Здравейте на всички. Мисля да купя на двете си деца по една златна монета с австралийското кенгуру или монетата с пандата 1/4oz http://www.fibank.bg/bg/moneti/page/726#Coin1 Въпросът ми е защо от фибанк е 765 лв. а от тавекс е 522 лв.http://www.tavex.bg/index.php?main=16&productID=1054 Къде е разликата? Ако някой ми обясни ще съм му задължен.
Защото от банката залагат повече на сантименталната и нумизматична стайност на монетата, защото си има определен тираж.Докато за Тавакекс това е просто злато (борсова стока) с чистота 999.9 и няма значение под каква форма е.И друг отговор, защо банките дават ниски лихви по депозитни пари, които раздават като кредит с високи лихви.Елементарно е.Затова взимай от Тавекс и се почерпи нещо със спестените 500 лева вместо да пълниш гушите на банковите кръвопийци.
Ами това е пазарна икономика.Тавекс се наложиха на пазара с малки маржове,докато тия от банките се все ненаяли.Това е гъвкавата политика на малката фирма.На банката са им спуснали едни цени,ако клевне накой -клъвне.Не знам защо си се насочил към съвременни монети.По интересни са тези с императорите и кралете от края на 19-ти и началото на 20-ти век-Наполеон,Леополд,Николай.
Не знам защо си се насочил към съвременни монети.По интересни са тези с императорите и кралете от края на 19-ти и началото на 20-ти век-Наполеон,Леополд,Николай.
И чувството да държиш някоя "стара пара" сменила толкова много собственици, променила съдбите им в една или друга степен е...необяснимо, но невероятно хубаво като усещане...
значи е истина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! че Австралия е ВАСАЛ на Британската кралица! 21 век сме а все още има КОЛОНИЗАТОРИ! и никой нищо не споменава по медийте!
значи е истина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! че Австралия е ВАСАЛ на Британската кралица! 21 век сме а все още има КОЛОНИЗАТОРИ! и никой нищо не споменава по медийте!
Обърни внимание на Държавното устройство http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F
Обърни внимание на Държавното устройство http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F
що за скапана държава сме? уж сме свободни , пък нямаме право на нищо! уж сме демократична държава, пък на вън се шири Комунизъм какъвто няма никъде по света! в навечерието сме на национален празник 3-ти Март. освободени сме от робство , а живеем по зле от роби!!! направо това нее истина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Да Podlecii, такава е горчивата истина и действителност !Остава ни да повикаме Неволята, па ако не дойде да си помогнем задружно, а не сами !
"О, майко моя, Родино мила, защо тъй жално, тъй милно плачеш?"
"Земята на Ботев и Левски отново е робска земя..."
sashometila Легионер
Заглавие: Re: Златна монета Вто Яну 28, 2014 12:23 am
Podlecii.avg написа:
FELIX написа:
що за скапана държава сме? уж сме свободни , пък нямаме право на нищо! уж сме демократична държава, пък на вън се шири Комунизъм какъвто няма никъде по света! в навечерието сме на национален празник 3-ти Март. освободени сме от робство , а живеем по зле от роби!!! направо това нее истина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вярвай ми, при тоя неолиберизъм, и политика да се дупиме на всички, скоро ще дойде време да жалим за онова 5 вековно робство.Просто не ми се мисли какво ни чака за в бъдеще.
sashometila Легионер
Заглавие: Re: Златна монета Вто Яну 28, 2014 12:35 am
Просто се превръщаме в Амери-Руско-Евро-Турска колония, от която страгечески и икономически печелят САЩ Евросъюза и Русия, а наема лапа Турция.
Вярвай ми, при тоя неолиберизъм, и политика да се дупиме на всички, скоро ще дойде време да жалим за онова 5 вековно робство.Просто не ми се мисли какво ни чака за в бъдеще.
отдавна време ми е минало през акъла , че ще дойде време когато ще виеме като бесни кучета по доброто старо време! живот нема в тази държава, вече и видеокамера нямаме право да използваме, нее виновен този който прави СКАНДАЛИ на ВАРНЕНСКОТО летище, а този който е заснел видеото!!!! що за държава сме? имаше запис на телефонен разговор между Бойко и Мишо бирата!!! вместо да си подаде оставката , скапаната мутра прокара закон за СРС-та и по този начин криминализира подслушването ! а сега заради скапаняка Волен Сидеров , криминализираха видеозаснемането без разрешение !!! с две думи ако неволно станеш свидетел на убийство и го заснемеш телефона си, ти ще си по-големия престъпник!!!!! а не убиеца!!!!
...Оправдаха и един,осъден условно на три години,който уж бил завлякъл държавата с петнадесетина милиона лева-от данъци.Може преди да са го объркали с някой друг в бързината...
Хаосът е или временен,или гибелен!
стрела Легионер
Заглавие: Re: Златна монета Съб Фев 01, 2014 10:34 am
не се лъжете да купувате исторически монети от банките това са съвременни копия или т.н. инвестиционни монети цената им е само борсовата цена на златото.Нали сме евреиско-турска колония и трябва да ни обират и последните стотинки
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Златна монета Нед Фев 02, 2014 9:14 am
-Всъщност по съветите на познат икономист когато искаш да влагаш трябва да е точно в инвестиционно злато -Има го в банките в различни грамажи само че на кюлчета -Борсовата му цена е твърда и не се променя -Хубавото му е че ако се наложи срещу него могат да ти дадът пари в който и да е край на света,стига там да има банка.....................................
-Всъщност по съветите на познат икономист когато искаш да влагаш трябва да е точно в инвестиционно злато -Има го в банките в различни грамажи само че на кюлчета -Борсовата му цена е твърда и не се променя -Хубавото му е че ако се наложи срещу него могат да ти дадът пари в който и да е край на света,стига там да има банка.....................................
С изключение на България...тук само ти продават и то на едни цени...свят да ти се завие ! А ако искаш да им го продадеш не ти го изкупуват.Е, ако им се примолиш с уточнението, че го подаряваш може и да се смилят да ти го вземат...
Според мен в Бг за инвестиции в злато, само на борсата с големи ресурси за краткосрочни цели.Другото е трудна работа, освен ако не си сигурен че златото ще подгони скорошните си върхове.Първо- в Бг те изяждат с огромния марджин, който сега като погледнах в Тавекс, е 117 лв. на тройунция.И второ- кофти за ония дето са решили да инвестират, когато златото гонеше върхове от близо 2000 USD.Към сегашна дата това си е 700 USD на тройунция загуба, или около 11 300 USD средно за 0.5кг. злато.Според много груби сметки.Не отричам предимствата на златото, но и не са за подценяване и рисковете.