Заглавие: Re: tesoro lobo Нед Мар 16, 2014 10:50 pm
Колеги, пак да повторя, че за мен плиткостта на марката Тесоро не е недостатък, защото просто тези машини са проектирани за търсене на изгубени монети в добре поддържани, затревни терени - паркове, поляни и прочее места, където се събират много хора и се предполага, че са загубени много монети. Следователно на такива места просто тези апарати са без конкуренция поради своята ергономичност, стабилност и надеждност. Затова търсачите просто трябва да знаят каква е концепцията на Тесоро и да не ги използват за търсене на обекти на дълбочина над 15 см.
B.K. Преторий
Заглавие: Re: tesoro lobo Пон Мар 17, 2014 11:23 pm
Симпличио написа:
Колеги, пак да повторя, че за мен плиткостта на марката Тесоро не е недостатък, защото просто тези машини са проектирани за търсене на изгубени монети в добре поддържани, затревни терени - паркове, поляни и прочее места, където се събират много хора и се предполага, че са загубени много монети. Следователно на такива места просто тези апарати са без конкуренция поради своята ергономичност, стабилност и надеждност. Затова търсачите просто трябва да знаят каква е концепцията на Тесоро и да не ги използват за търсене на обекти на дълбочина над 15 см.
Колега това дето си го написал не е вярно .Тесорките не са плитки машини . Ти предполагам тесорка не си хващал никога но експертни коментари пишеш . Колегата quell е с елипса 5*10 инча пита ,ми с толкова малка пита кой апарат ще е дълбок ? Като му се сложи 12*10 или 13 ултимейт нещата са перфектни . От големите антени лобото в никакъв случай не става по малко стабилно, както разправя друг колега по горе . Казваш не се ползвали тесорките за обекти над 15 см дълбочина , ми аз тия монети дет ги вадя от 30-40 см с биотокове ли ги угаждам ?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: tesoro lobo Вто Мар 18, 2014 10:23 am
Може би Тежона е по плитък от Лобото - щом чува цветни сигнали от 30-40см. ...?
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: tesoro lobo Вто Мар 18, 2014 11:11 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Вто Сеп 13, 2016 7:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път
pechkata Джадай
Заглавие: Re: tesoro lobo Сря Мар 19, 2014 9:14 am
yaponetsa написа:
В режим алл метал прага се поставя на положение леко да жужи,и след като се грундира,и се премине в режим дискриминация ПРАГА СЕ ВРЪТВА НА МАКСИМУМ,а сенса се увеличава до положение в което апарата е спокоен.тогава се постига добра дълбочина с тоя апарат...
Той дълбочина има независимо как е сложен праг-звук - на клипа се вижда че в режим дискриминация сигнала става черен и не го чува... Това се дължи на процесора - софтуера... И Лобото не може да е по дълбок от Тежона...
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: tesoro lobo Сря Мар 19, 2014 2:11 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Вто Сеп 13, 2016 7:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път
pechkata Джадай
Заглавие: Re: tesoro lobo Сря Мар 19, 2014 2:26 pm
yaponetsa написа:
лобото не е по дълбок,ама другия път врътни на тежона трешхолда на макс,след като го грундираш и ше усетиш разлика в дълбочината
Въртял съм го и не вдига дълбочина а дава дълбокия сигнал като плитък... Може би при Вакерото се получава този номер защото е на по ниска честота 14 kHz и той би трябвало чува дълбоко големи монети... Тежона е за тънки сигнали...
B.K. Преторий
Заглавие: Re: tesoro lobo Сря Мар 19, 2014 9:34 pm
То май зависи и кой работи с апарата .
Симпличио Консул
Заглавие: Re: tesoro lobo Сря Мар 19, 2014 9:44 pm
Апаратите на Тесоро може да ги оприличим примерно с Фолксфаген Костенурка - симпатични, компактни и надеждни машинки, които, обаче, колкото и да им даваш зор, не може да се мерят с мощни бизони като БМВ и Мерцедес.
Последната промяна е направена от Симпличио на Сря Мар 19, 2014 10:11 pm; мнението е било променяно общо 1 път
B.K. Преторий
Заглавие: Re: tesoro lobo Сря Мар 19, 2014 10:03 pm
Симпличио написа:
Апаратите на Тесоро може да ги опреличим примерно с Фолксфаген Костенурка - симпатични, компактни и надеждни машинки, които, обаче, колкото и да им даваш зор, не може да се мерят с мощни бизони като БМВ и Мерцедес.
Сега пък с Тесорките се базикаш . Ама съм сигурен че не си пипал Тесорка , аз съм имал четири модела и лошо не мога да кажа за тях .
Симпличио Консул
Заглавие: Re: tesoro lobo Сря Мар 19, 2014 10:14 pm
B.K. написа:
Сега пък с Тесорките се базикаш . Ама съм сигурен че не си пипал Тесорка , аз съм имал четири модела и лошо не мога да кажа за тях .
Напротив, все пак не ги сравних с Трабант или Запорожец, нали?
Ако бяха толкова добри, ти поне едно Тесоро щеше да си запазиш, струва ми се.
Последната промяна е направена от Симпличио на Чет Мар 20, 2014 12:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: tesoro lobo Сря Мар 19, 2014 10:17 pm
Симпличио написа:
B.K. написа:
Симпличио написа:
Такова затапване няма!
B.K. Преторий
Заглавие: Re: tesoro lobo Сря Мар 19, 2014 10:22 pm
Симпличио написа:
B.K. написа:
Симпличио написа:
Не преиначавай смисъла , сега имам две тесорки . Имал съм възможността да тествам повечето марки и модели и по добри от тесорките няма , това е мое мнение , но тук има много теоретици които няма да са съгласни
pechkata Джадай
Заглавие: Re: tesoro lobo Чет Мар 20, 2014 9:24 am
B.K. написа:
Ама съм сигурен че не си пипал Тесорка , аз съм имал четири модела и лошо не мога да кажа за тях .
То затова ли не можа да кажеш номера с трешхолда...?
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: tesoro lobo Чет Мар 20, 2014 11:11 am
pechkata написа:
B.K. написа:
Ама съм сигурен че не си пипал Тесорка , аз съм имал четири модела и лошо не мога да кажа за тях .
Ся, той е имал 1219387287 " Тесорки" и знае за ко стаа въпрос!
B.K. Преторий
Заглавие: Re: tesoro lobo Чет Мар 20, 2014 12:16 pm
Gandalf написа:
pechkata написа:
B.K. написа:
Отивай на лекар бе психо .
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: tesoro lobo Чет Мар 20, 2014 12:20 pm
B.K. написа:
Gandalf написа:
pechkata написа:
B.K. написа:
Отивай на лекар бе психо .
Дооообре!
Симпличио Консул
Заглавие: Re: tesoro lobo Чет Мар 20, 2014 1:03 pm
Колеги, Лобото работи добре на орудени терени, това никой не го отрича, макар и да не дълбок апарат, но това мен специално не ме притеснява, защото не обичам да копая дупки за кладенци, винаги излизам ето подобен инструмент за копане:
Сами разбирате, че такава брадвичка става за разриване на горния слой, на дълбочина 10-15 санта, така че едно Тесоро идеално ме устройва.
Последната промяна е направена от Симпличио на Чет Мар 20, 2014 11:34 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
бобо Джадай
Заглавие: Re: tesoro lobo Чет Мар 20, 2014 11:28 pm
Симпличио написа:
Колеги, Лобото работи добре на орудени терени, това никой не го отрича, макар и да не дълбок апарат, но това мен специално не ме притеснява, защото не обичам да копая дупки за кладенци, винаги излизам ето с подобен инструмент за копане:
Сами разбирате, че такава брадвичка става за разриване на горния слой, на дълбочина 10-15 санта, така че едно Тесоро идеално ме устройва.
И аз имам съШТата -на ключодържателА на маторЪТ
Симпличио Консул
Заглавие: Re: tesoro lobo Чет Мар 20, 2014 11:37 pm
Бобо, ти с мотор ли се придвижваш до обектите? Аз ползвам колело, че влизам яко навътре по планините и колелото е най-удобно за целта, а тая година вероятно ще взимам електрически велосипед, че да мога да увелича периметъра на действие, тоест в рамките на деня да мога да отида и да се върна от по-отдалечени обекти, примерно на 50 км. от дома.
Симпличио Консул
Заглавие: Re: tesoro lobo Чет Мар 20, 2014 11:39 pm
Бобо, ти с мотор ли се придвижваш до обектите? Аз ползвам колело, че влизам яко навътре по планините и колелото е най-удобно за целта, а тая година вероятно ще взимам електрически велосипед, че да мога да увелича периметъра на действие, тоест в рамките на деня да мога да отида и да се върна от по-отдалечени обекти, примерно на 50 км. от дома.
бобо Джадай
Заглавие: Re: tesoro lobo Чет Мар 20, 2014 11:52 pm
Симпличио написа:
Всъщност -не,но отдавна си мечтая за кон!
Hadjiev Легионер
Заглавие: . Пет Мар 21, 2014 9:56 pm
коня е голямо удобство за тая работа..няма бенз,ток,и вуртене на ******и... навру6тане за вку6ти и по един товар дурва сме карали :Д
кирката Консул
Заглавие: Re: tesoro lobo Пет Мар 21, 2014 10:04 pm
[quote="Симпличио"]Бобо, ти с мотор ли се придвижваш до обектите? Аз ползвам колело, че влизам яко навътре по планините и колелото е най-удобно за целта, а тая година вероятно ще взимам електрически велосипед, че да мога да увелича периметъра на действие, тоест в рамките на деня да мога да отида и да се върна от по-отдалечени обекти, примерно на 50 км. от дома.[/quote] биричед да ти продам една украйна ве нова седалка КОЖЕНА нови спици и стопове,,а има и динамо
Око да види,ръка да пипне.
quell Легионер
Заглавие: Re: tesoro lobo Пет Мар 21, 2014 10:46 pm
Симпличио написа:
С велосипед веднъж само по-далеч се разходих.... имам предвид 20км. в посока + не знам колко по гората... ама ми откъсна раменете раницата да му се невиди... Уж не тежи толкова много апарата... ама като сложиш лопатата, вода 2 литра, резевни батерии и баси гърба замина...