Заглавие: Изумен от дълбочината на евро ейс Сря Дек 11, 2013 6:04 pm
Здравейте колеги, вече няколко месеца излизам с евро ейс. Досега не са много хубавите ми сигнали, но вече знам кое на каква дълбочина може да излезе. И така на един излет си копая боклуци и по едно време ударих следващият сигнал от капачка. Реших да го изкопая,защото все пак беше цветен. Копах над 25 см и видях надолу в земята монетка и много се учудих. Оказа се 20 ст 1952. Много съм доволен от апарата.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Сря Дек 11, 2013 8:40 pm
bakusho написа:
Здравейте колеги, вече няколко месеца излизам с евро ейс. Досега не са много хубавите ми сигнали, но вече знам кое на каква дълбочина може да излезе. И така на един излет си копая боклуци и по едно време ударих следващият сигнал от капачка. Реших да го изкопая,защото все пак беше цветен. Копах над 25 см и видях надолу в земята монетка и много се учудих. Оказа се 20 ст 1952. Много съм доволен от апарата.
Ако си бил със сефката е нормална дълбочина. Дори може и повече. Още повече монетата има около 21мм диаметър.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Сря Дек 11, 2013 8:56 pm
bakusho написа:
Наистина си е изненада за Ацето е голяма дълбочина 25 см.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Сря Дек 11, 2013 9:40 pm
-Не че нещо ма АСЕ-то си е доста добро апаратче с доста прилична дискриминация за паричките си в тоя ценови клас..............................................
Последната промяна е направена от stan960 на Сря Дек 11, 2013 9:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път
бобо Джадай
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Сря Дек 11, 2013 9:46 pm
bobi31 написа:
bakusho написа:
Наистина си е изненада за Ацето е голяма дълбочина 25 см.
25 см си е сериозна дълбочина за всеки детектор!Даже и за Джпх!
bakusho Легионер
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Сря Дек 11, 2013 10:12 pm
ivanasen написа:
bakusho написа:
Ако си бил със сефката е нормална дълбочина. Дори може и повече. Още повече монетата има около 21мм диаметър.
Не, колега бях с нормалната сонда. Затова съм толкова учуден. Със сеф-ката само един пръстен съм вадил засега. Много е дълбока и много боклуци засича и затова търся само на чисто със нея.
bakusho Легионер
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Сря Дек 11, 2013 10:14 pm
stan960 написа:
-Не че нещо ма АСЕ-то си е доста добро апаратче с доста прилична дискриминация за паричките си в тоя ценови клас..............................................
Аз започнах със АЦЕ 150,след като му свикнах и хобито ми хареса реших да си взема апарат с по-голяма дълбочина. Много съм доволен от евро ейса.
bakusho Легионер
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Сря Дек 11, 2013 10:30 pm
Някой от Вас работил ли е с Гарет? Ако да, какви впечатления имате?
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Сря Дек 11, 2013 10:55 pm
-Евро АСЕ-то си е доста добро за паричките -Имах го за два три месеца и съм доволен,перфектна дискриминация -Продадох го щото го купих втора ръка от некъв Хасковски боклук дето после кат му стана нещо даже ми каза по телефона че нещо са бъркам и той не са занимавал с такива работи, ония пък продавалници ма въртяха цел месец докато го упраят та за тва ми писна и го мирясах.
bakusho Легионер
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Чет Дек 12, 2013 1:34 pm
stan960 написа:
-Евро АСЕ-то си е доста добро за паричките -Имах го за два три месеца и съм доволен,перфектна дискриминация -Продадох го щото го купих втора ръка от некъв Хасковски боклук дето после кат му стана нещо даже ми каза по телефона че нещо са бъркам и той не са занимавал с такива работи, ония пък продавалници ма въртяха цел месец докато го упраят та за тва ми писна и го мирясах.
Каква му е била повредата, колега?
bakusho Легионер
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Чет Дек 12, 2013 1:47 pm
И аз го взех втора ръка,но беше на няколко месеца като нов. Изпадна ми тънко със всичките документи и гаранция, но не ми е давал никакви проблеми. Само ме интересува пинпойнтера,този вградения. Ако го пусна,когато апарата е много близо до земята не всеки път тръгва, но като го вдигна се оправя. При теб имаше ли такова нещо?
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Чет Дек 12, 2013 4:33 pm
Споко,нормално е !Отпускаш и натискаш пак копчето и си тръгва
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Чет Дек 12, 2013 4:48 pm
sdsds написа:
Колега натискай с голямата антена и ще останеш още по впечатлен от уреда http://mdetectors.com/product_info.php?cPath=23_61&products_id=181
bakusho Легионер
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Чет Дек 12, 2013 5:24 pm
pavli_q написа:
sdsds написа:
Колега натискай с голямата антена и ще останеш още по впечатлен от уреда http://mdetectors.com/product_info.php?cPath=23_61&products_id=181
Колега не я обичам голямата антена. Много е дълбока и копая всякакви боклуци. Там където аз търся има хубави, но и много гадни сигнали и не излизам със нея.
bakusho Легионер
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Чет Дек 12, 2013 5:36 pm
За сега със СЕФ-ката извадих само 1 пръстен,но там беше чисто.Там където по принцип търся ми трябва добра дискриминация,а със сефката не е толкова добра и копая и железа това е гадното..
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Чет Дек 12, 2013 6:29 pm
stan960 написа:
Че как няма да е добро то си е чиста гъдулка и то със дисплей и ДД сонда... А представи си АТ-то как работи...
бобо Джадай
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Чет Дек 12, 2013 10:15 pm
pechkata написа:
stan960 написа:
Че как няма да е добро то си е чиста гъдулка и то със дисплей и ДД сонда... А представи си АТ-то как работи...
Ха-хаааа,ша се сетите виеее !!
bakusho Легионер
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Пет Дек 13, 2013 3:43 pm
pechkata написа:
stan960 написа:
Колега какво точно се визира под името "гъдулка" ? Аз мисля че са тези българските детектори, но не съм сигурен.....
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Нед Фев 16, 2014 9:24 pm
Днес не можах да мръдна от вкъщи и направих клипче на бангията ми
https://www.youtube.com/watch?v=rPCUK4BmM6k
https://www.youtube.com/watch?v=nHATwgRlxX4
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Нед Фев 16, 2014 10:51 pm
sdsds написа:
Днес не можах да мръдна от вкъщи и направих клипче на бангията ми
https://www.youtube.com/watch?v=rPCUK4BmM6k
И според теб засича ли парата между двата гвоздея ? да беше махнал парата и да беше оставил само гвоздеите да видим какво щеше да се чуе...
sdsds Про-Консул
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Нед Фев 16, 2014 11:11 pm
Като махна 10 стотинки се получава един дълъг нисък звук(желязо)Не си хваля ефтиния апарат просто споделих клипа.Като искаш направи същия клип със скъпия си слухарски апарат и го сподели във форума
https://www.youtube.com/watch?v=nHATwgRlxX4
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Нед Фев 16, 2014 11:15 pm
Няма проблеми,но като изляза на полето,че в къщи нестава.. Поздрави..
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Пон Фев 17, 2014 9:03 am
bakusho написа:
stan960 написа:
Каква му е била повредата, колега?
-Нещо имаше проблеми със софтуера и понеже беше още в гаранция но тогава чаках цял месец да докарат нова платка от Щатите и да го управят.
nasko75 Джадай
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Пон Фев 17, 2014 11:48 am
sdsds написа:
Като махна 10 стотинки се получава един дълъг нисък звук(желязо)Не си хваля ефтиния апарат просто споделих клипа.Като искаш направи същия клип със скъпия си слухарски апарат и го сподели във форума
Колега напълно те подкрепям за тази си цена машината е супер А като ти се излиза чукни един телефон и ще потъркаме заедно . А ако иска и Mladencho може да дойде и вечерта ще си броите сигналите на плажа
който търси намира
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Изумен от дълбочината на евро ейс Сря Фев 19, 2014 5:35 pm
Ето го и обещаното клипче,извинявам се за слабият звук и качеството,но е снимано с камерата на мобилен телефон. Видео : https://www.youtube.com/watch?v=FbavLU2SA-8&feature=youtu.be
Сондата е 27 см,но пак се справи Френската тояга. Понеже нямах големи гвоздеи,тези на клипа са по 5 см съединени плътно за да направят 10 см. Монетата е 10 стотинки от 1999г. състав: (мед, цинк и никел) за мен е труден цветен сигнал. Ако примерно монетата е със същият диаметър 18мм и е сребърна теста ще е много по лесен,но с тази сплав малко машини се справят.
Теста е направен върху парче плат за да се виждат сигналите,плата бе затиснат с две буци пръст,понеже вятъра беше много силен на моменти и го обръщаше. Държа да подчертая,че на мястото на теста беше много замърсено и неможах да намеря идеално чисто място,но апарата и така се справи добре.