Колеги , неотдавна си купих този уред и обещах да пиша след като поработя известно време с него. Ето и моите впечатления. 1. Страхотно бърз уред . То си личи и от честотата 19kHz! 2. Много е лесен за настройка и грундиране. 3. При замърсен терен с телове и други железа направо е оса. 4. Доста е лек. 5. С ултимейта има една прилична дълбочина , но тя зависи от орудяването на почвата. Примерно на средно орудени почви 1лв на около 30-33см.-веещ сигнал /в цветният диапазон/ , но който се копае 6. Страхотна дискриминация на сигналите. 7. Изключително безшумен уред без никакви паразитни сигнали. 8. Работи изключително добре под жици с високо напрежение. 9. Хубавото на този модел / говоря за старият голд бък , а не „pro”/ е , че при дълбоките сигнали ги дава с веещ сигнал и не го ожелезява, а напротив ги дава цвят. И най –хубавото е , че не ги отсича , а ги дава до края на възможностите си. 10. Също така ръждивото желязо в дълбочина го дава цвят но в граници 86-90 . 11. Единствената забележка мога да кажа за него е , че бързо изтощава батериите , но това се компенсира с две презареждащи се батерии. Едната в уреда , а другата в джоба.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
mironimo Легионер
Заглавие: mironimo Сря Фев 05, 2014 9:05 pm
Колега вземи си от технополис Rechargeable Battery FUJICELL NI-MH 280mah смятам че ще останеш доволен 12лв. мисля че струваше изкарал съм 3-излета по около 4часа и още е до половината а от излед до излед има 20-дена разлика без да съм я зареждал.Имам и друга на тази марка само че е 200mah но повече от 4 часа не издържа закупувана е от др.магазин и е светло зелена с бяла лента отгоре а и пише че е 8,4vol.а на другата си пише 9vol.тя е бяла с оранжева лента отдоло.Другото е че зависи и колко използваш пин-поинта а и чуствителноста ако е на 100 мисля че няма огромна разлика ако е на 89-90 но така си мисля аз .Втората батерия си е задалжително в джоба за всеки апарат с подобен тип батери
Колега вземи си от технополис Rechargeable Battery FUJICELL NI-MH 280mah смятам че ще останеш доволен 12лв. мисля че струваше изкарал съм 3-излета по около 4часа и още е до половината а от излед до излед има 20-дена разлика без да съм я зареждал.Имам и друга на тази марка само че е 200mah но повече от 4 часа не издържа закупувана е от др.магазин и е светло зелена с бяла лента отгоре а и пише че е 8,4vol.а на другата си пише 9vol.тя е бяла с оранжева лента отдоло.Другото е че зависи и колко използваш пин-поинта а и чуствителноста ако е на 100 мисля че няма огромна разлика ако е на 89-90 но така си мисля аз .Втората батерия си е задалжително в джоба за всеки апарат с подобен тип батери
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
И аз от бая време се каня да си взема на ф5 презареждащи батерии. Тея дни ще ида да си взема. Иванасене имаше ли някаква разлика в работата на апарата ти . На ф5 преди беше с такива доколкото си спомням
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: FISHER GOLD BUG Чет Фев 06, 2014 11:52 am
borislav123 написа:
И аз от бая време се каня да си взема на ф5 презареждащи батерии. Тея дни ще ида да си взема. Иванасене имаше ли някаква разлика в работата на апарата ти . На ф5 преди беше с такива доколкото си спомням
Не никаква! Само в джоба!
Колега за тези ли става въпрос http://rightbattery.com/451-8-4v-280-mah-fujicell-nimh-battery-tests/
Колега, този модел на Фишер е предназначен за търсене на самородно злато, затова и такава му е работната честота, а и на екрана няма стандартните за Фишер показания за разните му там американски монети от типа "dime", "quater" и т.н.
Все пак интересно, че си го пробвал като монетар, но не вярвам в това да му е силната страна, все пак този детектор е оптимизиран за разпознаване на златинки и самородки, както им казваме у нас.
Е и,какво от това,че е предназначен за самородно злато ? Той и моят голд макс е на 18 Кхц ама си е супер монетар,а и много хора го ползват с такава цел,за търсене на монети... Така че се гледа работата/производителността,не кои за кво е направен и предназначен. Поздрави.
http://www.batterymart.com/p-c-rli-9600-9v-lithium-ion-charger.html Колеги нещо подобно дали ще ни върши по добра работа ,и дали се продават в България такива батерии 9 Volt, 720 mAh Lithium Polymer Batteries Може и друга марка да са, навънка има доста голям избор и то на добра цена
Е и,какво от това,че е предназначен за самородно злато ? Той и моят голд макс е на 18 Кхц ама си е супер монетар,а и много хора го ползват с такава цел,за търсене на монети... Така че се гледа работата/производителността,не кои за кво е направен и предназначен. Поздрави.
Младенчо, 18 килохерца е твърде висока честота за монети - не, че няма да засече такива, ако са достатъчно близко до повърхността, но тази честота е оптимизирана за стандартния размер на златинките, следователно с Голд Бъг-а със сигурност ще пропуснеш някоя по-дълбока монета, дотато един F75 ще я засече без проблем.
Надали голд буг ще е по плитък от ф5 въпреки 4е ф5 е на по ниска 4естота. За сметка на това на замърсено 100 процента 4е бъга ще къса. Ако и дълбо4ината му е добра ще си е направо супер машинката.
Младенчо, 18 килохерца е твърде висока честота за монети - .
За някоя дълбока еМка може и да е твърде висока,ма за разни други дълбоки монетки си е таман по мярка.Пък Тесоро Тежон се води релик машина,и пак е на 17.и няколко кхц.... Между другото ,най много монети съм вадил точно на тая честота!!!,ма може и случайно да е.....
Надали голд буг ще е по плитък от ф5 въпреки 4е ф5 е на по ниска 4естота. За сметка на това на замърсено 100 процента 4е бъга ще къса. Ако и дълбо4ината му е добра ще си е направо супер машинката.
Колега от близо 1 м. съм с голд бък с ултимейт и Ти го казвам най-отговорно , че дълбочината му е колкото ф5 със същата сонда, а тя не е малка. Но разликата е от тук до небето в полза на голд бъка и в замърсено и в орудено. Дори на смачкан обект от доста машини с оруденост , която показваше на фишер 5 -78, между три дупки извадих две голями" бомби" .
А пък замърсено да не говорим! Там е оса.
Младенчо, 18 килохерца е твърде висока честота за монети - не, че няма да засече такива, ако са достатъчно близко до повърхността, но тази честота е оптимизирана за стандартния размер на златинките, следователно с Голд Бъг-а със сигурност ще пропуснеш някоя по-дълбока монета, дотато един F75 ще я засече без проблем.
На Теория е така както го казваш и аз го знам,но на практика не е точно така,тва дето го вадя с високочестотника като дълбочина на ход с друга машина примерно на 8 кХц не съм вадил,става въпрос за монети. Но и по-големи неща съм засичал на дълбочина...
На Теория е така както го казваш и аз го знам,но на практика не е точно така,тва дето го вадя с високочестотника като дълбочина на ход с друга машина примерно на 8 кХц не съм вадил,става въпрос за монети. Но и по-големи неща съм засичал на дълбочина...
Това е истината ,макар, че и аз отначало невярвах. За мен високочестотните металдетектори с подхадяща антена са най-добрите монетари!
Колега от близо 1 м. съм с голд бък с ултимейт и Ти го казвам най-отговорно , че дълбочината му е колкото ф5 със същата сонда, а тя не е малка. Но разликата е от тук до небето в полза на голд бъка и в замърсено и в орудено. Дори на смачкан обект от доста машини с оруденост , която показваше на фишер 5 -78, между три дупки извадих две голями" бомби" .
Колега от близо 1 м. съм с голд бък с ултимейт и Ти го казвам най-отговорно , че дълбочината му е колкото ф5 със същата сонда, а тя не е малка. Но разликата е от тук до небето в полза на голд бъка и в замърсено и в орудено. Дори на смачкан обект от доста машини с оруденост , която показваше на фишер 5 -78, между три дупки извадих две голями" бомби" . А пък замърсено да не говорим! Там е оса.
Истината е че твоето е най-добро !
много ми е интересно освен големи ПЛЮСОВЕ, дали има МИНУСИ !!!! няма да се учудя ако се окаже че е по-добър от Деуса!!!!
Този прото по скоро прилича на ф5 и е многооооооооо.......далеч от истината , но старият е супер яка машина с ултимейта. Най малкото звуците са му съвсем различни. Дори съм готов да ги пребориме с деуса ти, но на ход! Без предварително поставени предмети. От както го имам усетих какво значи да имаш хубава машина.
Най-лошото му е , че се спуквам да копая цветни сигнали и се уморявам!
В каталога за метал детектори на форума има fisher gold bug mega с две сонди. Едната малката за самородно злато другата сеф 38-30. Това ли е стария модел.