а това от горе какво е можеш ли да кажеш мнение или някакъв начин да го проверя без да го карам на златар
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Здравейте Пет Юни 13, 2014 8:37 pm
Rolingash написа:
а това от горе какво е можеш ли да кажеш мнение или някакъв начин да го проверя без да го карам на златар
Най вероятно е пирит,но пробвай малките парченца с игла да ги боднеш, ако се строшат са пирит, а може и с чук да ги чукнеш, ако са злато ще се сплескат лесно, ако се строшат хвърляй, златото е меко а пирита е твърд
Rolingash Преторий
Заглавие: Re: Здравейте Пет Юни 13, 2014 8:47 pm
явно е пирит това най голямото парче стана на прах
Rolingash Преторий
Заглавие: Re: Здравейте Пет Юни 13, 2014 8:49 pm
а самородното сребро как мога да го позная има ли начин ? щото намерих 2 парчета не ми прилича на олово щото е леко за олово а и има блясък ако искаш да снимам да кача снимки
adminn Admin
Заглавие: Re: Здравейте Пет Юни 13, 2014 9:10 pm
Качи снимка на макро, но лошата новина, е че в природата мнооого рядко има самородно злато. Знам , че има няколко места в света.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
Rolingash Преторий
Заглавие: Re: Здравейте Пет Юни 13, 2014 10:03 pm
Брой мнения: 1424 Точки: 2469 Joined date: 10.09.2009 Местожителство: Sofia Металдетектор: XP DEUS
Заглавие: Re: Здравейте Today at 8:10 pm
Качи снимка на макро, но лошата новина, е че в природата мнооого рядко има самородно злато. Знам , че има няколко места в света.
http://www.imperio.dir.bg/_wm/catalog/?df=14
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
не те разбрах нещо какво да направя
Rolingash Преторий
Заглавие: Re: Здравейте Съб Юни 14, 2014 12:11 am
и още нещо да ви попитам голден маск 3 + добар детектор ли е и каква цена горе долу върви във бг 2-ра рака че гледам тука един във португалски сайт 250 евро
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Здравейте Съб Юни 14, 2014 10:14 am
Rolingash написа:
а самородното сребро как мога да го позная има ли начин ? щото намерих 2 парчета не ми прилича на олово щото е леко за олово а и има блясък ако искаш да снимам да кача снимки
Тези леките парчета дето приличат на сребро са стопилки от алуминий, аз също съм намирал такива с детектора, а среброто си е сребро, ще го познаеш то също е тежко, но това сребро няма никаква цена 70 стотинки за грам, истината е жълтото и тежко нещо да се намери, ама както казва админа много са малко хубавите места с добра концентрация иначе прашинки излизат на много мета