Заглавие: външно захранване Пон Мар 17, 2014 9:15 pm
колеги,обръщам се към Вас с молба,има ли майстор тук,който да ми свърже външен захранващ блок за технетикс еуротек про,ако има такъв,моля за отговор.омръзна ми да купувам батерии...
maslinata Преторий
Заглавие: Re: външно захранване Пон Мар 17, 2014 9:39 pm
взвми си зареждащи батерии и зарядно и си цар, не базикай машинката
metala Новобранец
Заглавие: Re: външно захранване Пон Мар 17, 2014 9:58 pm
какво не им харесваш колега на алкалните .цял месец търкам с две алкални батериии и нямам грижи. да ви кажа че оккакто и сложих слушалки се родих.ако с една батерия карах 15/20часа сега със слушалките карам меко казано двойно повече време.
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: външно захранване Пон Мар 17, 2014 10:53 pm
metala написа:
какво не им харесваш колега на алкалните .цял месец търкам с две алкални батериии и нямам грижи. да ви кажа че оккакто и сложих слушалки се родих.ако с една батерия карах 15/20часа сега със слушалките карам меко казано двойно повече време.
Така е прав си колега със слушалките се пести доста ток
guspata_35 Новобранец
Заглавие: Re: външно захранване Вто Мар 18, 2014 6:53 am
със външен захранващ блок кара по една седмица,и дълбочината чуствително се увеличава,става по-дълбок с около 5 сантиметра и много спокоен.добре работи и с алкалните,но аз мразя да работя със слушалки.обичам да чувам какво става наоколо. никой от нашите майстори ли не може да направи такова свързване,едва ли е трудно за технически грамотен човек....
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: външно захранване Вто Мар 18, 2014 2:01 pm
guspata_35 написа:
със външен захранващ блок кара по една седмица,и дълбочината чуствително се увеличава,става по-дълбок с около 5 сантиметра и много спокоен.добре работи и с алкалните,но аз мразя да работя със слушалки.обичам да чувам какво става наоколо. никой от нашите майстори ли не може да направи такова свързване,едва ли е трудно за технически грамотен човек....
Това,че се увеличава дълбочината,че и то с 5 см е пълна глупост или някакво внушение. Ако щеш му сложи и 18 волта,пак трябва да е стабилизирано на 5-6 волта или там на колкото си работи процесора и останалата електроника.
Купи 8 батрии по 1,2 Волта,но с по-голям ток и някаква кутия в която да си ги поставиш. Свързваш ги последвателно и получаваш 9,6 Волта,прекарваш си кабел за захранване до контролната кутия,поставяш си и букса за заряд на батериите. Отделно може да си поставиш на самата кутия в която ще са батериите Ц/К ключе с което може да изключваш захранващия болк и да ползваш оригиналното гнездо на апарата като аварийно. Ако не можеш да се справиш сам потърси някой,който да го направи.
Поздрави.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: външно захранване Вто Мар 18, 2014 6:34 pm
guspata_35 написа:
колеги,обръщам се към Вас с молба,има ли майстор тук,който да ми свърже външен захранващ блок за технетикс еуротек про,ако има такъв,моля за отговор.омръзна ми да купувам батерии...
Здравей,колега! Има касети за по 4 батерии АА. Купи си две от тях,съедини ги чрез залепване,или по друг начин и ще получиш касета за 8 акумулатора.Аз ти препоръчвам "Фуджицел"-2800 милиампер часа,които почти отговарят на капацитета си.Удобно е да ползваш автоматично зарядно,например за "Голден маск".Успех!
Хаосът е или временен,или гибелен!
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: външно захранване Вто Мар 18, 2014 7:31 pm
guspata_35 написа:
хах и ти ли усети недостатъка? това е поредната НЕдомислица от страна на инженерите !!! фишера Ф-5 е още по-голяма хуйня, с две такива батерий е! в колата ми е фрашкано от зарядни устройства, вече се бъркам кое за какво беше!! и представяш ли си още една бангия с различни батерий от масовите 1,2 АА! толкова ли е трудно да ги стандартизират тези захранващи блокове, да бъдат на принципа на новите смартфони!
:
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: външно захранване Вто Мар 18, 2014 7:55 pm
Podlecii.avg написа:
хах и ти ли усети недостатъка? това е поредната НЕдомислица от страна на инженерите !!! фишера Ф-5 е още по-голяма хуйня, с две такива батерий е! в колата ми е фрашкано от зарядни устройства, вече се бъркам кое за какво беше!! и представяш ли си още една бангия с различни батерий от масовите 1,2 АА! толкова ли е трудно да ги стандартизират тези захранващи блокове, да бъдат на принципа на новите смартфони!
Може би не е трудно,но навярно надделяват други съображения...
Хаосът е или временен,или гибелен!
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: външно захранване Вто Мар 18, 2014 8:24 pm
Трибал-М написа:
Може би не е трудно,но навярно надделяват други съображения...
и на уя ми писна и на мъдете ми писна от зарядни устройства, в колата си имам 26 различни зарядни устройства!!! още едно ли да купувам? тая нема да стане
:
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: външно захранване Вто Мар 18, 2014 9:41 pm
Podlecii.avg написа:
....... още едно ли да купувам? тая нема да стане
Зарядните устройства за Маските могат да зареждат акумулаторни батерии с от 6 до12 броя акумулатори.Зарядният ток е 500 милиампера(става бързо)и са напълно автоматични,изключват се сами. Вероятно и при другите наши производители са подобни? От тук натам е въпрос на аритметика и съм сигурен,че ще си разтовариш колата.Поздрави!