Заглавие: Гъдулка информация ? Вто Мар 18, 2014 7:41 pm
Добър вечер колеги , имам едно запитване към вас? До колкото чух тук от един си е купил гъдулка за 1200 лева която лови античният слой , тоест тези сигнали от 40 до 60 см където другите апарати не ги чуват тя ги хваща . До колкото ми казаха ловял колония на 50 см което е много добре . Има ли някой колега който да го има този апарат немога да ви кажа точния модел апарат но мога да ви кажа че е с 80 90 см пита с която се търси .Интересно ми е в замърсени терени как търси и точно каква дълбочина има Ако имате повечко информация моля споделете . БЛАГОДАРЯ ВИ
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Гъдулка информация ? Вто Мар 18, 2014 8:49 pm
Колега, някой си прави майтапи с теб - детекторите у нас се използват само за екологични цели, тоест събиране на метални отпадъци като телчета, станиоли, всякакви там капачки и ръждиви железа, а напоследък и за самородно злато. Античният слой е запазена територия само за археолозите или може би ти си дипломиран такъв?
tepes Цезар
Заглавие: Re: Гъдулка информация ? Вто Мар 18, 2014 9:45 pm
Ако е с 80-90 см. пита, освен античния, ще лови и палеонтологичния слой! Така, че спокойно можеш да търси, пломбирани зъби от динозавър, брекети или ченета
Balbinus Новобранец
Заглавие: не просто съм запален на темата металодетектори Сря Мар 19, 2014 3:32 am
Симпличио написа:
Колега, някой си прави майтапи с теб - детекторите у нас се използват само за екологични цели, тоест събиране на метални отпадъци като телчета, станиоли, всякакви там капачки и ръждиви железа, а напоследък и за самородно злато. Античният слой е запазена територия само за археолозите или може би ти си дипломиран такъв?
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Гъдулка информация ? Сря Мар 19, 2014 6:24 pm
Тя тая пита колкото рамка бре. Да не е нексус машинката. За 1200 лева малко скъпо ми се струва за гъдулка
tepes Цезар
Заглавие: Re: Гъдулка информация ? Сря Мар 19, 2014 6:30 pm
Ако е това, 1200 е много добра цена..
maas7eer Про-Консул
Заглавие: Re: Гъдулка информация ? Сря Мар 19, 2014 7:17 pm
tepes написа:
Ако е това, 1200 е много добра цена..
Ако хваща и колония на 50 см ,направо е без пари
tepes Цезар
Заглавие: Re: Гъдулка информация ? Сря Мар 19, 2014 7:33 pm
На тестовете в Рибарица, беше по-дълбок от ГПХ. Друг въпрос е, как ще работи в реални условия, предполагам ще изисква доста умения и голямо търпение.. Но на места, може да е резултатен.
maas7eer Про-Консул
Заглавие: Re: Гъдулка информация ? Сря Мар 19, 2014 7:44 pm
tepes написа:
На тестовете в Рибарица, беше по-дълбок от ГПХ. Друг въпрос е, как ще работи в реални условия, предполагам ще изисква доста умения и голямо търпение.. Но на места, може да е резултатен.
Не съм виждал ни единия ни другия ,но не съм предполагал ,че е толкова дълбок