Заглавие: За какво са кантарите? Нед Юни 29, 2014 8:35 pm
Колеги моля някой да ми обясни по-просто за какво се използват т.нар. кантари. Какви са предимствата им?
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Нед Юни 29, 2014 8:52 pm
bakusho написа:
Колеги моля някой да ми обясни по-просто за какво се използват т.нар. кантари. Какви са предимствата им?
В общият форум за дълбочинна техника има много информация за метал детекторите от типа приемник-предавател,наречени кантари поради специфичната им механика. Ако те интересуват други кантари,можеш да влезеш в който и да е бакалски форум и да почерпиш информация... Сега ще ти кажа нещо на ухо:Тук има един админ дето може да ти каже ПО-ВЕЧЕ по въпроса,защото има допълнителни 23 страници,а ние вече ги нямаме...
Хаосът е или временен,или гибелен!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Нед Юни 29, 2014 9:29 pm
Ох,не ми е чак толкова приятно,но се чувствам задължен да добавя още нещо,защото минавам за малко запознат с тази тема: Бакушо,за да моа да работиш с таа бангия си требе повечко от онова,дека сеги му викат интелект!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Нед Юни 29, 2014 9:45 pm
Моа даа нескромно,ма съм малко жаловит и като така зех да се питам...:Кой те подведе да щропиш така лековато у клюсата?
Radislav Цезар
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Пон Юни 30, 2014 11:05 pm
Трибал-М написа:
bakusho написа:
Сега ще ти кажа нещо на ухо:Тук има един админ дето може да ти каже ПО-ВЕЧЕ по въпроса,защото има допълнителни 23 страници,а ние вече ги нямаме...
Да бе, наистина -къде се загуби темата и защо е изтрита ??? Нищо нередно и против правилата нямаше там ?
Я админа, който я е изтрил да даде обяснение.-РЕДНО Е, а не да се държи като самовластен феодал.
Ние не сме крепостни селяни...!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Вто Юли 01, 2014 10:20 pm
bakusho написа:
Ето един несериозен и шеговит отговор на твоя откровен ,роден от любознателност въпрос: Кантарите се използват за предизвикване на неприятни мнения,които биват помитани,след като станат достатъчно на брой!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Сря Юли 02, 2014 8:24 am
За какво са кантарите?
Трибал-М написа:
Ето един несериозен и шеговит отговор на твоя откровен ,роден от любознателност въпрос: Кантарите се използват за предизвикване на неприятни мнения,които биват помитани,след като станат достатъчно на брой!
Хах въпроса го бива...!!! Ама отговора нещо се къдри...
odisei Новобранец
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Сря Юли 02, 2014 8:30 am
за мен кантара е за измерване на зеленчуци или плодове,в нашето село има много такива на пазара
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Сря Юли 02, 2014 1:36 pm
odisei написа:
за мен кантара е за измерване на зеленчуци или плодове,в нашето село има много такива на пазара
Е,те това е отговор!Щом у ваше село е така,и у градо е същото. Оно,кантаро най-добре мери тикви,ама ти се не сети да го кажеш,оти го не усещаш...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Сря Юли 02, 2014 1:38 pm
pechkata написа:
За какво са кантарите?
Трибал-М написа:
Хах въпроса го бива...!!! Ама отговора нещо се къдри...
Кой?
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Чет Юли 03, 2014 7:42 pm
Трибал-М написа:
odisei написа:
Е,те това е отговор!Щом у ваше село е така,и у градо е същото. Оно,кантаро най-добре мери тикви,ама ти се не сети да го кажеш,оти го не усещаш...
И кво стаа сега,къде отидоа отворковците?
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Чет Юли 03, 2014 9:09 pm
Трибал-М написа:
odisei написа:
Браво голям коментар
Radislav Цезар
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Чет Юли 03, 2014 9:14 pm
Каквото повикало, такова се и обадило.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Чет Юли 10, 2014 9:28 pm
Radislav написа:
Двадесет и двама са наклякали като кучета покрай месарски магазин и гледат втренчено във входната врата... Е,нема ли поне един хейтър,да излае нещо?
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Съб Юли 12, 2014 4:33 pm
Трибал-М написа:
Radislav написа:
Двадесет и двама са наклякали като кучета покрай месарски магазин и гледат втренчено във входната врата... Е,нема ли поне един хейтър,да излае нещо?
Нема,както проличава... А и новите кълнове не са виждат.Тихо е !
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Чет Авг 07, 2014 11:56 pm
Аз ще хейтна едно нещице
Кантарчетата мнооого лъжливи сигналчета правят там където почвата е тежка и много мускули се правят с тях и се калява волята като копаеш един трап и вътре няма ни чеп Послъгват доста що така ве
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Пет Авг 08, 2014 12:10 am
RelicHuntingVT написа:
Аз ще хейтна едно нещице
Кантарчетата мнооого лъжливи сигналчета правят там където почвата е тежка и много мускули се правят с тях и се калява волята като копаеш един трап и вътре няма ни чеп Послъгват доста що така ве
Има много тънкости при работа с тази бангия,не са ли ти казали най-важните,свързани с проверката на сигналите и дискриминацията,поведение в особени участъци и т.н.? Освен това,кантарите не са еднакви...
stan960 Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Пет Авг 08, 2014 12:21 am
-Кажи нещо смислено бе "Колега" че вече ти са вгледах серьозно и ме разсмиваш Откровенно -С Кантара най Сигурното е че ще Откриеш Петното,Горялото,Стените и т.н. -Че ще чуеш обаче де точно е гърнето ако го има в тоя участък -Божа Работа -Както го каза по горе Колегата,копането може и има вероятност нищо да не даде................................
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Пет Авг 08, 2014 11:10 am
Трибал-М написа:
RelicHuntingVT написа:
Аз ще хейтна едно нещице
Има много тънкости при работа с тази бангия,не са ли ти казали най-важните,свързани с проверката на сигналите и дискриминацията,поведение в особени участъци и т.н.? Освен това,кантарите не са еднакви...
Ами в 4-те посоки има сигнал спира рязко всички признаци налице 2.50 дупка и няма нищо.Просто не знам....Това го прави на мръсни почви ако търгнеш по нивата уж мълчи само, не прави фалшифи работи.Иначе пък засича разни тръби и кабелаци дето знам, че има...Шантави машини. Трибале ако знаеш повече детайли научи ме как да разбирам кое е фалш и кое не ако искаш.
Последната промяна е направена от RelicHuntingVT на Пет Авг 08, 2014 11:13 am; мнението е било променяно общо 1 път
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Пет Авг 08, 2014 11:12 am
stan960 написа:
-Кажи нещо смислено бе "Колега" че вече ти са вгледах серьозно и ме разсмиваш Откровенно -С Кантара най Сигурното е че ще Откриеш Петното,Горялото,Стените и т.н. -Че ще чуеш обаче де точно е гърнето ако го има в тоя участък -Божа Работа -Както го каза по горе Колегата,копането може и има вероятност нищо да не даде................................
За съжаление това е самата реалност.Колегата Стан отново се оказа прав
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Пет Авг 08, 2014 12:51 pm
stan960 написа:
Ти и от кантаре ли зе да отрибаш?Е,къ така толко бръже се изучи?... ...И манаф от Анадола да ги клати- програмирани са като гьонсурати!
Последната промяна е направена от Трибал-М на Пет Авг 08, 2014 7:02 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Пет Авг 08, 2014 1:10 pm
RelicHuntingVT написа:
stan960 написа:
Е,ти вече си избрал даскало,като глеам,он е много добър,от сичко отбира.Шта напрай кантарджия-шемпион.Шти каа и един от трите главни номера за гърнееата,ма нека не му изземвам функциите...
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Пет Авг 08, 2014 6:59 pm
Трибал-М написа:
RelicHuntingVT написа:
stan960 написа:
Е,ти вече си избрал даскало,като глеам(тарикатщината бързо преминава в дупедавщина),он е много добър,от сичко отбира.Шта напрай кантарджия-шемпион.Шти каа и един от трите главни номера за гърнееата,ма нека не му изземвам функциите...
Питай го колко пъти е виждал и колко пъти е работил с такава бангия?
stan960 Джадай
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Пет Авг 08, 2014 9:39 pm
-Де да ти я види то това е некво извънземно, кантара де, та е мнооого ма мнооого трудно а го видиш -Я случайно съм го виждал понеже съм споменавал много пъти че един от ората де съм търкал доста с него и от дето ми е първата машинка е Майстор на металдетектори -Нъл склащате тия дето сте в час,нема майстор на металдетектори в БГ дето да не е правил или опитвал да прави Кантарите на Памиц -Моя човек ги правеше грамотно и металдетекторите и кантарите мое сте убедени,щото с негов правеняк много други съм задминавал -Немаше проблем на тестове у дворо и у въздухо Кантара да делне капак от казан за курбан некъде до към 2,20-2,50м. -За жалост обаче на терен нещата ставаха други -Ловяхме горялото,уроденото,стените и т.н., ма гърнетата нещо ни бягаха -То по принцип чиляк са учи дока е жив, викат читавите ора -Така че нищо против да му кажеш на момчето тайният си метод -На лични естествено,я не ща да го знам.......................................................
Заглавие: Re: За какво са кантарите? Нед Авг 10, 2014 4:28 pm
Не иска да обади човека а уж форумите са за обмен на опит.Нищо де не се сърдя.Сам ще стигна до топлата вода ако има такава.Аз ми е кеф да си играя с тва нещо не го приемам много на сериозно..