Въпреки, че предлагаме от доста време пулс-индукционния дигитален металотърсач THRACE - TERRA 2 реших, че е време да направим и една категория за него и в най-големия форум за металотърсачи.
http://www.shop.imperio.bg/thrace_terra2_metalotarsach За поръчки се свържете с Кирчо на 0888654620
Можете да променяте честотата на търсене 450хца-650хца, имате 120х120см. рамка, кожен калъф и силни батерии.
THRACE - TERRA 2 е професионален дигитален металотърсач от ново поколение,работещи на принципа PI (Pulse Induction- ПУЛС-ИНДУКЦИЯ). Използването на металотърсача с голяма търсеща антена (1.2x1.2 m) позволява да се постигне голяма дълбочина на проникване и бързо сканиране на голяма площ. Принципа Pulse Induction има няколко преимущества. - Търсещата антена не е част от резонансна схема (както е при всички монетни апарати), което позволява антената да има произволна форма и размер. - Дребни, нежелани предмети могат да сe филтрират, така че да не предизвикват сигнал - Приемната и предавателната фаза са разнесени във времето, което спомага да се реализира висока чувствителност, сравнение с монетните металотърсачи. По време на работа с металотърсача се извършват два периодични процеса: излъчване и приемане. Двата процеса са описани по долу.
• Фаза на излъчване Токов импулс преминава през търсещата антена за кратък интервал от време. След прекратяването на импулса в металният предмет, намиращ се в близост до търсещата антена се създават вихрови токове, който зависят от типа на метала, формата и ориентацията му . След кратък интервал от време търсещата антена се превключва към приемната част
• Фаза на приемане Създадените по време на излъчващата фаза вихрови токове, произвеждат вторично магнитно поле. Това магнитно поле индуцира напрежение в търсещата антена. След усилване, формиране и логаритмуване на този сигнал в електронният блок на THRACE - TERRA2 и обработване от програмата на апарата, приетият сигнал се визуализира на дисплея от една страна, както и чрез звукова индикация от друга.
Характеристики:
- Принцип на работа: Pulse Induction- ПУЛС-ИНДУКЦИЯ
- работна честота: Променлива 450Хц-650Хц
- търсеща рамка в базовия пакет: 1.2x1.2 m
- търсеща сонда - допълнителна опция 36см. с ръкохватка /поръчай най-долу от опциите/
- срушалки - допълнителна опция професионални /поръчай най-долу от опциите/
- батерии: 2800 mAh
- зарядно - 220V - включено в базовия ковплект
- Дискриминация: Аналогова
Базовия комплект включва:
- електронното устройство в кожен калъф и презрамка
- батерии: 2800 mAh
- зарядно - 220V - включено в базовия ковплект
- търсеща рамка в базовия пакет: 1.2x1.2 m
THRACE - TERRA2 опции за управление
- потенциометър “ON / VOLUME” - за включване и изключване на уреда и за настройка на силата на звуковия сигнал. - потенциометър “FREQUENCY” – за настройка на честотата на работа в диапазона 450Hz-650Hz. - потенциометър “THRESHOLD“ – регулировка на звуковия праг. - потенциометър “DELAY” – за балансиране към повърхността на земята или за намаляване въздействието на минерализацията на почвата, ако това е наложително, а също и за елиминиране на някои видове нежелани метали и сплави в режим DISC. С този потенциометър Вие можете да регулирате чувствителността на металотърсача , както и да регулирате степента на селекция за дребни предмети. - потенциометър “GROUND/DISC” – в режим ALL METAL служи за елиминиране на влиянието на земята, а в режим DISCRIMINATION служи за регулировка на дискриминацията на нежелани магнитни предмети или сплави. - Бутон “DISC” – за включване и изключване на режим дискриминация. - Бутон “MODE” – за превключване между бърз-динамичен и бавен-статичен режим на работа. - Бутон “VCO” - за включване и изключване на режим VCO – многочестотен звуков сигнал. - Бутон “ZERO” – служи за настройка на уреда към условия на терена където се работи и за бързо нулиране след всяка промяна на стойностите на DELAY и TRESHOLD. Може да се използва също и за бързо възстановяване на уреда в първоначално състояние при евентуално самовъзбуждане, или при силен сигнал от голям метален предмет. !!!ПОЛЗВА СЕ САМО В РЕЖИМ СТАТИК!!! - Бутон “LIGHT”-с крушката - за включване и изключване на осветлението на дисплея. - куплунг за подсъединяване на търсеща рамка или кръгла сонда - букса PHONE на предния панел– за включване на слушалки - букса CHARGE на задния панел– за включване на автоматичното зарядно устройство - LCD дисплей за следене на силата на сигнала, работните режими и за състоянието на акумулаторната батерия
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Мерси за поста и коментара. Доста колеги от България имат Thrace Terra 2, но основно клиенти ни са от Гърция, Италия и Турция - за доста по-различна цена.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
Интересен апарат. Чие производство е, вие ли го правите?
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Нед Окт 13, 2013 12:17 am
Да произвеждат го по наша поръчка и с наши добавки и окомплектовки - батерии, кожен калъф, смяна на честотата на търсене и т.н. Произвежда се от Микрон от доста време, но дойде време и за по-добра цена за Българския пазар.
Скоро правим сметка да пуснем и един или няколко модела монетари със същата марка THRACE - ТРАКИЯ
Radislav Цезар
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Нед Окт 13, 2013 11:06 am
А може ли да се окомплектова със антена, която да е по-компактна от 1,20X1,20 в разглобено състояние и да влиза в една малка раничка ?(или да го напиша по друг начин: кабелът да се захваща за антената, както е при GMDH ), защото като се появя някъде с този калъф на хората все пушки и бракониери им се привиждат и бързо пристига...Иди, че обяснявай после, че търсиш метеорити. И втори въпрос: апарата свири ли само на злато ?
Колега, в България щом има тишина, значи машината работи. Така е и с XP DEUS - основно тишина
Току що скалъпих нещо по този повод: Пътищата на логиката се срещат само на върха на истината!
Хаосът е или временен,или гибелен!
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Нед Ное 17, 2013 10:09 am
adminn написа:
Колега, в България щом има тишина, значи машината работи. Така е и с XP DEUS - основно тишина
Хахаха!Добър пост.Аз да се заям малко, че вчера ми нахлу една мисъл в главата.Как точно се търсят дребни късчета мистично самородно злато или метеорити с таз рамка
Radislav Цезар
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Пет Ное 22, 2013 5:41 pm
До RelicHuntingVT:
Цитат :
Добър пост.Аз да се заям малко, че вчера ми нахлу една мисъл в главата.Как точно се търсят дребни късчета мистично самородно злато или метеорити с таз рамка
–Сега забелязвам, че тези камъни май са в моята градина...? Колега, ако сезираш моят пост, то трябва да отбележа, че никъде не съм споменал за "дребни късчета самородно злато".Точно попитах:-"Апаратът свири ли само на злато ?" И по вторият въпрос за метеоритите- Да, ако са по-големи или по-на плитко (ако са по-малки). Но не забравяй, че размерите на рамката могат да се корeгират или да се ползват няколко антени-като допълнение към основната. Интересно, защо производителите не отговарят на такъв род въпроси и защо един от постовете ми, в който имаше много актуални запитвания (и изводи, които съм направил за себе си, но си позволих да напиша в публичното пространство на форума бяха изтрити още на следващия ден ??? Обидих ли някого, нещо просташко, вулгарно или нецензурирано ли написах ...? Господа Админите чий интереси обслужват и не нарушават ли етичните правила на форума -за осведоменост, истинност и НЕзаблуда относно хобито ? Или в един момент прозряха, че хобито може да се превърне в доходоносен бизнес с детектори за сметка на излъганият търсач. Ама то каквато ни държавата, такива ни и стачките, и всичко останало... Само, че държавата- това са хората, които живеят в нея, а не тези които са се самоизбрали за водачи и управници на същата...
RelicHuntingVT Про-Консул
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Съб Ное 23, 2013 9:36 am
Radislav написа:
До RelicHuntingVT:
Цитат :
Добър пост.Аз да се заям малко, че вчера ми нахлу една мисъл в главата.Как точно се търсят дребни късчета мистично самородно злато или метеорити с таз рамка
–Сега забелязвам, че тези камъни май са в моята градина...? Колега, ако сезираш моят пост, то трябва да отбележа, че никъде не съм споменал за "дребни късчета самородно злато".Точно попитах:-"Апаратът свири ли само на злато ?" И по вторият въпрос за метеоритите- Да, ако са по-големи или по-на плитко (ако са по-малки). Но не забравяй, че размерите на рамката могат да се корeгират или да се ползват няколко антени-като допълнение към основната. Интересно, защо производителите не отговарят на такъв род въпроси и защо един от постовете ми, в който имаше много актуални запитвания (и изводи, които съм направил за себе си, но си позволих да напиша в публичното пространство на форума бяха изтрити още на следващия ден ??? Обидих ли някого, нещо просташко, вулгарно или нецензурирано ли написах ...? Господа Админите чий интереси обслужват и не нарушават ли етичните правила на форума -за осведоменост, истинност и НЕзаблуда относно хобито ? Или в един момент прозряха, че хобито може да се превърне в доходоносен бизнес с детектори за сметка на излъганият търсач. Ама то каквато ни държавата, такива ни и стачките, и всичко останало... Само, че държавата- това са хората, които живеят в нея, а не тези които са се самоизбрали за водачи и управници на същата...
Просто ми стана малко смешно, защото четях списанието на империо и там нали все за тая организация на която и аз съм член БАТСЗМ се набляга а същите хора продават рамки и супер машини дето не са най-подходящите за лов на метеорити и самородно злато...Малко смешно се получава, това ми беше мисълта.НИКОГО НЕ ИСКАМ ДА ЗАСЯГАМ И УПРЕКВАМ.Аз съм доволен от момчетата вършат си добре работата просто някак да коригират тоя въпрос.Коментара ми искам да се разглежда, като коментар с градивна насоченост!Просто някак тия машини да минат към раздел за метал детектинг или нещо такова Това исках да кажа.Пак повтарям доволен съм от Светльо, като търговец.Отличен е и го препоръчвам, просто в списанието нещо да се измисли да не е така очебийно за какво ще се използват тия машини.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Съб Ное 23, 2013 9:58 am
Колега, рамките се използват за търсене на метеорити, явно не си гледал реалитито по Дискавъри саяънс - Метеорит Мен - там основно ползват рамките за търсене на гомелите метеорити. В една от сериите точно с рамка намериха един супер голям метеорит. Пулс-индционните металотърсачи с кръгла сонда се ползват за търсене на самородно злато - гледай малко по Youtube. Списанието е за търсачи и там се пишат интересни и актулни неща.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Съб Ное 23, 2013 11:34 am
Големите метеорити не са проблем и за другите типове детектори.
...както и други предмети с интересна форма, чието основно предназначение е да се използват за варене на боб или момата да ги закача на кобилицата и да носи вода с тях. Колега Rel.Hunt.VT, не се чувствам засегнат или обиден.Не съм от този тип хора.Чисто и просто пледирам за яснота и реалност в полевите възможности на всеки един апарат, който се рекламира и представя.Както е в руските форуми. Рекламираш една кола и казваш:-Да, това е лек автомобил с нормална проходимост, предназначен за градски условия и хубави пътища...Не е offroad, не е камион, не става да возите дърва и строителни материали, при направените тестове показа това и това и се представи така и така и т.н. Мисля, че ме разбра. Късмет !
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Чет Дек 05, 2013 5:00 pm
Radislav написа:
Трибал-М написа:
...както и други предмети с интересна форма, чието основно предназначение е да се използват за варене на боб или момата да ги закача на кобилицата и да носи вода с тях.
Оказа се,обаче,щото онези неща от кобилиците на момите ,дето са направени от кована мед,създават проблеми...
Хаосът е или временен,или гибелен!
bobi31 Преторий
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Чет Дек 05, 2013 5:27 pm
Оказа се,обаче,щото онези неща от кобилиците на момите ,дето са направени от кована мед,създават проблеми...[/quote] Ако мислиш, че това е проблем....нищо не си видял
adventurer Преторий
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Чет Дек 05, 2013 6:25 pm
И аз съм на мнение че тия неща трябва да се изяснят не само да се мисли как да се вземат парите на обикновения човечец.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Чет Дек 05, 2013 9:58 pm
bobi31 написа:
Ако мислиш, че това е проблем....нищо не си видял
Вярващите казват,че има Бог,има и Дявол(изпитах желание да го напиша с малка буква,но се отказах).Може би и двете същности са необходими на този етап от...
Като гледам хората са качили клип как работи рамката. Фата си доста добре в сравнение с някои други дълбочинни изделия . А и щом се продава в магазина на Светльо значи ще е изпробвана.
van_helsing Про-Консул
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Чет Авг 13, 2015 5:44 pm
Има ли съществени разлики между новата версия 2.2 и старата?
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ Чет Авг 13, 2015 6:44 pm
Съществени разлики няма! По-стабилен на статичен режим е, а от там и по-дълбок.
THRACE TERRA 2 - ДЪЛБОК ПУЛС-ИНДУКЦИОННЕН МЕТАЛОТЪРСАЧ