Заглавие: Малко Помощ във връзка със законите във европа Сря Фев 26, 2014 7:31 pm
Здр. всички бъдещи колеги, ако мога вече да се обърна така ! имам 1 въпрос . ОБЪРНАХ целия гугъл и не можах да намеря никакъв закон за МД. Във европа или по точно Португалия ако някои има някаква инфо ще съм много благодарен да я сподели.
metala Новобранец
Заглавие: Re: Малко Помощ във връзка със законите във европа Сря Фев 26, 2014 7:49 pm
колега ти тръгна от зад напред.първо търси машина сега питаш за законите в европа.първо там където пребиваваш в момента трябваше да питаш месните или директно в полицита,те щяха да ти кажат най добре.казвамти го от личен опит .бил съм в испания и мога да ти кажа че на места няма проблеми но на места като андалусия например и на плажа не дават да се търка, така че моят съвет е да питаш там а не по форумите тика.
Rolingash Преторий
Заглавие: Re: Малко Помощ във връзка със законите във европа Сря Фев 26, 2014 9:58 pm
Еми то наистина е така обаче има малък проблем значи тук е мн. малко селце със езика е малко сложно защото не го знам и мн. малко хора ще ти свършат работа да не кажа никои от бг-тата.Просто ми беше по лесно да пиша тук да наистина трагнах от зад на пред но какво да се прави не се сетих по рано.а и забравих да кажа че най близката полиция е на 20км. а тук братята Българи нищо не правят без пари . 10 евра ти взимат да отидеш до там със колата ! но не е там проблема , проблема е че само като чуят полиция и се почва нали знаеш че аз не го знам добре езика и днеска си имам работа не мога да ти свърша работа, питай Иван и тн.
Rolingash Преторий
Заглавие: Re: Малко Помощ във връзка със законите във европа Сря Фев 26, 2014 11:39 pm
There has been some new legislation introduced recently which prohibits searching for archaeological material without a permit. To obtain a permit, please apply to the Ministry of Culture in Portugal .
ето някакъв закон който забранява търсене на археологически материал без разрешително . само това е закона питах шефката която е питала мъжът и, който е полицаи но и той не е знаел закона за това се е обадил във лисъбон и те са му казали това. Но дали това означава че нямам право да търся не може да ми каже . аз я попитах като отида да търся на плажа и ако доидат карабинерите ще им кажа че тарся стотинки или съм загубил нещо тя ми каза че не знае това е бил отговора на полицията който ми даде и не може да ми помогне ПРОСТО НО КОМЕНТ .
metala Новобранец
Заглавие: Re: Малко Помощ във връзка със законите във европа Сря Фев 26, 2014 11:51 pm
какво да ти кажа колега ,добре трябва дапроучиш нещата първо после вади фишера.може и само да трябва да станеш член на някой клуб знам ли.щото ти викаш ще търкам на плажа ама ако плажа е като насебър или шкорпиловци и се води и археологически обект и ти не го знаеш скоро наистина няма да се прибереш в бг.питане му е майката.
igi80 Легионер
Заглавие: Re: Малко Помощ във връзка със законите във европа Чет Фев 27, 2014 1:11 am
metal, не бъди егоист...,все пак, Черноморието е Българско, а не..............мойто!