Заглавие: Помогнете за избор на детектор Нед Апр 27, 2014 10:54 am
Колеги ако може да ми помогнете Искам да си купя и един високо честотен детектор за търсене на самородно злато, да може да хваща и по малки парченца 0,5гр. Бюджета който сам отелил е 1500лв.
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Нед Апр 27, 2014 11:32 am
Колега ф75 мисля че е подходящ за самородно злато. Иначе голд буг и ат голд мисля че са добри решения и на добра цена. Аз мисля да взема голд буга и да го ползвам и за монети.
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Нед Апр 27, 2014 12:20 pm
Да подходящ е ф75ЛТД за 1гр парченца но аз искам да купя детектор и за още по малките самородки, а за това ще ми е нужен доста по честотен над 20kHz но за 1500лв .
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Нед Апр 27, 2014 12:24 pm
Скоро нали някои във форума писа за голд буг 2. Беше на бая висока честота. Не знам колко пари беше.
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Нед Апр 27, 2014 12:35 pm
Да аз се чудя за него 71KHz е и го има за около 1400лв. Но не можах да прочета мнение от някои който го ползва.
BEKS Консул
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Нед Апр 27, 2014 3:23 pm
mario321 написа:
Да подходящ е ф75ЛТД за 1гр парченца но аз искам да купя детектор и за още по малките самородки, а за това ще ми е нужен доста по честотен над 20kHz но за 1500лв .
Според мен ще си дадеш само парите.Не си знаеш възможностите на твоя апарат или не си го тествал с малки самородки за да видиш ,че и той става.С ф-5 хващах 0,4гр. злато без проблем,а ти говориш за 1гр. то си е голяма самородка да знаеш.С Ф-75 ще хванеш и 0,1-0,2гр. сигорен съм.С Голд бъг най-малкото зрънце с което съм пробвал е и го хваща е 0,09гр. просто по-малко нямаше за проба.Значи ако не е много висока минерализацията при теб такива малки въшки 0,2гр.на Алл метал няма да имаш проблем да ги чуваш на около 3-5см.в земята.Парите си ги спестявай за най-добрата голд машина GPX-5000 .
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Нед Апр 27, 2014 6:31 pm
BEKS написа:
mario321 написа:
Според мен ще си дадеш само парите.Не си знаеш възможностите на твоя апарат или не си го тествал с малки самородки за да видиш ,че и той става.С ф-5 хващах 0,4гр. злато без проблем,а ти говориш за 1гр. то си е голяма самородка да знаеш.С Ф-75 ще хванеш и 0,1-0,2гр. сигорен съм.С Голд бъг най-малкото зрънце с което съм пробвал е и го хваща е 0,09гр. просто по-малко нямаше за проба.Значи ако не е много висока минерализацията при теб такива малки въшки 0,2гр.на Алл метал няма да имаш проблем да ги чуваш на около 3-5см.в земята.Парите си ги спестявай за най-добрата голд машина GPX-5000 .
BEKS наистина не знаех че мога да хващам толкова малки самородки приятелю да си жив и здрав
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Нед Апр 27, 2014 6:43 pm
Аз вече няколко пати търся с малката 5 DD антена самородно злато, не сам намерил още но честно казано самото търсене ми доставя голямо удоволствие а най важното нещо си е удоволствие то
TITITKANIE Новобранец
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Нед Апр 27, 2014 8:56 pm
mario321 написа:
Аз вече няколко пати търся с малката 5 DD антена самородно злато, не сам намерил още но честно казано самото търсене ми доставя голямо удоволствие а най важното нещо си е удоволствие то
Колега от къде взе тази 5 dd? Иначе по речните корита ли търсиш с f петицата.
А горните постове за 0.0.... от грама направо ми скриха каскета.Това за какви сонди става въпрос.
BEKS Консул
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Нед Апр 27, 2014 10:06 pm
Значи ако хващаш съчми 3мм.и по-малки на Аллметал ,няма да имаш проблем със самородките.
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Пон Апр 28, 2014 12:04 am
Хващам ги и то доста добре даже, одеве направих тест с една доста малка златна обеца, пред нея сложих един гранитен камък дебел 5см и си я хваща цвят. А обецата си е едно топче доста малко 2мм.
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Пон Апр 28, 2014 2:00 pm
Колега имаш си прекрасен апарат и мисля че колегата Бекс е прав.
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Пон Апр 28, 2014 2:30 pm
само чакам да спре малко дъжда и раницата на гърба набарал сам едно местенце дето излизат на улея микрони златинки ще го претърся с детектора цялото докато скокне някоя красавица и тогава ще има повод за
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Пон Апр 28, 2014 2:42 pm
дано имаш късмет колега. С улей или драга ходиш ли за самородно.
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Пон Апр 28, 2014 5:26 pm
то късмета си е най важен без значение с какво се търси, да от време на време ходя и с улей да промивам,зимата наблягам на монетите а лятото на самородки, въобще си търся благородния метал по всички възможни начини.
B.K. Преторий
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Сря Апр 30, 2014 1:58 am
Колега трябва да смениш името на темата с : ТЪРГОВЕЦ ЗАРИБЯВА С НЯКОЛКО НИКА .
И да знаеш, fisher gold bug-2 не е лош апарат става и за монети .
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Сря Апр 30, 2014 12:09 pm
B.K. написа:
Не колега за жалост не съм търговец, но това ми е една от мечтите, само дето нямам нужните връзки, но ако бях търговец щях главно да продавам Xp детекторите и Fisher, Teknetics
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Пон Май 05, 2014 1:50 pm
"mario321" - не му обръщай внимание той обича да е център на внимание и не знае как да го постигне по друг начин освен да сере във всяка тема правейки се на компетентен във всичко!
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Пон Май 05, 2014 2:29 pm
Да колега забелязал съм го
adminn Admin
Заглавие: Re: Помогнете за избор на детектор Пон Май 05, 2014 7:47 pm
B.K. написа:
Колега имаш халюцинации. Колегата е отворил темата, защото така е решил, а fisher gold bug-2 не може да се настрои към Пернишките камъни и не е добър в това отношение.