Заглавие: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 11:55 am
Въпрос към феновете на Tesoro Нещо ми се върти в главата тази марка Tesoro и си избрах три от уредите за които искам да получа що годе компетентен съвет от колеги Tesoro Tejon ,Tesoro Outlaw и Tesoro Vaquero
amm Преторий
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 3:22 pm
точно феновое , да не футболен тим ха . това е единствената марка която остана на пазара с аналогови детектори , най добре е да испробваш на някой полигон които си знаеш и си минавал с машини които имаш и да пробваш с тесоро как ще бъде мое да не е твойта машина и ще расбереш още в началото , ТЕЙОН е много особен уред и не всеки успява с него ОУТЛАВ е слабичак ВАКУЕРО и то си има слабости цибола и tejon са добри циболата обаче трябва се отвори и да се додаде един потенциометър за ГБ и става после за ползване много е лек и със много добра детекция има лесен сигнал които за дълбоки и плитки цели е еднакъв което е голям плус просто за са пари се истрелваш в " А" група , за леки почви и археологични обекти са супер ако ще е за архелогия са това машините , плусовете са че са леки търпят на модификации идеални за дребни предмети малки монетки добра сепарация за архелогиата минусите са има по дълбоки машини от тях е-траk българските апарати също проблема им е че дълбок сигнал примерно бронзова секира на 60 см е-трак и некой български марки ще чуят а тесорото е дотам еднакво ще хващат до 40см некоя голема монета но за дълбоките сигнали над 50-60 тесоро не е машината то е за повърхностно обиране на археологични обекти за орудено се ползва ЛОБО това е от мен
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 3:51 pm
amm написа:
точно феновое , да не футболен тим ха . това е единствената марка която остана на пазара с аналогови детектори , най добре е да испробваш на някой полигон които си знаеш и си минавал с машини които имаш и да пробваш с тесоро как ще бъде мое да не е твойта машина и ще расбереш още в началото , ТЕЙОН е много особен уред и не всеки успява с него ОУТЛАВ е слабичак ВАКУЕРО и то си има слабости цибола и tejon са добри циболата обаче трябва се отвори и да се додаде един потенциометър за ГБ и става после за ползване много е лек и със много добра детекция има лесен сигнал които за дълбоки и плитки цели е еднакъв което е голям плус просто за са пари се истрелваш в " А" група , за леки почви и археологични обекти са супер ако ще е за архелогия са това машините , плусовете са че са леки търпят на модификации идеални за дребни предмети малки монетки добра сепарация за архелогиата минусите са има по дълбоки машини от тях е-траk българските апарати също проблема им е че дълбок сигнал примерно бронзова секира на 60 см е-трак и некой български марки ще чуят а тесорото е дотам еднакво ще хващат до 40см некоя голема монета но за дълбоките сигнали над 50-60 тесоро не е машината то е за повърхностно обиране на археологични обекти за орудено се ползва ЛОБО това е от мен
Все пак ти благодаря с две думи какво разбрах че за търсене на монети ми препоръчваш една цибола а после кои ще ми изведе потенциометър за ГБ нали няма да и важи гаранцията . А иначе преди време съм виждал колега с такъв преработен уред . А коя антена е за предпочитане да се ползва към него с коя работи най добре
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 6:16 pm
amm написа:
примерно бронзова секира на 60 см е-трак и некой български марки ще чуят
Много оптимистично изказване. Нека бъдем реалисти- няма ИБ, който да успее на 60 см.
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 6:43 pm
bobi31 написа:
amm написа:
примерно бронзова секира на 60 см е-трак и некой български марки ще чуят
Много оптимистично изказване. Нека бъдем реалисти- няма ИБ, който да успее на 60 см.
Всяка една Българска що годе добра бангия с по голяма антена ще го засече тоя сигнал
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 7:53 pm
Всяка една Българска що годе добра бангия с по голяма антена ще го засече тоя сигнал [/quote]
Много теоретични оптимисти станахте Би ли се обзаложил, че ще я хванеш таз брадва на 60 см?
amm Преторий
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 9:16 pm
то е ясно че да келтска секира не е малък сигнал около 10 повече сантиметра е мисълта ми е че тесоро не са за такива дълбоки търсения високочестотни детектори са обират малките сигнали но за такива сигнали нестава там са българските и некой минелаб
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 9:23 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Вто Сеп 13, 2016 8:05 pm; мнението е било променяно общо 1 път
amm Преторий
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 9:26 pm
точно така правилно си разбрал за теа пари каква гаранция немам счупено тесоро още циболата е ефтина затова се купува модва се взема се една антена 32 см оригиналната или 33 ултимате ултимате е по стабилна и слагат се батериите ванка за да работи от 10 до 12 волта и е готова за експлотациа
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 9:32 pm
да енакви са хардуерно но софтуера в пик процесора е друг циболата ниама вцо а това е голиам плус по добриа вариант е циболата по далбока е и е по ефтина това са парадоксите на прозводителите ние само се вазползваме
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 10:09 pm
Колега amm.По-добре ли работи и по-дълбоко Тежона спрямо ХП Голд Макс Пауър.Все пак са на една честота.Интересувам се кой да купя и за това питам.Почвите на които ще работя са леки до средно минерализирани.Ако взема Тежон ще мога ли да си купя мод за слушалките който е твой патент.Благодаря ти предварително!
amm Преторий
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 10:26 pm
тейон е по далбок от хп и с много повече екстри е . наи важното че е и по ефтин друг парадокс за да се равниат се правиат модове на хп-то , което не пуска много ,теион е един от наи сериозните уреди в момента на пазара които фабрично бес бутане си бачка , но не очакваи чудеса незнам с какво работиш в момента дали не е по добре да си останеш с това което имаш а даси докупиш аксесоари антенка лопатка
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 10:55 pm
В момента съм с гъдулка и затова искам фабричен/по-категоричен/апарат Имам опит само с български апарати.И аз мисля че тежона би ми паснал.От Софилко ли да го поръчам и с коя по–голяма антена.На клиповете гледам ВаДян работи със Сеф.Ти в момента в България ли си?Мога да звънна по телефона че клавиатурата не ми е силната страна.
amm Преторий
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 11:19 pm
иасно тогава . според мен парво пробваи че с теиона се работи само на слушалки дали ште се справиш да работиш на слушалки ако да отиваме на 2-ра точка ште чуваш ли дабоките сигнали че там плитките са силни а колкото по далбок е по тих умишлено е така понеже е само на звук така расбираш дали сигнала е на повархноста или е в далбочина това на мен лично ми допада страшно много , и ми помага за по барза работа на селишта и археологични обекти ако това те задоволиава спокоино вземаи ,ако не има други решениа по горе сам писал . ако купуваш антена вземи балгарската ултимате 33 см
в бг скоро ниама да се прибирам сега по празниците имам повечко време , така че спокоино питаи
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 11:31 pm
Аз много се заглеждам по Кортес-все пак е топ-модела но не знам дали ще е по ефективен от Тежон.Все пак има и визуални показания а аз обичам да работя на чисти места на ал.метал и да гледам стрелката за по-голяма дълбочина.
amm Преторий
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 11:51 pm
кортес не сам имал никога и не мога да ти дам инфо в другиа форум има исчерпателно ревиу , теион има прекрасен алл метал с тресхолд които е стабилен без призвуци само отдолу има спусак с които барзо смениасх ж дискриминациа за проверки предполагам кортеса и тои схте има добар алл метал в които мойе да се ходи
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Пон Дек 09, 2013 11:54 pm
Благодаря ти много и лека нощ!
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Вто Дек 10, 2013 8:26 am
amm написа:
точно така правилно си разбрал за теа пари каква гаранция немам счупено тесоро още циболата е ефтина затова се купува модва се взема се една антена 32 см оригиналната или 33 утелтима ултимате е по стабилна и слагат се батериите ванка за да работи от 10 до 12 волта и е готова за експлотациа
На кои да се даде да изведе ГБ или всеки един майстор на уреди може да го направи От къде 33 утелтима в България виждам по сайтовете за уреди, че са само СЕФ 30X38 и СЕФ 25X30 Но съм виждал колега с Tesoro Loboс с 33 утелтима
бобо Джадай
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Вто Дек 10, 2013 11:43 am
Лобо и тежон ползват едни и същи антени.
pavli_q Про-Консул
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Вто Дек 10, 2013 12:43 pm
бобо написа:
Лобо и тежон ползват едни и същи антени.
Ето тук ги има http://www.emporion359.com/bg/product/625/detech-33sm-13-ultimate-dd-coil-za-tesoro-tejon-vaquero-cibola-lobo.html
amm Преторий
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Вто Дек 10, 2013 1:24 pm
всеки би се справил с оправиането триабва само микро поиалник мануал има в нета или ако не намериш ште ти го пратиа на емаил , да таиа антена и е на добра цена
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Вто Дек 10, 2013 1:50 pm
amm написа:
всеки би се справил с оправиането триабва само микро поиалник мануал има в нета или ако не намериш ште ти го пратиа на емаил , да таиа антена и е на добра цена
Благодаря ти колега на пролет ще взема една TESORO CIBOLA пък да пробвам дали ще ми допадне
B.K. Преторий
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Вто Дек 10, 2013 9:14 pm
Колеги!!! Lobo. Самопроследяващ грунд-баланс. Нямате си на идея, колко е ефективна тази опция. На пръв поглед Lobo е малко плитичък, но кадето досегашните ми уреди макар доста по дълбоки (въздушно(говоря за fisher f75 и xp gmaxx). Са се осирали да не кажа направо надрисквали, с лобото се съм вадил по-нещичко .
бобо Джадай
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Вто Дек 10, 2013 9:29 pm
Даааа, само това ,че е еднотонален е причината да не съм с него-просто съм свикнал на друг начин на работа,иначе съм съгласен с теб,Лобото е супер
amm Преторий
Заглавие: Re: Въпрос към феновете на Tesoro Вто Дек 10, 2013 9:44 pm
тука си объркал с рекламите , ми то не е от прав поглед само плитичко то си е плитко лобото е за по тежки почви или директно на архелогични обекти в замърсените петна само за tea места има логика да се ползва