Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пет Фев 21, 2014 8:50 pm
Симпличио написа:
Колеги, нека разсъждаваме трезво - физичните закони са едни и същи, както за Деус, така и за най-евтината гаражна бангия, така че колкото и да се мъчат производителите, таванът на технологиите е достигнат и само може да се подобрява визията и комфортът, точно това наблюдаваме при Деус - лек, ергономичен, безжичен, но като ефективност на полето е като другите добри, но доста по-евтини модели на реномираните марки.
абе МУХЛЮ ти някога държал ли си в ръцете си ДЕУС???? ако беше хуй щях да ти го набия целия, ама то е акъл! голям ПРОФЕСОР си!!! що не отвориш школа за обучение по металдетектинг
:
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пет Фев 21, 2014 8:56 pm
Симпличио написа:
Колеги, нека разсъждаваме трезво - физичните закони са едни и същи, както за Деус, така и за най-евтината гаражна бангия, така че колкото и да се мъчат производителите, таванът на технологиите е достигнат и само може да се подобрява визията и комфортът, точно това наблюдаваме при Деус - лек, ергономичен, безжичен, но като ефективност на полето е като другите добри, но доста по-евтини модели на реномираните марки.
Отново си в заблуда или така си пишеш щото е кисело гроздето... И щом физичните закони са еднакви за всички,хайде тогава намери друг апарат,дето със 22 см сонда ще има дълбочината на деуса. Чакам да ми кажеш кой е този апарат ?
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пет Фев 21, 2014 9:02 pm
Mladencho написа:
Отново си в заблуда или така си пишеш щото е кисело гроздето... И щом физичните закони са еднакви за всички,хайде тогава намери друг апарат,дето със 22 см сонда ще има дълбочината на деуса. Чакам да ми кажеш кой е този апарат ?
Младенчо, като купя Евротека с 20 см. сонда ще ти покажа клип за дълбочината му, пък тогава ми говори хвалебствия за Деуса.
lomidol Цезар
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пет Фев 21, 2014 9:06 pm
Симпличио написа:
Колеги да направим минута мълчание и да пренебрегнем, провокаторите във форума.Явно е че колегата Симпличио, не е вчерашен и се опитва да провокира всичко и всеки във форума.Не му се връзвайте.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пет Фев 21, 2014 9:12 pm
В голяма заблуда сте относно моята персона, колега Ломидол! Аз съм обикновен, честен търсач, изразявам мнението си откровено, затова и някои "колеги" тук почнаха да губят нерви, като ето този селски бек с бирения корем:
adminn Admin
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Съб Фев 22, 2014 12:47 pm
jordan_nenov написа:
pavli_q написа:
бобо написа:
Деуса не е нещо божествено,даже не е и полубожествено-совите не са това,коета са....
Да разбира се че не е нещо божествено ,но пък за сега е най добрият МОНЕТАР поне лично за мен е така
Нали знаеш че има и една друга поговорка И лисицата казала, че гроздето е кисело като не могла да го достигне.
Деуса е добър в по-горните слоеве на земята. На границата на детекция мълчи като пукъл. Просто е по-плитък от известна марка хамерикански апарати, които са любими на търсачите на метеорити...
Колега, говориш за Деус със сонда 22.5см. и версия 2 - сигурен съм в това или човека, дето си гледал не разбира много от Деуса. Деуса е най-добър от всичко и навсякъде. Питай произволно избран търсач от Монтана там всички май вече имат Деус , щото не е дълбок и не става.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Съб Фев 22, 2014 1:08 pm
adminn написа:
jordan_nenov написа:
pavli_q написа:
бобо написа:
Деуса не е нещо божествено,даже не е и полубожествено-совите не са това,коета са....
Да разбира се че не е нещо божествено ,но пък за сега е най добрият МОНЕТАР поне лично за мен е така
Нали знаеш че има и една друга поговорка И лисицата казала, че гроздето е кисело като не могла да го достигне.
Деуса е добър в по-горните слоеве на земята. На границата на детекция мълчи като пукъл. Просто е по-плитък от известна марка хамерикански апарати, които са любими на търсачите на метеорити...
Колега, говориш за Деус със сонда 22.5см. и версия 2 - сигурен съм в това или човека, дето си гледал не разбира много от Деуса. Деуса е най-добър от всичко и навсякъде. Питай произволно избран търсач от Монтана там всички май вече имат Деус , щото не е дълбок и не става.
Я кажи колега нещо за лимитираната серия на фишер с голямата сефка и бустера... Деуса според теб по-дълбок ли е от тази конфигурация????? Или аз съм късоглед и пея в хора...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
бобо Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Съб Фев 22, 2014 7:59 pm
pavli_q написа:
бобо написа:
Да разбира се че не е нещо божествено ,но пък за сега е най добрият МОНЕТАР .
Според някои Спектрата била една идея по добра-че и две....
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Нед Фев 23, 2014 6:42 pm
adminn написа:
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 1:55 pm
adminn написа:
jordan_nenov написа:
pavli_q написа:
бобо написа:
Съгласен съм с това мнение.Не съм виждал до сега нещо по добро от деуса.Както Светльо каза много предимства има.Все едно имаш няколко апарата в 1.
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 1:59 pm
jordan_nenov написа:
adminn написа:
jordan_nenov написа:
pavli_q написа:
бобо написа:
Я кажи колега нещо за лимитираната серия на фишер с голямата сефка и бустера... Деуса според теб по-дълбок ли е от тази конфигурация????? Или аз съм късоглед и пея в хора...
Смешна работа.Деуса с голямата антена ще го съсече с правилните настройки.Това, че си го пробвал с някой дето е пуснал програма с 2-3 реактивити и сте гледали кое е по дълбоко не значи че ако го сбориш с моя както аз съм го настроил ще си по-дълбок.Аз имам и фишер ф 75 и деус верно не е лимитирана серия фишера но знам какво може.Деуса е по дълбок.
talasumo Легионер
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 5:44 pm
Аз за себе си реших да взимам деус за останалите незнам
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 6:25 pm
talasumo написа:
Със здраве да си го ползваш! Много цвят и радостни моменти. А каквото ми е писано да извадя, може и с пръчка да го изчопкам. Това е късмета! Ей затова пожелавам късмет на всички търсачи!
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
uzurpatora Новобранец
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 6:33 pm
pavli_q написа:
бобо написа:
бобо Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 7:15 pm
Еййй,ма прехвалена стока,тоз Деус ,бе!Вярвайте си....Че е най-добър,най добър е,ама само в много замърсено,пък,че ще бие сички други и в дълбочините-сиииилно се съмнявам.Да не говорим за орудените обекти.Това,че работел най добре навсякъде ,са пълни глупости.Просто в момента е модерен-така беше и с Експлорера,после с Ф75,и тогава всички ревяха,че по добро от въпросното нема,само дето не е точно така.Металдетектора е съвкусност от много качества,и няма как определена машина да покаже максимум във всичко.Деуса е високотехнологична играчка,която обаче си има своите недостатъци.За мен-лично Деуса е много далеч от моя идеал за детектор.
talasumo Легионер
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 7:30 pm
jordan_nenov написа:
talasumo написа:
Със здраве да си го ползваш! Много цвят и радостни моменти. А каквото ми е писано да извадя, може и с пръчка да го изчопкам. Това е късмета! Ей затова пожелавам късмет на всички търсачи!
Много благодаря колега! Здраве и късмет на всички пожелавам и аз.
talasumo Легионер
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 7:42 pm
бобо написа:
Еййй,ма прехвалена стока,тоз Деус ,бе!Вярвайте си....Че е най-добър,най добър е,ама само в много замърсено,пък,че ще бие сички други и в дълбочините-сиииилно се съмнявам.Да не говорим за орудените обекти.Това,че работел най добре навсякъде ,са пълни глупости.Просто в момента е модерен-така беше и с Експлорера,после с Ф75,и тогава всички ревяха,че по добро от въпросното нема,само дето не е точно така.Металдетектора е съвкусност от много качества,и няма как определена машина да покаже максимум във всичко.Деуса е високотехнологична играчка,която обаче си има своите недостатъци.За мен-лично Деуса е много далеч от моя идеал за детектор.
Еми колега четох мнения, гледах клипове, говорих с хора болшинството са за деус.За форумните модни течения знам помня когато българските производители се караха кой е по най, после дойде тесоро манията когато тежон/вакуеро/сибола бяха върха, после се появиха ХР силата и макса и те станаха най доброто и така следващата мания се очертава да е АКА поне на мене така ми се струва.Преди година се гонеше дълбочина сега е модна скороста на възстановяване и така.На мене лично ме трябва релик машина и то по скоро като хоби че на последък няма време да се търка и си харесах деуса че е на няколко честоти лек е и от видяното с малката сонда се справя идеално.Ако можеш да споделиш нещо конкретно давай всяка информация е полезна.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 8:10 pm
бобо написа:
Деуса е високотехнологична играчка,която обаче си има своите недостатъци.За мен-лично Деуса е много далеч от моя идеал за детектор.
Бобо, във връзка с тази "високотехнологичност" на Деуса трябва да имаме предвид следните съображения - идеята на французите да вградят сложна електроника в сондата изобщо не ми вдъхва доверие даже си е направо противопоказна, защото не може да се предвиди по какъв начин тези джунджурии ще влияят на индуктивността на бобината и оттам на качествата на детектора като цяло. Идеалната концепция е да няма никакви електронни компоненти и електропроводими тела в близост до бобината, като единствено артефактите в земята да влияят на индуктивността й, така електронният блок може максимално ефективно и вярно да анализира сигналите. Следователно френската безжична концепция просто е глупава и не вярвам да се превърне в стандарт.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 8:42 pm
Симпличио написа:
бобо написа:
Деуса е високотехнологична играчка,която обаче си има своите недостатъци.За мен-лично Деуса е много далеч от моя идеал за детектор.
Бобо, във връзка с тази "високотехнологичност" на Деуса трябва да имаме предвид следните съображения - идеята на французите да вградят сложна електроника в сондата изобщо не ми вдъхва доверие даже си е направо противопоказна, защото не може да се предвиди по какъв начин тези дужнджурии ще влияят на индуктивността на бобината и оттам на качествата на детектора като цяло. Идеалната концепция е да няма никакви електронни компоненти и електропроводими тела в близост до бобината, като единствено артефактите в земята да влияят на индуктивността й, така електронният блок може максимално ефективно и вярно да анализира сигналите. Следователно френската безжична концепция просто е глупава и не вярвам да се превърне в стандарт.
Всъщност,без да съм капацитет в електроника и електротехника,точно това инженерно решение хич не ми допада-терена при мен е осеян с камъни,и хич не ми се нрави при всеки мах на антената да засилвам към камъните техника за хиляда и ...лева.
бобо Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 8:51 pm
talasumo написа:
бобо написа:
Еми колега четох мнения, гледах клипове, говорих с хора болшинството са за деус.За форумните модни течения знам помня когато българските производители се караха кой е по най, после дойде тесоро манията когато тежон/вакуеро/сибола бяха върха, после се появиха ХР силата и макса и те станаха най доброто и така следващата мания се очертава да е АКА поне на мене така ми се струва.Преди година се гонеше дълбочина сега е модна скороста на възстановяване и така.На мене лично ме трябва релик машина и то по скоро като хоби че на последък няма време да се търка и си харесах деуса че е на няколко честоти лек е и от видяното с малката сонда се справя идеално.Ако можеш да споделиш нещо конкретно давай всяка информация е полезна.
Всеки сам трябва да си носи кръста,не чакай другите да ти казват какво да вземеш.Все пак,би трябвало да си наясно ,че с тази малка антена Деуса няма как да е "релик".Според мен ,която и да е машина,с антена по малка от 28см и по голяма от 33см няма как да покаже максималните си възможности.28-33-това е общо взето златната среда-такава антена задължително трябва да имаш.Ко ще и Деус да е!
talasumo Легионер
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Пон Фев 24, 2014 9:04 pm
поне от 10 години знам че от Бг форум адекватен съвет не може да се очаква, тука има поне 20 човека дето са работили с 2 от машините дето съм посочил и поне 10 имат сериозни наблюдения и над трите ма само недомлъвки и толкова! В такива теми обикновено нищо конкретно не се пише което не е и изненадващо то за това и се продават машини на по 2 излизания купени за маса пари преди 20 дена.
mario321 Цезар
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Вто Фев 25, 2014 6:44 pm
jordan_nenov написа:
adminn написа:
jordan_nenov написа:
pavli_q написа:
бобо написа:
Тука може ли само лекичко да отговоря! Не Не еееее! Значи ф75 ЛТД + 33ултимейта на орудено( 86 ) така кърти че дори и най дълбоки те цветове си ги разпознава правилно но за ДЕУСА малко му е трудно това !!!!!
tepes Цезар
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Вто Фев 25, 2014 7:06 pm
talasumo написа:
поне от 10 години знам че от Бг форум адекватен съвет не може да се очаква, тука има поне 20 човека дето са работили с 2 от машините дето съм посочил и поне 10 имат сериозни наблюдения и над трите ма само недомлъвки и толкова! В такива теми обикновено нищо конкретно не се пише което не е и изненадващо то за това и се продават машини на по 2 излизания купени за маса пари преди 20 дена.
Ти очакваше нещо различно ли? Като тая тема има още 100, във всички пише едно и също, с малки разлики в зависимост на къде духа вятъра !
Заралията Новобранец
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Сря Фев 26, 2014 1:58 am
Лично моето мнение е, че предимството на Деуса е в 4-те честоти на работа, това го прави най-универсалната машина. При Майнлаб има някаква мултичестотна технология, но там към една основна честота се добавят хармонични и такова комплексно електромагнитно поле се използва за определяне естеството на артефакта, понеже той по някакъв специален начин изменя хармоничния спектър на полето и именно тези изменения се анализират и служат за дискриминация на артефактите. Това на пръв поглед изглежда остроумна концепция, но дали нещо не са успели да я реализират добре, дали поради други причини, но машините на Майнлаб не се славят с някаква перфектна дискриминация, доколкото изобщо имам представа.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Deus, Gmaxх II или Teknetics T2? Сря Фев 26, 2014 1:50 pm
Заралията написа:
Лично моето мнение е, че предимството на Деуса е в 4-те честоти на работа, това го прави най-универсалната машина. При Майнлаб има някаква мултичестотна технология, но там към една основна честота се добавят хармонични и такова комплексно електромагнитно поле се използва за определяне естеството на артефакта, понеже той по някакъв специален начин изменя хармоничния спектър на полето и именно тези изменения се анализират и служат за дискриминация на артефактите. Това на пръв поглед изглежда остроумна концепция, но дали нещо не са успели да я реализират добре, дали поради други причини, но машините на Майнлаб не се славят с някаква перфектна дискриминация, доколкото изобщо имам представа.
За Деуса се съгласявам с теб... Но при Майнлаб нещата са други честота на излъчване от 1.5 до 100 kHz със стъпка от 3.5 kHz е нещо мн. добро да чуваш дребни и едри сигнали едновременно от максимална дълбочина не знам да ли някой ползва тази технология - FBS или BBS... За дискриминацията мога да кажа че няма марка която да конкурира Майнлаб...