Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Сря Мар 05, 2014 10:32 pm
Ceco_ написа:
Каквито и теоретични познания да имаш не хванеш ли детектора всичко си остава теория . Практика му е майката плюс теория ,но на първо място е късмета колкото и не научно да звучи .
Казват,че това е една от аксиомите в металдетектинга.
Хаосът е или временен,или гибелен!
DONADONI Легионер
Заглавие: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 3:10 pm
НОВА ЦЕНА 400 ЛВ
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 5:40 pm
Ехеее, Донадони, как така 20 кинта да ти се откъснат от сърцето? Все пак поздравления, само това е начинът да продадеш апарат без гаранция - като сваляш смело цената!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 5:51 pm
Симпличио написа:
Колеги, Ф5 има добра Notch-дискриминация и това за мен е много важна опция за един детектор, понеже ми позволява много гъвкавост при оптимизацията на детектора за работа на конкретен терен - примерно ако преобладава някакъв конкретен тип боклуци, то с Ноч-функцията почти винаги може да се маскират и да си работиш приятно, без да копаеш като луд въпросните боклуци.
Ноч-функцията, обаче, отсъства при топ-модели като Fisher F75 и Тeknetics T2, затова и не бих си взел такъв апарат, въпреки че си имат други достойнства.
От средния клас апарати може би Х-Тера 705 има най-добрата Ноч-дискриминация.
И кое, майсторе, те кара да мислиш, че в ф75 няма notch функция? При това е доста усъвършенствана. Мога дори да маскирам не цяла, а половин група, както и колкото си искам групи или подгрупи. Ако ти се занимава, погледни в темата "малки хитринки с ф75". Там някъде в клиповете дето съм качил има точно показване на notch функцията! Наздраве колеги!
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 6:02 pm
jordan_nenov написа:
И кое, майсторе, те кара да мислиш, че в ф75 няма notch функция? При това е доста усъвършенствана. Мога дори да маскирам не цяла, а половин група, както и колкото си искам групи или подгрупи. Ако ти се занимава, погледни в темата "малки хитринки с ф75". Там някъде в клиповете дето съм качил има точно показване на notch функцията! Наздраве колеги!
Колега, не си чел следващите мнения - там съм написал, че съм се объркал за Ф75 и съм се извинил. Ф75 има и друго сериозно предимство пред Т2, а именно, че запаметява текущите настройки при изключване, докато при Т2 при всяко пускане трябва да правиш настройките отново.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 6:04 pm
Podlecii.avg написа:
Симпличио написа:
Подлеций, в случая трябва да се съглася с теб, защото явно нещо съм се заблудил - Ф75 си има Ноч-дискриминация и при такива сравнителни тестове с Ф5 би трябвало най-малкото да не отстъпва на апарат от по-нисък клас. Иначе Т2 наистина няма Ноч-дискриминация и ако трябва да избирам между двата детектора, които се водят от един клас, то разбира се бих избрал Ф75 - при този модел единствено ме дразнят изобразените на екрана иконки на тъпите американски монети, но ако направят една интернационална версия, както примерно Гарет АТ Про Интернешънъл, то ще са чуднесни.
тази тъпа опция НОЧ е абсолютно НЕ НУЖНА!!!! чудя се на инженерите от какъв зор са я турнали там! а относно иконите: ами след като поработиш известно време и свикнеш горе долу със сигналите , тези икони въобще няма да ги гледаш !! по принцип по-важното е цветния тон да е разграничителн от черния, от там насетне всичко друго е бож лаф!
Краси, ноч-функцията не само забранява група или подгрупа метали, ами действа и разрешаващо за група или подгрупа метали в случаи, че стойността на ноч е по-ниска от стойността на дисклевъла... Изключително полезна функция!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 6:06 pm
Симпличио написа:
jordan_nenov написа:
Колега, не си чел следващите мнения - там съм написал, че съм се объркал за Ф75 и съм се извинил. Ф75 има и друго сериозно предимство пред Т2, а именно, че запаметява текущите настройки при изключване, докато при Т2 при всяко пускане трябва да правиш настройките отново.
Прав си колега, не бях ги чел...
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 6:23 pm
jordan_nenov написа:
Изключително полезна функция!
Аз също много харесвам тази функция, но погледни каква е Ноч-скалата на X-Terra 705:
Имаме цели 28 сегмента, като може да се включва и изключва произволен набор от сегменти, тоест доста по-фино и разнообразно филтриране може да се прави, отколкото на Ф75.
Последната промяна е направена от Симпличио на Съб Мар 08, 2014 6:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 6:31 pm
jordan_nenov написа:
Краси, ноч-функцията не само забранява група или подгрупа метали, ами действа и разрешаващо за група или подгрупа метали в случаи, че стойността на ноч е по-ниска от стойността на дисклевъла... Изключително полезна функция!
за теб можеби да е полезна тази опция, но за мен това е инженерна издънка ! нека да си говорим честно и откровенно: ти би ли орязал ФОЛИО, НИКЕЛ и ТАБ. а в същото време да чуваш ИРОН , ЦИНГ и всичко до 95 на обекти като: селища , калета , скалисти ридове , останки от стари турски къщи , на места където е имало разсипки, или да кажем че е изгубено златно ланче и нещо от рода на обеца или пръстен????? сега ми е много интересно къв отговор ще ми дадеш Данчо !!! все пак и аз имам "малко опит" с ф75 а и друго: нека колегите които имат опит с ф75 да споделят кога за последен път са я ползвали тази опция?
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 6:35 pm
Подлеций, ти също си прав донякъде, защото ако Ноч-сегментите са широки, то е твърде вероятно да се маскират сигналите не само от фолиото, но и от цветни артефакти. При Х-Тера имаме най-голям брой сегменти, не знам да има друг детектор с повече сегменти, но колкото повече са сегментите, тоест резолюцията е по-голяма, толкова по-полезен е Ноч-филтъра.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 6:46 pm
Podlecii.avg написа:
jordan_nenov написа:
за теб можеби да е полезна тази опция, но за мен това е инженерна издънка ! нека да си говорим честно и откровенно: ти би ли орязал ФОЛИО, НИКЕЛ и ТАБ. а в същото време да чуваш ИРОН , ЦИНГ и всичко до 95 на обекти като: селища , калета , скалисти ридове , останки от стари турски къщи , на места където е имало разсипки, или да кажем че е изгубено златно ланче и нещо от рода на обеца или пръстен????? сега ми е много интересно къв отговор ще ми дадеш Данчо !!! все пак и аз имам "малко опит" с ф75 а и друго: нека колегите които имат опит с ф75 да споделят кога за последен път са я ползвали тази опция?
При мен има пеещи камъни, които свирят на 55. Там ползвам, като изрязвам 55-60 и си бачкам супер, а другите колеги вадят камъни та пушек се вдига. При с. Саранци е имало страшно голяма битка между турци и руснаци през 1877 година. Битката е отразена във филма Пътя към София. Там ако събираш оловните куршуми, богат човек ще станеш. Там изрязвам част от групата съдържаща и оловото. И си вадя всякакви парета. И НИКОЙ КОЛЕГА НЕ ИДВА ТАМ, ЩОТО Е БЪКАНО С "МРЪСНИ" ЦВЕТНИ СИГНАЛИ. Това е в случай, че игнорирам част от металите. Ако отидем на речния бряг да търрсим златинки, тогава ще сложа дисклевъла на 55, а ноч на 15... Тогава ще идентифицирам само и единствено злато, сребро и алуминии. Е, не е ли полезна функцията?
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 6:49 pm
При ф5 с ноч се премахва цяла група, а при ф75 - половин група...
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 6:56 pm
jordan_nenov написа:
А представи си ноч-скалата на Ф75 да беше от 100 сегмента, а не 14, както е сега, направо щеше да е невероятна машина.
Последната промяна е направена от Симпличио на Съб Мар 08, 2014 7:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път
atina Про-Консул
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 7:00 pm
Ноча си е доста големо предимство и при мен на омегата последния път влезнах на место което е бъкано с телчета и станиоли , няма как да не го използваш лових кво лових и накрая колега надъхан че американеца е опускал го направи като цедка но уви - може би бе късмет!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 7:07 pm
Симпличио написа:
jordan_nenov написа:
А представи си ноч-скалата на Ф75 да беше от 100 сегмента, а не 14, както е сега, направо щеше да е невероятна машина.
Късо сегментираната скала и невъзможността да изгасиш подсветката на дисплея за мен са минусите на ф75...
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 7:29 pm
jordan_nenov написа:
Късо сегментираната скала и невъзможността да изгасиш подсветката на дисплея за мен са минусите на ф75...
Данчо за този проблем отдавна съм писал тук във форума! иначе относно опцията НОЧ . не мога да се съглася с думите ти по-горе! защото различното по големина олово има различна цифра! малкото и тънко олово е около 20-25 но ако е голямо и по-дебело си го свири в диапазона 85-95 !!! въобще оловото играе по цялата скала , всичко е относително и много е важно големината на оловото!!! по същия този принцип са и монетите!!!!!! коцетата са в диапазона 20-30 !! но ЕМ-ките ги дава към 85-90 хем и те са бронз! това за което говориш е нереално освен ако не търсиш котли с имане! поне аз никога не бих отрязал ЦВЕТНИТЕ СИГНАЛИ та ако ще да са олово или бирени капачки
:
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 7:49 pm
Podlecii.avg написа:
jordan_nenov написа:
Данчо за този проблем отдавна съм писал тук във форума! иначе относно опцията НОЧ . не мога да се съглася с думите ти по-горе! защото различното по големина олово има различна цифра! малкото и тънко олово е около 20-25 но ако е голямо и по-дебело си го свири в диапазона 85-95 !!! въобще оловото играе по цялата скала , всичко е относително и много е важно големината на оловото!!! по същия този принцип са и монетите!!!!!! коцетата са в диапазона 20-30 !! но ЕМ-ките ги дава към 85-90 хем и те са бронз! това за което говориш е нереално освен ако не търсиш котли с имане! поне аз никога не бих отрязал ЦВЕТНИТЕ СИГНАЛИ та ако ще да са олово или бирени капачки
Краси, казвам за куршуми, а те на бойното поле са 2-3 вида, които са доста близо по скалата и ги изрязвам. Не е важна толкоз големината на целта, отколкото ФОРМАТА. Всички монетари са създадени да търсят цели, които са с големината и формата на монета. И когато целта е монета, тогава апарата индикира на дисплея вярна информаация. А за всички други цели, индикацията е неточна. Особено за дълбокомера. Досега няколко пъти съм ползвал ноч. Аз също рядко използвам тази опция, но съм доволен че я има. Краси, ще те водя на бойното поле, за да видя дали ще изключиш оловото или ще направиш мускули от копане на олово...
atina Про-Консул
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 7:54 pm
то е същото като с фолиото тънкото от цигари и фолиото от кисело мляко!Осовено ако е на топче
бобо Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 8:00 pm
jordan_nenov написа:
При мен има пеещи камъни, които свирят на 55. Там ползвам, като изрязвам 55-60 и си бачкам супер, а другите колеги вадят камъни та пушек се вдига. При с. Саранци е имало страшно голяма битка между турци и руснаци през 1877 година. Битката е отразена във филма Пътя към София. Там ако събираш оловните куршуми, богат човек ще станеш. Там изрязвам част от групата съдържаща и оловото. И си вадя всякакви парета. И НИКОЙ КОЛЕГА НЕ ИДВА ТАМ, ЩОТО Е БЪКАНО С "МРЪСНИ" ЦВЕТНИ СИГНАЛИ. Това е в случай, че игнорирам част от металите. Ако отидем на речния бряг да търрсим златинки, тогава ще сложа дисклевъла на 55, а ноч на 15... Тогава ще идентифицирам само и единствено злато, сребро и алуминии. Е, не е ли полезна функцията?
Първо-да се извиня на колегата дето е пуснал обявата,че и аз ще се включа в оспамването на обявата му,но не можах да се сдържа.За мен,както и за доста колеги тази функция "ноч"е почти неизползваема освен в някои крайно редки случаи,или когато търсиш загубена вещ,и разполагаш с идентична такава.Колегата Ненов е описал няколко случая в която би свършила някаква работа,НО:изключванета на който и сегмент от цветните сигнали,значи орязването на огромен брой цвят,защото,ако един обект,който има стойност -50-примерно на повърхността, на определена дълбочина,показанието му ще е доста различно,а ако има и минимална минерализация,филма става съвсем друг.Отделно съществена роля в точното отчитане на обекта има и разположението му в обсега на сондата-когато е близо до края разликата е значителна с показанието в центъра-когато е най точна.Така че,който отрязва оловото,и си мисли ,че не копа САМО оловото,е в огромно заблуждение!А в реката-САМО И ЕДНСТВЕНО на ол метал-иначе е просто безмислено,освен ако не е бъкано със самородки от по 3-4 грама!!!Обикновено в коритото е доста орудено,та там се вади всеки сигнал,или се дискриминира"на големина"!!!
atina Про-Консул
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 8:10 pm
Така е бобо тук си много прав!Най вече за реката.
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 8:23 pm
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Първо-да се извиня на колегата дето е пуснал обявата,че и аз ще се включа в оспамването на обявата му,но не можах да се сдържа.За мен,както и за доста колеги тази функция "ноч"е почти неизползваема освен в някои крайно редки случаи,или когато търсиш загубена вещ,и разполагаш с идентична такава.Колегата Ненов е описал няколко случая в която би свършила някаква работа,НО:изключванета на който и сегмент от цветните сигнали,значи орязването на огромен брой цвят,защото,ако един обект,който има стойност -50-примерно на повърхността, на определена дълбочина,показанието му ще е доста различно,а ако има и минимална минерализация,филма става съвсем друг.Отделно съществена роля в точното отчитане на обекта има и разположението му в обсега на сондата-когато е близо до края разликата е значителна с показанието в центъра-когато е най точна.Така че,който отрязва оловото,и си мисли ,че не копа САМО оловото,е в огромно заблуждение!А в реката-САМО И ЕДНСТВЕНО на ол метал-иначе е просто безмислено,освен ако не е бъкано със самородки от по 3-4 грама!!!Обикновено в коритото е доста орудено,та там се вади всеки сигнал,или се дискриминира"на големина"!!!
Бобо, принципно си прав. В момента говорим за възможности при изключения. И съм много доволен че има как да реагирам при частни случаи. Зная че в дълбочина ID на металите намалява, но аз задавам тази стойност, която ми е показана на дисплея, когато целта е под земята, а не отгоре... Наистина е хубаво, че я има опцията.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 9:14 pm
jordan_nenov написа:
Зная че в дълбочина ID на металите намалява, но аз задавам тази стойност, която ми е показана на дисплея, когато целта е под земята, а не отгоре... Наистина е хубаво, че я има опцията.
ОК.-просто обърнах внимание на някои детайли А между другото Гарет ГТИ 2500 има функция за изключване на горните няколко сантиметра!!!!.Нищо,че е най оплювания детектор-пази доста изненади ...и ноч си има естествено!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 9:19 pm
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Зная че в дълбочина ID на металите намалява, но аз задавам тази стойност, която ми е показана на дисплея, когато целта е под земята, а не отгоре... Наистина е хубаво, че я има опцията.
ОК.-просто обърнах внимание на някои детайли А между другото Гарет ГТИ 2500 има функция за изключване на горните няколко сантиметра!!!!.Нищо,че е най оплювания детектор-пази доста изненади ...и ноч си има естествено!
Тука при мен на около 20 км едно приятелче има гти 2500. Неможем да го подкараме като хората. Ако някой колега има ръководство за работа на бг, нека се обади...
бобо Джадай
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 9:31 pm
jordan_nenov написа:
бобо написа:
jordan_nenov написа:
Тука при мен на около 20 км едно приятелче има гти 2500. Неможем да го подкараме като хората. Ако някой колега има ръководство за работа на бг, нека се обади...
ха-ха-таз машина я джитках бая време,и колко ми лазеше по нервитееее,особено в замърсено..... .Но след като пробвах доста машини след това-правилно оцених достойнствата и!!!
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Продавам FISHER F 5 Съб Мар 08, 2014 9:34 pm
бобо написа:
няма какво да допълня към този коментар, за Краси сигналите са ДВА!!!! желан и НЕжелан