Заглавие: Избор на сонда за Fisher F75 Сря Мар 12, 2014 11:49 pm
Няма да съм първият,тази тема е дъвкана сигурно доста пъти но сега въпросът е личен,т.е.опря до моя г,з. Очертава се тези дни да се сдобия с F75 със стандартната 11'-ца, споделете има ли смисъл да купувам и по-голяма сонда,и ако е така, кой е най-удачният вариант - нел'ка, сеф'ка или ултимейт
таратанций Новобранец
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 14, 2014 2:11 pm
таратанций написа:
Няма да съм първият,тази тема е дъвкана сигурно доста пъти но сега въпросът е личен,т.е.опря до моя г,з. Очертава се тези дни да се сдобия с F75 със стандартната 11'-ца, споделете има ли смисъл да купувам и по-голяма сонда,и ако е така, кой е най-удачният вариант - нел'ка, сеф'ка или ултимейт
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 14, 2014 2:36 pm
таратанций написа:
таратанций написа:
Имам сеф 38х30. Увеличава дълбочината с около 7-10 см. спрямо оригиналната 11-ка. Не съм пробвал с ултимейт или с нелка. Пробвал съм с оригиналната 15-ка, която е не само по-тежка от сефката, ами е и доста по неспокойна и по-плитка. За замърсено ти трябва оригиналната 11-ка, а за дълбочина при орудено - 38х30 сеф. Това е моя съвет. Наслука !
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 14, 2014 4:50 pm
jordan_nenov написа:
Пробвал съм с оригиналната 15-ка, която е не само по-тежка от сефката, ами е и доста по неспокойна и по-плитка.
Обикновено това се получава, ако импедансът на сондата не е точно такъв, какъвто се изисква според параметрите на електронната схема на детектора, затова и работата на детектора е нестабилна. С други думи, може би си попаднал на калпава сонда или просто производителят погрешно е проектирал сондата.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 14, 2014 7:06 pm
Симпличио написа:
jordan_nenov написа:
Пробвал съм с оригиналната 15-ка, която е не само по-тежка от сефката, ами е и доста по неспокойна и по-плитка.
Обикновено това се получава, ако импедансът на сондата не е точно такъв, какъвто се изисква според параметрите на електронната схема на детектора, затова и работата на детектора е нестабилна. С други думи, може би си попаднал на калпава сонда или просто производителят погрешно е проектирал сондата.
За тази марка е много вероятно да е второто ...те и машините им са така проектирани . Да ма извиняват фишаржиите,ма ,-просто ми дойде отвътре...
таратанций Новобранец
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 14, 2014 8:58 pm
[quote="jordan_nenov"]
таратанций написа:
таратанций написа:
Имам сеф 38х30. Увеличава дълбочината с около 7-10 см. спрямо оригиналната 11-ка. Не съм пробвал с ултимейт или с нелка. Пробвал съм с оригиналната 15-ка, която е не само по-тежка от сефката, ами е и доста по неспокойна и по-плитка. За замърсено ти трябва оригиналната 11-ка, а за дълбочина при орудено - 38х30 сеф. ова е моя съвет. Наслука ![/quote
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 14, 2014 9:09 pm
Бобчо то ясно че ти е дошло от вътре ама май от долу ти е дошло
бобо Джадай
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 14, 2014 9:34 pm
mario321 написа:
Бобчо то ясно че ти е дошло от вътре ама май от долу ти е дошло
Две машини съм имал от ФиСшер,и двете за нищо не ставаха-даже едната още я имам-Ф пойнт!Някой път ми иде да снимам със скрита камера,къв смях настава сред колегите ,когат го извадя Моиш ли си представиш-подиграват ми се. .-Ма ко няма-на десет сигнала и един едвам ми намира!....Няма друг такъв пойнтер-просто няма!!!
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 14, 2014 9:54 pm
Ами аз такива проблеми съм нямал
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 14, 2014 10:03 pm
А аз обикновено търся с металдетектора... а в него имам вграден пинпойнтер. Бобо, в една от темите пишеше как се вдига дълбочината именно на F-поинт. Късмет.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Съб Мар 15, 2014 8:38 pm
jordan_nenov написа:
А аз обикновено търся с металдетектора... а в него имам вграден пинпойнтер. Бобо, в една от темите пишеше как се вдига дълбочината именно на F-поинт. Късмет.
А,бе ,Ненов-нали темата аз съм я пуснал.......и там съм писал-от куцо магаре-кон бегач не става....
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Съб Мар 15, 2014 8:49 pm
бобо написа:
jordan_nenov написа:
А,бе ,Ненов-нали темата аз съм я пуснал.......и там съм писал-от куцо магаре-кон бегач не става....
Може де, аз ти отговорих по спомени. И принципно никога не съм работил с таквоз устройство. На моята тояга дърпам копчето назад и ми центрира сигнала като даже ми показва приблизителната дълбочина. И някак си не ми се вписва в търсенето тази хуйовина. Айде моля ти се сега ти ми обясни какви предимства има използването на този чокутляк...
fisher Легионер
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Съб Мар 15, 2014 9:01 pm
Последната промяна е направена от fisher на Нед Мар 16, 2014 11:09 pm; мнението е било променяно общо 1 път
бобо Джадай
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Нед Мар 16, 2014 8:40 am
jordan_nenov написа:
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Може де, аз ти отговорих по спомени. И принципно никога не съм работил с таквоз устройство. На моята тояга дърпам копчето назад и ми центрира сигнала като даже ми показва приблизителната дълбочина. И някак си не ми се вписва в търсенето тази хуйовина. Айде моля ти се сега ти ми обясни какви предимства има използването на този чокутляк...
ами,щот мойта бангия фаща невъобразимо малки неща,понякога търся сигналчета по пет минути в шумата-та тогава,или когато сигнала е в някое коренище и е цветен,като копам проверявам къде точно се намира,за да не го ударя,щот в корени и камъни се копа трудно и е опасно да не строша нещо ценно.Абе ,с две думи,има ситуации,когато е незаменима помащ таз хуйня,ма не и ако е въпросния модел,щото става само за неща,които ги намираш и на очи.Надявам се разбра,че не го използвам само за гевезалък
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Нед Мар 16, 2014 8:52 am
бобо написа:
jordan_nenov написа:
бобо написа:
jordan_nenov написа:
ами,щот мойта бангия фаща невъобразимо малки неща,понякога търся сигналчета по пет минути в шумата-та тогава,или когато сигнала е в някое коренище и е цветен,като копам проверявам къде точно се намира,за да не го ударя,щот в корени и камъни се копа трудно и е опасно да не строша нещо ценно.Абе ,с две думи,има ситуации,когато е незаменима помащ таз хуйня,ма не и ако е въпросния модел,щото става само за неща,които ги намираш и на очи.Надявам се разбра,че не го използвам само за гевезалък
Имам няколко приятели, които търкат с пирати. Те използват пинпойтери Гарет и казват, че са доста доволни. Пробвай с такъв.
таратанций Новобранец
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пон Мар 17, 2014 2:32 pm
да кажем че съм в дилема между голямата сеф сонда и ултимейта, вие коя от двете бихте избрали, и варианта за втора ръка уместен ли е според вас
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пон Мар 17, 2014 11:06 pm
таратанций написа:
да кажем че съм в дилема между голямата сеф сонда и ултимейта, вие коя от двете бихте избрали, и варианта за втора ръка уместен ли е според вас
За всички фишери освен ф75 е по-удачна ултимейта. Но за ф75 - сефката. Гарантирано!
таратанций Новобранец
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Вто Мар 18, 2014 8:08 am
jordan_nenov написа:
таратанций написа:
За всички фишери освен ф75 е по-удачна ултимейта. Но за ф75 - сефката. Гарантирано!
таратанций Новобранец
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Вто Мар 18, 2014 3:12 pm
последен въпрос, как се държи сеф сондата на тежка почва, при мене е такава на 80% и дайте препоръки за слушалки за Фишер Ф75
таратанций Новобранец
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Чет Мар 20, 2014 6:46 pm
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Чет Мар 20, 2014 7:24 pm
таратанций написа:
последен въпрос, как се държи сеф сондата на тежка почва, при мене е такава на 80% и дайте препоръки за слушалки за Фишер Ф75
Държи се спокойно и стабилно. Ако обаче е замърсено, тогава е по-удачна оригиналната 11-ка.
FELIX Цезар
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 21, 2014 5:54 pm
Мой познат преди доста време си взе Ф4 и поради по ниската 4естота на работа се притеснява 4е доста сигнали е пропуснал,та въпросът е: ако си вземе стандартната 11"ДД на Ф75 ще може ли да работи машината с нея,и дали има смисъл?
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 21, 2014 6:37 pm
FELIX написа:
Мой познат преди доста време си взе Ф4 и поради по ниската 4естота на работа се притеснява 4е доста сигнали е пропуснал,та въпросът е: ако си вземе стандартната 11"ДД на Ф75 ще може ли да работи машината с нея,и дали има смисъл?
Не няма смисъл, поради ниската си честота, каквато и антена да сложи, малките предмети пак ще ги изпуска или ще ги хваща на много плитко, майката му е по яка машинка
FELIX Цезар
Заглавие: Re: Избор на сонда за Fisher F75 Пет Мар 21, 2014 7:30 pm
mario321 написа:
FELIX написа:
Не няма смисъл, поради ниската си честота, каквато и антена да сложи, малките предмети пак ще ги изпуска или ще ги хваща на много плитко, майката му е по яка машинка