Заглавие: Регистрация на МД- да или не ? Съб Яну 11, 2014 8:52 pm
Да повдигна отново въпросът:-Какво стана с регистрацията на МД и как законово стоят нещата със притежаването на МД, конфискацията му и прибирането в Полицията, ако търсиш, но НЕ СИ на археологически обект ? Има ли вече карта на арх. обекти или къде не трябва да търсиш ? Изобщо всичко по темата...
Чумата Преторий
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Съб Яну 11, 2014 11:45 pm
Radislav написа:
Какво стана с регистрацията на МД
Не е необходима .
Radislav написа:
как законово стоят нещата със притежаването на МД
След като можеш да си го закупиш от магазина ,или от където и да е с документ /фактура/,което означава е си му платил данък ,няма проблем да го притежаваш.
Radislav написа:
конфискацията му и прибирането в Полицията, ако търсиш, но НЕ СИ на археологически обект ?
Ако си ШМАТКА ,БЪЛЪК ,ПРОСТ И др.,и не си знаеш правата ще ти го вземат .
Radislav написа:
Има ли вече карта на арх. обекти или къде не трябва да търсиш ?
Има в държавен вестник арх. обекти, и във форумите .
Radislav написа:
Изобщо всичко по темата...
Изобщо всичко по темата е изписано много във форумите.Включително , мнения и съвети на адв.Георгиев и членове от федерацията .
ПП. Хобито не е за Неграмотници.
За да опазим богатствата по българските земи се изисква култура.
borislav123 Консул
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Съб Яну 11, 2014 11:54 pm
Общо взето по добре срещите с полицаи да бъдат избягвани.
Чумата Преторий
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Нед Яну 12, 2014 12:01 am
borislav123 написа:
Общо взето по добре срещите с полицаи да бъдат избягвани.
Ами да ,понеже те не са наясно ,ама никак.И голяма част от тях се взимат на много сериозно и си мислят ,че всичко знаят и стават едни ....
Ама пуснеш ли и най-малката аванта ,веднага се възползват.
За да опазим богатствата по българските земи се изисква култура.
Последната промяна е направена от Чумата на Нед Яну 12, 2014 6:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Нед Яну 12, 2014 4:05 pm
Преди да повдигна темата изчетох ВСИЧКО от адв. Георгиев във форумът на федерацията, но не ми стана ясно, ако сега си закупиш МД дали трябва да изпращаш искане за регистрация (която няма да ти я направят, поради това , че уреда не е за теренни и арх. проучвания), но ще ти издадат вх.номер и по-късно ще ти изпратят писмо-становище...Защото се оказва (мнения на колеги), че при среща с власта полицаите питат за две неща: 1.Документ за собственост 2.Искане за регистрация
И последно питане:-Ако Гошо си продава апарата и аз му броя парите и го купя, но във фактурата пише, че е закупан от Гошо то това означава ли, че съм нов законов собственик или трябва да минем през нотариус за финализиране на сделката...?
Благодаря за отговорите.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Нед Яну 12, 2014 11:55 pm
Абсолютно никаква регистрация не ти е необходима. Просто ти трябва фактура. Ако искаш все пак да имаш нещо стани член на БАТСЗМ и на членската карта си напиши серииния номер на апарата.
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ?
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Radislav Цезар
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Пон Яну 13, 2014 10:02 pm
Вчера си принтирах бланката и тези дни ще я изпратя... Благодаря за отговорите.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Пон Яну 13, 2014 10:11 pm
Radislav написа:
Вчера си принтирах бланката и тези дни ще я изпратя... Благодаря за отговорите.
Абе човек що се занимаваш с глупости? Да не мислиш че ще получиш някаква протекция дори и да успееш да си го регистрираш? Ходи си търкай самичък или с някой който има и той металдетектор , на места по далеч от разкопки или не разкопани могили паметници и такива неща. Без много много да се хвалиш къде ходиш и какво правиш и няма да те боли глава, повярвай ми!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Пон Яну 13, 2014 10:14 pm
И ако изкараш някоя стара монета или каквото и да е, да не тръгнеш да даряваш в музея! Че тогава да видиш кон боб яде ли...
DivAkA06 Новобранец
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Съб Ное 01, 2014 3:29 am
какво е предимството да си член на БАТСЗМ
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Съб Ное 01, 2014 11:49 am
DivAkA06 написа:
какво е предимството да си член на БАТСЗМ
Ако търсиш самородно злато или метеорити имаш предимство, но ако мислиш да си прикрит им...р ще имаш дори по-вече проблеми.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
DivAkA06 Новобранец
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Съб Ное 01, 2014 8:17 pm
кой е казал че искам да съм им.... просто обмислям да си закупя мд е така за хобито и искам всичко да ми е изрядно та да нямам главоболия после. освен фактурата какво др е нужно за можеш да притежаваш и прекарваш с колата си мд без да имаш проблем с властите
yon Новобранец
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Нед Ное 02, 2014 1:04 pm
DivAkA06 написа:
кой е казал че искам да съм им.... просто обмислям да си закупя мд е така за хобито и искам всичко да ми е изрядно та да нямам главоболия после. освен фактурата какво др е нужно за можеш да притежаваш и прекарваш с колата си мд без да имаш проблем с властите
Повече самочувствие,че не си престъпник.
extremec Новобранец
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Нед Ное 16, 2014 12:56 am
Ако се регистрира трябва ли да се плати данък
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Нед Ное 16, 2014 6:24 pm
extremec написа:
Айде бе!!!!!
бобо Джадай
Заглавие: Re: Регистрация на МД- да или не ? Нед Ное 16, 2014 6:55 pm
extremec написа:
Ако си го купил в Бг,си го платил с ддс;ако не ,с митото.....