Заглавие: Мнение за Tesoro Tejon. Сря Фев 19, 2014 12:00 pm
Колеги кажете как се представя този апарат като дълбочина и като дискриминация и на орудано?Благодаря предварително.
ivdebul Новобранец
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Чет Фев 20, 2014 8:59 pm
И аз питах и разпитвах ама никой нищто-сякаш е забранено да се говори за тази марка!!!!Имам тежон от 2-3 години ни ми се е случвапо да отида някъде и тежона да не ще да работи-аз и не ходя много де добра машина-спокойна -работя със сеф антена-такава ми препоръчаха!ЗА МЕН ЛИЧНО машинката е добра за парите си -ако можеш вземи от някой да я пробваш и тогава купувай-------ПРЕПОРЪКА -работи със слушалки!!!!
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Чет Фев 20, 2014 9:32 pm
Този модел е симпатичен, харесва ми,че е с честота, подходяща за търсене и на самородки, така че някой ден може и да се оборудвам с такъв, стига да изпадне на атрактивна цена.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Чет Фев 20, 2014 9:34 pm
ivdebul написа:
И аз питах и разпитвах ама никой нищто-сякаш е забранено да се говори за тази марка!!!!Имам тежон от 2-3 години ни ми се е случвапо да отида някъде и тежона да не ще да работи-аз и не ходя много де добра машина-спокойна -работя със сеф антена-такава ми препоръчаха!ЗА МЕН ЛИЧНО машинката е добра за парите си -ако можеш вземи от някой да я пробваш и тогава купувай-------ПРЕПОРЪКА -работи със слушалки!!!!
Колега,колко струва такъв нов апарат? Питам,защото ми бе препоръчан наскоро от двама опитни монетаристи. Добре е да се чуят и повече мнения,впечатления от работа с други антени ...Поздрави!
Хаосът е или временен,или гибелен!
бобо Джадай
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Чет Фев 20, 2014 9:45 pm
Трибал-М написа:
ivdebul написа:
Колега,колко струва такъв нов апарат? Питам,защото ми бе препоръчан наскоро от двама опитни монетаристи. Добре е да се чуят и повече мнения,впечатления от работа с други антени ...Поздрави!
Само оригинална на Тежон 2иняколко на около 30дд-това е истината,не прецаквайте апаратите с разни изгъзици!
kris1111 Легионер
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Пет Фев 21, 2014 9:46 pm
Не съм Краси явно ме бъркаш с някои друг,а относно тежона с сев антената става един от наи дълбоките апарати но задължително със слушалки.Апарата е силен на чисти терени и за уродено не става.Дано съм бил полезен,в другиа форум има доста писано.Поздрави.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Фев 22, 2014 1:08 am
kris1111 написа:
Не съм Краси явно ме бъркаш с някои друг.
Колега, извинявам се, просто съм объркал една буква,предполагам си Крис(тиян). Поздрави и много цветни находки с Лобото през тази година!
uzurpatora Новобранец
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Фев 22, 2014 9:14 am
Симпличио написа:
Колеги, ето тук са пуснали една доста интересна модификация на Tejon, изглежда е за Франция, тоест става и за цяла Европа:
http://www.===========
Определено се замислям дали да не си я поръчам, след като Крис ми отказа офертата за неговото Лобо.
По принцип ми трябва добър детектор за самородно злато, иначе за по-едри обекти ще си купя Текнетикс Евротек, който е с чудесни качества, пък и евтин.
Ами копувай най накрая стига само си дрънкал като стара тенекия от сирене.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Чет Яну 08, 2015 2:26 pm
Тежона чува денар на 30см. ... Ама на първата копка сигнала изчезва...
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Чет Яну 08, 2015 7:04 pm
Малко ме съмнява че изобщо това е сигнал, както и да е, един приятел се чуди с какво да си смени мощния блисмул (че му идва много силен) и умува между тежона и ф75, за работа на лека почва, кой от двата ще извади по добра дълбочина и дискриминация?
colin96 Консул
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Чет Яну 08, 2015 9:57 pm
Успях за кратко да поработя с тежона.има същия недостатък като фишера.а именно дава дупков ефект при глинести почви.като друг недостатък за мен е еднотоналната дискриминация.но иначе е дълбока машина с много резултатна работа при замърсено.за цената си е 10 от 10.
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 11:10 am
Въпрос към тесоро юзърите, кой е по дълбок, тежон или делеон? като сонда мисля че е най добре sef 12x13 или греша. Реална ли е тази дълбочина от клипа или е някакъв фокус?
talasumo Легионер
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 2:05 pm
Имах тежон ако ти го дават за над 500левчета заеби ако мислиш за нов от магазина ептен заеби, за тия пари има други машини.
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 3:37 pm
Кои са тези други машини, изключвам бг фантастиките, не му се правят експерименти вече на моя човек, до скоро имаше близмул.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 4:14 pm
kronos555 написа:
Въпрос към тесоро юзърите, кой е по дълбок, тежон или делеон? като сонда мисля че е най добре sef 12x13 или греша. Реална ли е тази дълбочина от клипа или е някакъв фокус?
Клипа е напълно реален монетата е закопана от снимащия клипа... Всеки който има Тесоро Тежон и Ултимате 13" може да демонстрира същите фокуси - на лека почва... Само че Тесоро има един недостатък - на първата копка губи сигнала...
kronos555 Про-Консул
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 4:28 pm
Ако е така, мисля че въобще не е плитка машината понеже имах сорекс с 13" и знам за каква дълбочина става въпрос. А защо сигнала изчезва след първата копка това не ми е ясно? Сорекса със голямата сонда си го чува идеално сигнала, просто трябва по къси и бързи движения. Ако на тежона не му е навит грунда и не чува земята, то означава че е по дълбок от f75, противно на повечето мнения в нета че е плиткач.
talasumo Легионер
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 5:08 pm
Тежона нов от магазина е 1200, за 100 отгоре и деус и Ф75 са мноого по добър избор.Аз както споменах имах тежон по същото време и българска машина, разлика в дълбочина, стабилност и дискриминация никаква, просто тесорото е по пипнато като ергономия и е по удобно за работа и толкоз.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 5:09 pm
За съжаление и такива сигнали чува Тежона...
пурко Новобранец
Заглавие: / Съб Яну 10, 2015 5:47 pm
Тежона не е за всеки,плитка машина да кажеш че е ....не е вярно.Иска се опит и да свикнеш да различаваш поголемите железа,и не забравяйте Тежона е релик машина ,затова чува някои железа.Който му настоява и му свикне ,ще остане много доволен.
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 6:12 pm
пурко написа:
Тежона не е за всеки,плитка машина да кажеш че е ....не е вярно.Иска се опит и да свикнеш да различаваш поголемите железа,и не забравяйте Тежона е релик машина ,затова чува някои железа.Който му настоява и му свикне ,ще остане много доволен.
Колега аз не съм работил с нито един модел на Tesoro даже не съм срещал колеги около мен да работят с тази марка ,но по принцип се интересувам как работи и кой модел е по добър Tesoro Vaquero или Tesoro Tejon казват че и Тesoro Cibola като и изведеш ръчен грунд ставала добър монетар
който търси намира
пурко Новобранец
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 6:19 pm
Не са те излъгали Наско,аз имам Тежон и като се опарича ще си взема Цибола ,даже си купих и многооборотния потенциометър.Сменяш го ,извежда се цк. ключе отдолу под кутията ,даже мисля да му сложа и 12 в. захранване (щото е с 9в.) ,но там е малко по-сложно,и наистина става мн.добра машина.А разликата с Вкуерото е именно в ръчния грунд който има изведен.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 6:32 pm
По добре ще е на Тежона да се сложи фиксиран грунд-баланс... Не съм виждал по спокоен детектор от Тежона на около 18 kHz и да работи коректно...
пурко Новобранец
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 6:47 pm
Нали има Тежона вариант с фиксиран грунд -за Англичаните,наши хора там са ми казвали ,че пада доста дълбочината му, за мен няма проблем това че е ръчен,даже все го издувам до последно (на леки места говоря) малко става като нашите бг. мърморко,ама аз съм имал много гъдулки и съм свикнал с това.
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 7:27 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Вто Сеп 13, 2016 7:35 pm; мнението е било променяно общо 1 път
пурко Новобранец
Заглавие: Re: Мнение за Tesoro Tejon. Съб Яну 10, 2015 7:38 pm