Ето един текст който ми дадоха относно самородното злато. Тази енергия,която е образувала самородката е с огромна сила,температура и налягане, и даже лека радиоактивност, която е лечебна при директен допир с кожата освобождава част от тази могъща енергия. Друго...където има повече злато в земната кора, има разцвет в природата...растенията са големи не боледуват,има много вода която е поела от дълбините златни финни отложения и действа като катализатор за живата природа.Затова древните са почитали този метал. Който иска да вярва.И посещавайте сбирките които ще почнем да правим от пролетта по златоносните реки в централна България.Може и на някой с металдетектор да му се усмихне късмета,знае ли човек за такива самородки.
Малко да пораздвижим темата.Човек когато търси намира,стига да знае къде и как да го търси.Това е "периодична таблица на металите от група Au"
А това е от Ивайловградско ,но вече ми остана само 1,5гр.Всичкото е вадено само от цепки на скалите по коритата на реките,Бяла река,р.Армирска,Костелковска и р.Луда река.Повече снимки може да видите тук...... http://www.forum.zlatoimeteoriti.bg/viewtopic.php?f=20&t=723
Току що си свалих и голямата антена от Фешера и му сложих малката, че утре ми се пада ден за търсене на самородки, стегнал съм си багажа че сутринта 8 трябва да съм настроил апарата, пак вечерта като се прибера може да кача нови снимки,казвам може, защото знае ли се какъв ще е късмета, ако са ми заети и двете ръце как ще снимам
Току що си свалих и голямата антена от Фешера и му сложих малката, че утре ми се пада ден за търсене на самородки, стегнал съм си багажа че сутринта 8 трябва да съм настроил апарата, пак вечерта като се прибера може да кача нови снимки,казвам може, защото знае ли се какъв ще е късмета, ако са ми заети и двете ръце как ще снимам
Пожелавам ти успех,а тази хубавата самородка по горе на Сандо е намерена в района където правих последния събор.Наблягай на цепките по време на търсенето и на изветрените склонове където няма дървета.Успех.
Заглавие: Re: Снимки на самородно злато. Пет Мар 27, 2015 5:44 pm
Няма нищо общо със самородка. Това е топено / леано / злато. Може да е намерено в Родопите,но и аз мога да ти направя същото в стопилка. Има начин да се разбере произхода му.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Снимки на самородно злато. Пет Мар 27, 2015 6:32 pm
vanbg написа:
Няма нищо общо със самородка. Това е топено / леано / злато. Може да е намерено в Родопите,но и аз мога да ти направя същото в стопилка. Има начин да се разбере произхода му.
Колегата който го е намерил ми каза че с металдетектора го е намерил около една стара антична мина.Но точното място не ми е казал.Вече е продадено.
Заглавие: Re: Снимки на самородно злато. Пет Мар 27, 2015 8:49 pm
Така и предположих, личи си че е с вторични белези от обработка / топене /. Така би трябвало да изглежда златен къс от район около антична мина. До утре, ще се видим в Пловдив.
Заглавие: Re: Снимки на самородно злато. Сря Мар 23, 2016 6:02 pm
Ето поредното парче самородно злато намерено в България, с металотърсач XP Deus http://www.shop.imperio.bg/xp_deus_28-rc-metalotarsach
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Снимки на самородно злато. Сря Мар 23, 2016 10:48 pm
А може и така да бъдат наредени малките самородни парчета злато под 1гр. Часовник,черен гранит с бели кварцови жили и залепени самородни парченца злато.Красота и естетика.