Заглавие: Re: XLT - MIXED-MODE Пет Юли 24, 2009 10:04 am
На мен не ми пречи .Работил съм с доста апарати само на звук и съм свикнал.Поработи малко да свикнеш ,по -спокойно е без VCO.
deultum Цезар
Заглавие: Re: XLT - MIXED-MODE Пет Юли 24, 2009 9:50 pm
мама му да .... ониа ден си купих нови батерии панасоник 2800 зареждах ги два дена и ги изключих , сложих ги в апарата и ми показва 1,6 волта .бах маа му верно че бяха по 2,50 лв. бройката ама толкоз пък да не се зареждат ли е .а .може и да е моя грешката понеже като изключих зарядното го изключих само от тока а остана включено за половин час към зарядното и си мисля дали зарядното не ги е разредило
Гост Гост
Заглавие: Re: XLT - MIXED-MODE Пет Юли 24, 2009 10:40 pm
колега зарядното ако не изключва за два дена може да им .... мамата.. !! що ги държа толкова много време ?
deultum Цезар
Заглавие: Re: XLT - MIXED-MODE Пет Юли 24, 2009 11:55 pm
ами щото на батериите пише че се зареждат с 900 ма зарядно а на ХЛТ е 250 ма и за това а и ми е ново зарядното .с старите батерии нямах тоз проблем само дето бяха различни марки и различни 4асове
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: XLT - MIXED-MODE Съб Юли 25, 2009 12:24 am
Колега, 2800mAh батерии за 2,50лв., че и Panasonic Тая цена нищо ли не ти говори? Хубавите батерии са по 5-6лв за бр, ако са и маркови са по 7-8лв, а може и нагоре, зависи кой ги продава. Между другото точно Panasonic има най много ментета. Преди време в Илиянци имаше Panasonic 2000mAh за 0,60лв за бр. Познай дали са ставали за нещо? Сигурно и твоите са от подобна серия.
markantony Преторий
Заглавие: Re: XLT - MIXED-MODE Съб Юли 25, 2009 10:20 am
Колега, 2800mAh батерии за 2,50лв., че и Panasonic Тая цена нищо ли не ти говори? Хубавите батерии са по 5-6лв за бр, ако са и маркови са по 7-8лв, а може и нагоре, зависи кой ги продава. Между другото точно Panasonic има най много ментета. Преди време в Илиянци имаше Panasonic 2000mAh за 0,60лв за бр. Познай дали са ставали за нещо? Сигурно и твоите са от подобна серия.
Да колеги за тези програми.Не бях работил на смесен режим с приемане на всички VDI числа,включена тонова идентификация и толкова висок Preamp Gain.За платформа използвах C/J без да променям АЦ и ДЦ и става,работи се по бавно,дълбочината е добра.
Да колеги за тези програми.Не бях работил на смесен режим с приемане на всички VDI числа,включена тонова идентификация и толкова висок Preamp Gain.За платформа използвах C/J без да променям АЦ и ДЦ и става,работи се по бавно,дълбочината е добра.
Колега, какво имаш в предвид,че се работи по бавно с Mixed Mode и че дълбочината е добра.
Смисълът на Mixed Mode - да може се работи едновременно на 2 режима - all metal(DC) и с дискриминация (AC), . Когато сондата е в нормално движение(motion) се включва канала с дискриминация. Когато сондата е неподвижно или се движи много бавно (non motion)се включва канал all metal.
И дълбочината е различна за motion и non motion режима.
И още нещо : колеги ,без да се сърдите - темата е за ХЛТ - Mixed Mode,а не за Спектра и че някъде си имало интересни неща. Отворете нова тема за Спектра V3, надявам се ,че ще е интересна.
А да и още нещо колега - във всяка документация за XLT e описано ,че когато MIXED MODE=ON, PREAMP GAIN-a не трябва да е висок....
Ами колега за бавната работа имах в предвид,че не се маха така както когато работиш на аудио дискриминация.Mixed mode pro на Спектрата е с гайн 12,на Вас колега ако не ви се експериментира не го правете.
Ами колега за бавната работа имах в предвид,че не се маха така както когато работиш на аудио дискриминация.Mixed mode pro на Спектрата е с гайн 12,на Вас колега ако не ви се експериментира не го правете.
Благодаря колега,аз не разбрах ,че си със спектра,благородно ти завиждам за нея ...
Мисля че колегата няма спектра (под аватара пише игал спектрум).Идеята му според мен е да взаимстваме някоя от програмите за спектрата и да ги преработим за игал или хлт.Ако е така нека сподели резултати ако е правил тестове.
Мисля че колегата няма спектра (под аватара пише игал спектрум).Идеята му според мен е да взаимстваме някоя от програмите за спектрата и да ги преработим за игал или хлт.Ако е така нека сподели резултати ако е правил тестове.
Не става колега.В един руски сайт,четох нещо подобно,хората са пробвали и те, като намеря време ще направя copy/paste тук.Май бяха за ДФХ програмите.
Админ може ли да пействам цитати на руски тук или трябва да ги превеждам.
nelivo_64 Новобранец
Заглавие: Re: XLT - MIXED-MODE Чет Яну 28, 2010 12:05 am
Костак на 25см при Coarse GEB-28
nelivo_64 Новобранец
Заглавие: Re: XLT - MIXED-MODE Чет Яну 28, 2010 12:26 am
Извинявам се колега чак сега видях въпроса ти на лични с Игал Спектрум работя (немога да пиша от там)
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: XLT - MIXED-MODE Чет Яну 28, 2010 8:44 am
Колега тази настроика която си посочил е за земния баланс тя зависи от почвата.как влияе на дълбочината? Аз като начинаещ с хлт да попитам имали разлика в дълбочината при ръчен и автоматичен земен баланс?Един ден се мъчих да го бансирам ръчно ама нищо не стана.После ми дойде на акъла да го балансирам ажтоматично и да изключа аутотрака т.е да фиксирам земния баланс ама незнам да ли е правилно. И още нещо защо игал е по дълбок от хлт? За сметка на по лоша дискриминация ли?
kodokan Консул
Заглавие: Re: XLT - MIXED-MODE Чет Яну 28, 2010 11:02 am
N@SKO написа:
Колега тази настроика която си посочил е за земния баланс тя зависи от почвата.как влияе на дълбочината? Аз като начинаещ с хлт да попитам имали разлика в дълбочината при ръчен и автоматичен земен баланс?Един ден се мъчих да го бансирам ръчно ама нищо не стана.После ми дойде на акъла да го балансирам ажтоматично и да изключа аутотрака т.е да фиксирам земния баланс ама незнам да ли е правилно. И още нещо защо игал е по дълбок от хлт? За сметка на по лоша дискриминация ли?
Не съм имал Ийгъл,но съм чувал от колеги,че може повече да го издуваш.
Наско пробвай на Prospecting,правиш балансирането и изключваш AutoTrac програмата е на всички метали.Отиваш на Coarse GEB променяш и помпаш да изчистиш земята(не пипаш тригера той е на център).Ако числата са по високи грунда е по-добър и дълбочината е по-добра.Хубава машина имаш,това за по дълбоката машина са относителни неща.Работи си на автоматичен баланс,на замърсено Relic и вдигай АЦ докато работи стабилно без фалшиви сигнали.
Наско пробвай на Prospecting,правиш балансирането и изключваш AutoTrac програмата е на всички метали.Отиваш на Coarse GEB променяш и помпаш да изчистиш земята(не пипаш тригера той е на център).Ако числата са по високи грунда е по-добър и дълбочината е по-добра.Хубава машина имаш,това за по дълбоката машина са относителни неща.Работи си на автоматичен баланс,на замърсено Relic и вдигай АЦ докато работи стабилно без фалшиви сигнали.
Колегата е прав за автоматичния баланс. Ще допълня колегата след Coarse GEB,имаш възможност за по финна настройка с FINE G.E.Б. - в неголям диапазон около стойноста на COARSE
Не е зле TRAC VIEW да ти е включено - може да разбереш на какъв терен си,ако често ти се появява trac - значи си на по тежък терен. Trac Speed позволява да настроиш нивото на изменение на количеството минерали, за да се извърши автотрекинг. При малка скорост(Trac Speed) всяко голямо изменение на минерализацията на грунда ще предизвика автотрекинг. При по голяма скорост(Trac Speed) и по незначително изменение на минерализацията ще предизвика автотрекинг.
В момента работя с тази програма: http://whites.co.uk/images/stories/XLT3.pdf Преамплифер гайн го вдигам на 6 и работи стабилно на лека почва. Ако е малко по тежка почвата почва да се обажда плюс 95. Питата ми ли не е наред или е нормално да не мога да го издуя повече?