпънеш на една нива един ДЕУС и един добър упростен аналогов апарат, хич не е сигурно кой ще извади повече и по-добри цели.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Нед Юли 27, 2014 2:12 pm
ОК - на една вълна сме...
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Нед Юли 27, 2014 2:21 pm
Деуса прави много голям кеф като се търка с него.Направо като свикшен виждаш над какво минаваш.Аз като търках с моя деус знаех каква е целта преди да я извадя още.Ако си внимателен можеш много да разбереш по звука в слушалките над какво минаваш.Ама както всяко нещо иска практика
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Нед Юли 27, 2014 2:47 pm
kodokan написа:
Трибал-М написа:
Винаги се включвам,когато има какво да кажа,а щом отсреща е приятел-правя го с особено удоволствие...Ако имаш път насам,обади се ,има интересни неща за виждане... Тук едни колеги търсят ТМ-808,твоя такъв ли беше?
Моят ТМ-808 го продадох преди 2 години на половин цена и беше много прав за него ,но не тук е мястото да пишем ,че оспамихме темата, извинявам се за спама и ако админите решат нека изтрият излишните постове. Ще се обадя непременно. Поздрави !!!
И аз се извинявам за лекия спам!Но тук много не задирват за тези тънки забежки,какви по-сериозни "настъпвания на чертата се правят" от хора,задаващи правилата на поведение... Поздрави и от мен,и много късмет на терена!
Хаосът е или временен,или гибелен!
kodokan Консул
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Нед Юли 27, 2014 7:00 pm
RelicHuntingVT написа:
Деуса прави много голям кеф като се търка с него.Направо като свикшен виждаш над какво минаваш.Аз като търках с моя деус знаех каква е целта преди да я извадя още.Ако си внимателен можеш много да разбереш по звука в слушалките над какво минаваш.Ама както всяко нещо иска практика
С f75 също кефа да се търка е много голям. Лек ,ергономичен, не изморява ръката и с много полезна информация на екрана. Преди време подобно на Фишера удоволствие да работя ми доставяха също XLT и DFX на White's, но те не се справяха добре на силно орудени терени.
comander Цезар
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Нед Юли 27, 2014 9:19 pm
На силно орудени терени индуктив баланс умира или изпада в будна кома пак било то с дисплеичи или без.Наблягаите на дълбоки машини,не на бързи и плитки с уговорката че работила на замърсено.За мен наи добрата индуктив баланс машина е продадената и то навреме.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Нед Юли 27, 2014 10:55 pm
Спор няма, че е така. Много са скъпи да му се не види пустите GPX- ове . Дисплеят помага на орудени и минерализирани терени(орудени, а не силно орудени) с това че се вижда нивото на минерализация и стойността на грунд баланса при процедурата за грундиране на апарата.Командер ,а какво мислиш за Еурека Голд и XP GMAXX и орудените терени? Поздрави.
comander Цезар
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Нед Юли 27, 2014 11:30 pm
За мен няма значение марката те всички са еднакви,имал сам еурека голд и беше доста по стабилна на тежка почва но пак чуваше много влагата в почвата и когато минеш на прясно зарита дупка тя издава сигнал.гледам и деуса като е издут и тои така прави.Иначе орудяването и с мултицет се мери по евтино излиза.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Пон Юли 28, 2014 9:05 am
comander написа:
На силно орудени терени индуктив баланс умира или изпада в будна кома пак било то с дисплеичи или без.Наблягаите на дълбоки машини,не на бързи и плитки с уговорката че работила на замърсено.За мен наи добрата индуктив баланс машина е продадената и то навреме.
Да за Бургаския регион това правило е важно но по нашия край на практика се получава точно обратното... Не че няма терени за пулсаци - малко са...
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Пон Юли 28, 2014 10:53 am
Не разбрах със какво спамя темата след като съм цитирал поста на Командер а в него е упоменато и цифровите детектори - цитирал съм му поста че да не го повтарям... Ама щом Админите го приемат за спам - така да е...
И да добавя че да не стане спам - цифровите технологии много помагат на работата при пулс-индуктвните детектори поддържат настройките на оператора на поносимо ниво при промяна на терена... Категорично съм за цифровизацията...
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Пон Юли 28, 2014 12:59 pm
Аз имам един въпрос по-скоро към майсторите производители: Има ли аналогов металотърсач с пинпойнтер? Просто сега не мога да се сетя
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Kolev Цезар
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Пон Юли 28, 2014 2:26 pm
www.mdetectors.com написа:
Аз имам един въпрос по-скоро към майсторите производители: Има ли аналогов металотърсач с пинпойнтер? Просто сега не мога да се сетя
Ако под пинпоинтер визираш възможност да се центрира сондата над сигнала по звук - да, има и това са всички апарати с концентрични глави в режим No-Motion All Metal. Директно се сещам за Тесоротата Cibola и Vaquero.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Пон Юли 28, 2014 2:38 pm
Да именно, бутон за пинпойнтер! Питпойнтери има на ДД сонди - почти всички цифрови металотърсачи го имат, но дайте ми пример с аналогов - марка и модел
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Kolev Цезар
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Пон Юли 28, 2014 2:40 pm
www.mdetectors.com написа:
Да именно, бутон за пинпойнтер! Питпойнтери има на ДД сонди - почти всички цифрови металотърсачи го имат, но дайте ми пример с аналогов - марка и модел
Дадох ти
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Пон Юли 28, 2014 4:59 pm
Извинявай, не съм видял! Благодаря! Освен Тесоро сещаш ли се за друг. Тесоро са ми най-слабата тема по понятни причини
Kolev Цезар
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Пон Юли 28, 2014 5:50 pm
То от новото поколение почти не останаха т.н. аналогови (без дисплей и микроконтролер). В момента се сещам за някои стари модели на фишер - Fisher 1270 например, Whites Classic, дори Minelab Musketeer май имаше. Общо взето е често срещано за старите детектори с концентрична сонда и не само сонди. На пинпойнта не му трябва микроконтролер, просто No-Motion All Metal канал.
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Пон Юли 28, 2014 7:20 pm
А, някой ще обясни ли защо само гадулките вадят гърнета, винаги съм се чудил?
Kolev Цезар
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Пон Юли 28, 2014 7:47 pm
kronos555 написа:
А, някой ще обясни ли защо само гадулките вадят гърнета, винаги съм се чудил?
Щото, когато е имало още гърнета е имало само гадулки Иначе извън кръга на шегата, може би защото резонансните апарати са може би най-дълбоките машини в леки почви.
ivangrozni Консул
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Вто Юли 29, 2014 8:44 am
Minelab Relic Hawk има пинпойнт но не виждам какво предимство е това, тази функция се ползва само от много млади търсачи.Прави впечатление ,че цифровите имат по-бърза скорост на въстановяване.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Вто Юли 29, 2014 9:25 am
ivangrozni написа:
Minelab Relic Hawk има пинпойнт но не виждам какво предимство е това, тази функция се ползва само от много млади търсачи.Прави впечатление ,че цифровите имат по-бърза скорост на въстановяване.
Ако освен пинпойнтера има и дълбокомер, в орудена почва те прави по-производителен, защото ако имаш черен сигнал и в същото време е дълбок, може да е ожелезен цветен, т.е. имаш едно на ум и го копаш, ако е черно и е плитко, е ясно, че е черно и не го копаеш. Просто си по-бърз!
kodokan Консул
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Вто Юли 29, 2014 12:34 pm
Друго голямо предимство на някои от металдетекторите с микроконтролер е аутотракинга, който следи изменеията в минерализацията на терена и автоматично донастройва грунд баланса на апарата. Върши много добра работа в участъци с нееднородна минерализация. Поздрави.
ivangrozni Консул
Заглавие: Re: Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси Вто Юли 29, 2014 3:14 pm
Дълбочината се определя от силата на звука, щом е тих значи дълбок и скала не ти трябва. Когато минерализацията е силна машината е с намалена чувствителност и смяната на грунда почти не се усеща ,така че и от функцията следене на грунд няма нужда.
Аналогови или цифрови металдетектори-плюсове и минуси