Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Нед Апр 26, 2009 7:27 pm
мохареме нищо лично просто питам теб щото си налиния ако има и др бг производител да отговори и той защо неси патентовате творенията вместо да триете елементите ако някоя световна фирма ви одобри творението може да немислите за пари цял живот ,или това е невъзможно поради факта че е патентовано преди 100 години даречем
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Нед Апр 26, 2009 7:38 pm
ackamte написа:
мохареме нищо лично просто питам теб щото си налиния ако има и др бг производител да отговори и той защо неси патентовате творенията вместо да триете елементите ако някоя световна фирма ви одобри творението може да немислите за пари цял живот ,или това е невъзможно поради факта че е патентовано преди 100 години даречем
Доста интересен въпрос ми зададе колега , нее тайна за никого че повечето БГ уреди са базирани на схеми от вносни апарати. Предимства и недостатъци колкото щеш ... Относно патента ... далеч по сложни са нещата , тогава България ще е водеща в тази насока
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Нед Апр 26, 2009 11:09 pm
Браво!!!Интересна машина,но тези клипове не показват реялната и работа.Почти съм сигорен че ако я разтресеш ще пищи(китайска щека = главоболия).Няма тест с железа!!! И последно според мен е по добре да се трьгне да се тьрка поне метьр преди сигнала с нормална скорост,а не само вьрху сигнала И аз с релика дето го сглобих ги правя тези тестове и е супер ама нивата няма нищо общо чудя се в кое дере да го засиля
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Нед Апр 26, 2009 11:19 pm
N@SKO написа:
Браво!!!Интересна машина,но тези клипове не показват реялната и работа.Почти съм сигорен че ако я разтресеш ще пищи(китайска щека = главоболия).Няма тест с железа!!! И последно според мен е по добре да се трьгне да се тьрка поне метьр преди сигнала с нормална скорост,а не само вьрху сигнала И аз с релика дето го сглобих ги правя тези тестове и е супер ама нивата няма нищо общо чудя се в кое дере да го засиля
Е , колега аз нея ли треса според теб преди да я дам над сигнала ? Я гледай пак клиповете , че нещо ти убягва ... Виж всичките клипове, там тругвам предварително с апарата без да има сигнали . И не говори за апарати дето не познаваш. Нищо лично , но ''релика'' ако ти пищи на теб , е право за дерето.
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Нед Апр 26, 2009 11:23 pm
Ще има и други тестове на апарата в най- различни условия.
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Нед Апр 26, 2009 11:31 pm
Уреда е много добър,на дискриминация 4.5 не засича черен метал,може да се настрое въобще да не засича и големи черни обекти.Дълбочината е перфектна,като дребни монети от ранга на коцета до 15 санта ги враща по два пъти,като детекцията е до 30санта. Купил съм апарата преди повече от месец и за да не каже някой че е нагласено,мога да ви кажа ,че не познавам Мохарем лично а само от нета и така даже си поръчах апарата.
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Пон Апр 27, 2009 9:48 am
Релика не е оригинален,а е самоделка то ако беше оригинален нямаше да пищи Използах същата щека като теб.Алуминиевата част горе доло бива ама пластмасата е ужаст!Не те упреквам нещо просто си ме разбрал погрешно.Просто ти давам някои препоръки за клиповете!
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Пон Апр 27, 2009 10:31 am
N@SKO написа:
Релика не е оригинален,а е самоделка то ако беше оригинален нямаше да пищи Използах същата щека като теб.Алуминиевата част горе доло бива ама пластмасата е ужаст!Не те упреквам нещо просто си ме разбрал погрешно.Просто ти давам някои препоръки за клиповете!
Колега , значи да разбирам че си използвал същия модел стик ли ? Ами аз го преработих. при мен закрепването е по стабилно точно заради тази пластмаса.Благодарен съм за съветите и винаги ги приемам.
krasko Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Пон Апр 27, 2009 2:55 pm
апаратчето нее лошо но нее и нищо особенно.за дълбочината горе долу нее зле но се постараи малко за външният вид смени тази грозна кутия.все едно да сеервираш много хубава и вкусна манджа но в много мръсна чиния.или да сложиш двигател на порше у купе на жигула.
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Пон Апр 27, 2009 3:34 pm
krasko написа:
апаратчето нее лошо но нее и нищо особенно.за дълбочината горе долу нее зле но се постараи малко за външният вид смени тази грозна кутия.все едно да сеервираш много хубава и вкусна манджа но в много мръсна чиния.или да сложиш двигател на порше у купе на жигула.
Колега разбирам , но какво толкова в кутията ? Все пак кутията е прилична оръзмерена е за платката вътре , а има и външен вид ...здрава е. Не държа толкова на външен вид , мнението е лично твое . Няма да правя апарати манекени . .. важното е да работят добре .
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Пон Апр 27, 2009 4:19 pm
Moharem написа:
krasko написа:
Колега разбирам , но какво толкова в кутията ? Все пак кутията е прилична оръзмерена е за платката вътре , а има и външен вид ...здрава е. Не държа толкова на външен вид , мнението е лично твое . Няма да правя апарати манекени . .. важното е да работят добре .
Колега на пръв поглед хубаво ти е апаратчето , обаче от каде го измисли това име МОХАРЕМ !!!!!!!!!
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Пон Апр 27, 2009 4:29 pm
Цитат :
Колега на пръв поглед хубаво ти е апаратчето , обаче от каде го измисли това име МОХАРЕМ !!!!!!!!!
Колега , това е моето име Аз неси крия името, и неме е срам от него Просто така , на мен ми харесва. Мисля , че нее толкова лошо името ... нека си е и то мое. Редно е да е така.
BEKS Консул
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Пон Апр 27, 2009 7:53 pm
Браво пич,хубава машинка си направил,външен вид може да няма ама дълбочина има(в сравнение с моя).Колега Plovdiv Trakia,бях ти писал на "лични" ако искаш да пием по бира хем да видя това чудо Moharem,ако имаш време разбира се.
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Пон Апр 27, 2009 7:55 pm
Нямаш ядове колега ,дори може да поработим заедно ,аз винаги съм отворен към нови приятелства.
stancho Новобранец
Заглавие: за този МОЙХАРЕМ става дума нали? Вто Апр 28, 2009 12:53 am
А бе КОЛЕГА, това което демонстрираш като твое ИЗОБРЕТЕНИЕ нещо доста прилича на това, с което един мой съученик от почти 30 години си изхранва семейството и пак от толкова години до сега го е усъвършенствал ама как е уцелил точно твоя дизайн, а и платката вероятно е същата вътре, не мога да се начудя. Сега ще се опитам да дам някоя и друга снимка да вземеш да си свериш часовника че да не би да се изложиш като ИЗОБРЕТАТЕЛ и производител.
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Вто Апр 28, 2009 12:59 am
stancho написа:
А бе КОЛЕГА, това което демонстрираш като твое ИЗОБРЕТЕНИЕ нещо доста прилича на това, с което един мой съученик от почти 30 години си изхранва семейството и пак от толкова години до сега го е усъвършенствал ама как е уцелил точно твоя дизайн, а и платката вероятно е същата вътре, не мога да се начудя. Сега ще се опитам да дам някоя и друга снимка да вземеш да си свериш часовника че да не би да се изложиш като ИЗОБРЕТАТЕЛ и производител.
О , пак ли коментари за копиране ... благодаря че ме подсети ... Ами аз съм качил и платката и антена и всичко на този апарат , който сам съм си модифицирал , и с гордост мога да го нарека МОЙ ! Това си е твое мнение и ако има нужда от синхрон , погледни при теб .
caesar Новобранец
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Вто Апр 28, 2009 1:02 am
stancho написа:
Твоя съученик да е взел мерки против копиране , а не сега да оревава света че някой му е крив ! Гледах клиповете преди малко и искам да попитам Мохарем , детектора има две копчета едното сила на дискриминация което е добре , защо другото не го направи чувствителност на машината ? Според мен този волуме контрол е безмислен .
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Вто Апр 28, 2009 1:07 am
caesar написа:
Твоя съученик да е взел мерки против копиране , а не сега да оревава света че някой му е крив ! Гледах клиповете преди малко и искам да попитам Мохарем , детектора има две копчета едното сила на дискриминация което е добре , защо другото не го направи чувствителност на машината ? Според мен този волуме контрол е безмислен .
Колега , благодаря че засегна въпроса за чувствителността. Добре знаем , че прекаленото чувствителност е вредна, прави апарата нестабилен. Да, има възможност да изведа и чувствителност (праг) , но това за мен не влияе на дълбочината на апарата. Реално , дълбочината на апарата е комплексна величина , която зависи от много параметри. Аз , избрах да фиксирам тази чувствителност без да я извеждам. А аудио потенциометъра ми е и ключ за включване/изключване на апарата. Махнал съм жак за слушалки , като в този случай аудиопотенциометъра ми е полезен. ( Очаквах че пак ще има хора които да се закачат с темата ''копиране'' според мен е правилно да се нарече МОДИФИКАЦИЯ т.е. промяна с или замяна с по - добро.
caesar Новобранец
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Вто Апр 28, 2009 1:13 am
Като питах за регулировка ,,чувствителност" имах предвид не увеличаването и а нейното намаляване , понеже като влезеш в много замърсен или оруден обект няма да може да се работи , машината постонно ще пука и ще дава фалшиви сигнали от камъни и керамика . А пък ако машинката наистина е копирана от Станимир ще ти кажа че точно неговите фишери имат проблеми с промяна на звуковия фон (праг) при различна температура , мой приятел има такава и му я праща два пъти за регулирвка . Другия проблем е че в жегите търсещата глава се разбалансира и детектора губи дискриминация .
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Вто Апр 28, 2009 1:18 am
caesar написа:
Като питах за регулировка ,,чувствителност" имах предвид не увеличаването и а нейното намаляване , понеже като влезеш в много замърсен или оруден обект няма да може да се работи , машината постонно ще пука и ще дава фалшиви сигнали от камъни и керамика . А пък ако машинката наистина е копирана от Станимир ще ти кажа че точно неговите фишери имат проблеми с промяна на звуковия фон (праг) при различна температура , мой приятел има такава и му я праща два пъти за регулирвка . Другия проблем е че в жегите търсещата глава се разбалансира и детектора губи дискриминация .
Запознат съм с този проблем. Това е технически решим проблем. Трябва да подчертая, че е важно всеки производител как прави антените, всеки си има стил и метод на работа . Аз като завърша даден апарат тичам да го тествам вън наполето, даже земам и осцилоскоп с мен. Така аз съм си решил по мой начин проблема с дебаланса, като си няма нищо общо с горе упоменатия апарат. Съгласен съм с теб , че температурата на външната среда влияе на антената , но аз съм свел тези зависимости до минимум.
krasko Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Вто Апр 28, 2009 4:40 am
разбира се че външният вид на една машина е важен и то наи вече за производителя .когато една стока лови окото по лесно се продава.посрещат те по дрехите изпращат те по умът.първо треба да пвривлечеш вниманието с нещо по модерно а после да покажеш и кво може така такива като мен търкачи дето нищо не разбират от техника са ти в кърпа вързани.
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Вто Апр 28, 2009 7:12 am
колеги за6то не престанете да се дразните с мохарем . копирал бил платката , ами копираите я и вие ве . да ама не можите на ли ами какво толкова с те се хвана ли с 4овека е можал направел . ви е като не можите 6те давате пари за ма6ини и толкова
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Вто Апр 28, 2009 7:57 am
здравейте на всички искам и аз да си каза мнението за тази машина би било добре тестовете да са с антични монети все пак не търсим 10ст или един лев те тези монети ще се хванат от доста машини но истинските май резултатите няма да са същите а в това съм се убедил а и не се видя как работи дискриминацията успоредно с детекцията на съвременните левчета но за експериментален модел става
GEPITO-VT Легионер
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Вто Апр 28, 2009 12:02 pm
Вчера точно с този апарат извадих голяма фибула(дълга 6 см.и масивна)на около 35-40 см. от обект,на който се твърди,че вече няма почти нищо. Да кажа само нещо за злобеещите колеги-Мохарем учи в Техническия университет и то с желание.
krasko Преторий
Заглавие: Re: Видео тестове на металдетектор Moharem Вто Апр 28, 2009 12:21 pm
аз не нападам човека просто му давам съвет и то добър.ако нямаше такива маистори като него едва ли сега щяхме да ходиме по поляните или да си цъкаме тук.искам да кажа че повечето работиме именно с такива апарати е не с негови но самоделки.тук у моя град познавам четирима които правят подобни машинки.